Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAROLINAF

IMIONA DLA WASZYCH FASOLEK

Polecane posty

Gość żółtacytryna
większość najeżdża na autorke a ja to zrobie na 'hiene' nie udzielam sie w ogóle na tym forum całkiem przypadkiem tu weszłam tak nawiasem ale to co zobaczyłam to sie aż prosi żeby odezwać. Słuchaj czy Ty nie potrafisz uszanować czyjegoś zdania ? a jak Ty nazwiesz swoje dzieci Anna Kasia ? takie pospolite może ta ? i widzisz Tobie sie moga bardzo podobać lecz mi i podejrzewam autorce nie , ale mam na tyle poukłade w głowie bardziej od Ciebie że nie obrażałabym Ciebie i podejrzewała o prowadzenie działalności sprzątajacej czy tipsów dziewucho ! przynajmniej masz świadomość że jestes hiena skoro operujesz takim nickiem ! ciekawa jestem czym Ty sie zajmujesz na pewno niczym poważnym skoro czynnie na forum uczestniczysz. do autorki imiona faktycznie wymyśle i orygialne nie powiem ale myśle że do Oliwi i Wiktorii pasowałoby inne aby rodzeństwo 'zgywało sie' :) takie moje zdanie

Na temat: Ani jedno ani drugie imię mi się nie podoba, ale skoro autorce tak, to nie widzę problemu :) Ja swojemu dziecku imię(w zasadzie imiona) wybrałam razem z partnerem jeszcze przed poczęciem :) Adam Tomasz lub Magdalena Alicja. A co do "fasolek"... Jak ktoś lubi, to może tak nazywać zarodki, nie wiem w czym to przeszkadza... Ja swoje dziecko razem z partnerem nazywam żartobliwie od samego początku, bo my jesteśmy "oryginalni" :D Żartuję, po prostu czasem nas głupawka dopadała. Na początku było "kijanka", później zwyczajnie "dziecko", potem, ze względu na wygląd z usg zostało nazwane "pyzą", no a teraz jak już wiemy ile waży jest "serdelkiem"...A ponieważ nie chce jeszcze wyjść to zostanie "serdlem" :D

Gość jak dla mnie są dwa warianty
Oliwia Wiktoria i Maja/ Julia ( i masz 3 najpopularniejsze imiona dla dziewczynek i takie na topie ) albo Oliwia Wiktoria i Jakub/ Kacper (jak wyżej) :D

Gość a ja powiem
Karolino, mam jeszcze pytanie. a dowiadywałaś się czy w USC zgodzą się na takie imiona?

Gość o nie nie nie
fasolki - o Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... i pewnie jeszcze mówisz "kobietki" zamiast kobiety i "tempka" zamiast temperatura. Bo że używasz infantylnego słowa "dzidzia" to już zdążyłam zauważyć. A może zamiast tych dzidzi, fasolek i bejbików zaczęłabyś normalnie po polsku pisać jak dorosła kobieta??? Może użyj słowa "dziecko" po prostu??? Wiesz, że takie istnieje??? Ile masz lat, 15? Po cholere wszytsko zdrabniasz??? Cofasz się w rozwoju czy mózg Ci się z macicą pomylił??? Nie dziwię się że cię tu poważnie nie traktują skoro używasz dziecinnych określeń - co do imion to dla mnie beznadzieja, ale rzecz gustu. Bardziej mnie razi Twoje dziecinne pisanie jak u niedorozwiniętej osoby. I popracuj nad pisownią, bo takie kwiatki jak "odrazu" "ochydna" itd, wołają o porządny słownik!!!!!!

Szkoda, że polskich urzędach nie można nadawać zagranicznych imion, dałabym córce na imię Channel, a tak to będzie Jerzy i Anastazja.

Gość a ja powiem
Queens, można, ale przynajmniej jedno z rodziców musi obce obywatelstwo.

Gość Jerzy zamiast Channel
?? Tylko sie zgrywam ;)

Gość ano ja
KAROLINAF nie zaluj, ze zapoczatkowalas watek, tylko przestan przejmowac sie atakami osob, dla ktorych istnieje tylko 1 slusznosc - wlasna ;))) Takie podejscie swiadczy wlasnie o ograniczeniu, braku tolerancji i przy okazji - dosc mocno wybujalym egocentryzmie... ;) Co do imienia... Jestem w 14 tyg. ciazy i jeszcze nie rozmyslalam "w sposob swiadomy" nad imieniem - samo mi sie jakos tak nasunelo Kajtek i od jakiegos czasu tak wlasnie mysle o moim dziecku. Ale... mimo, ze imie mi sie bardzo podoba, zaczelam sie wahac, czy nie bedzie kiedys dla niego zgryzota i przyczyna jakichs frustracji... Pozdrawiam i zycze madrych wyborow - sobie rowniez ;))) ano ja

Ano ja-nam też sie bardzo Kajetan podoba ale jak rodzina i znajomi sie dowiedzieli to zaraz sie zaczeły komentarze typu: kajtek bez majtek albo ze to imie jak dla psa...No i wkoncu zdecydowalismy sie na Jasia.

Gość kajetan to piękne imię
I na prawdę przestańcie się stresować tym co będzie w przyszłości. Moja siostra ma na imię Justyna - zwyczajne imię, i jest niezadowolona bo wolałaby się nazywać Julia :-/ Ma 13 lat. Jeśli imię nie jest wyjątkowo krzywdzące, nieudziwnione itd to na prawdę wszyscy się oswoją i całe otoczenie przestanie postrzegać to imię jako coś niezwykłego. Mama Kornelka :)

Gość o nie nie nie
do tych wszytskich przyjaznych i bezkrytycznych mamusiek - taaaak, właźmy sobie w tyłki nawzajem!!!! Nieeważne, że ktoś wypisuje ośmieszające go posty, albo używa określeń jak niedorozwinięty. Głupote trzeba tępić!!! Potem takie mamuśki seplenią do dzieci i wszystko zdrabniają bo zaczynają już w ciąży i dziecko ma 5 lat i nie mówi normalnie!!!!! Skoro takie jesteście cudowne i wszytskie sie kochacie, a forum jest be, to radze zapisać sie do kółka wzajemnej adoracji albo spotkać na włazidupskiej kawce, bo forum ma to do siebie że można wyrazic krytykę (a nie tylko tyłki sobie lizać) i ze każdy ma prawo do swobody wypowiedzi NAWET JAK NIE JEST PO WASZEJ MYŚLI.

A czy ktoś orientuje się, jeśli urodzę poza granicami naszego państwa to mogę nadać imię obcojęzyczne, przy czym mój partner jest Polakiem. Czy nie będę miała problemów w polskich urzędach .

Gość ano ja
Seventy88: dokladnie! ja tez wlasnie uslyszalam, ze to imie dla psa - i to od ojca dziecka ;) Narazie sie nie uginam pod ta presja, ale mam jeszcze sporo czasu na rozmyslania. Problem w tym, ze zadne imie jakos mi juz "po Kajtku" nie pasuje.. ;)

Gość o nie nie nie
QUEENS - MOJA MAMA PRACUJE W USC, JESLI KTÓREŚ Z RODZICÓW MA OBYWATELSTWO INNEGO KRAJU TO DAJESZ IMIĘ JAKIE CHCESZ I NIC SIE NIE TŁUMACZYSZ. caps lock mi sie wcisnął, sorki. Nieważne czy mieszkasz w Polsce czy za granicą. Problemy są gdy Polacy wymyślają obcojęzyczne imiona. Teoretycznie nie wolno.

Ale dajmy na to, że urodziłabym we Włoszech i dałabym imię Channel to Usc polski robiłby problem ?

Gość a ja powiem
chyba nie, bo akt urodzenia wystawiany jest w miejscu urodzenia, a nie zameldowania.

Gość najmądrzejsza pani
bez sensu ze w polsce nie wolno dawac imion zagranicznych, w koncu polska jest wolnym krajem i jest w unii europejskiej!!!!!!!!!!! w unii mozesz dac imie jakie chcesz oprocz tych ktore sa obrazliwe w jakis sposob. a to czy sa francuskie czy angielskie nikogo nie obchodzi. Polska oczywiscie 100 lat za murzynami

Gość buhahaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Następna ogrodniczka od fasolek he he he. Podpisuję się pod opinią "o nie nie nie"

Gość o nie nie nie
nie wiem jak to wlasnie jest jak tam urodzisz ale wydaje mi sie że zgłaszasz i tak w polsce więc moga marudzić. czasem mozna to obejsć odpowiednio uzasadniając np ze dziecko bedzie mieszkac tam a nie w spolsce.

"a ja powiem" tak jak już na wstępie pisałam są to imiona które kiedyś gdzieś usłyszałam i mi sie spodobały,jeżeli chodzi o Lailę to akceptacja w USC jest bo moja znajoma ma córeczkę o tym imieniu,a armaniego napewno nie

Gość multimedia
Armani to nazwisko, a nie imie!

Gość m.in. do żółtacytryna
"Słuchaj czy Ty nie potrafisz uszanować czyjegoś zdania ? a jak Ty nazwiesz swoje dzieci Anna Kasia ? takie pospolite może ta ?" Nie widzicie jednej zależności - już nawet takie imiona jak Ania czy Kasia za 20 lat będą bardziej oryginalne i wyszukane niż Wasze Oliwki, Julki, Wiktorie i inne.

Autorko, popros najlepiej o skasowanie tematu bo zleciało sie stado hien i żerują na tobie. Nie mają sie gdzie wywnętrzyc i znalazły sobie ofiare.

Gość REWAS
nie to żeby mnie obchodziło jak dasz na imię swoim fasolkom, ale tak się zastanawiam czy będą współgrały z nazwiskiem bo tak np.Leila Nowak, czy np. Armani Konopka ni jak się nie klei.

Gość imię dla dziecka
moja córka ma na imię Laura, może jest ktoś kto uważa, że jestem zakompleksiona?

Gość paulina7785
Moja córka ma na imię Laura. Jest może ktoś kto uważa,że jestem zakompleksiona? Bo jak czytam to forum to mam wrażenie, że każde oryginalne imię dla dziecka budzi takie emocje...

Gość justynek2009
U mnie będzie Miłosz,podoba mi się jeszcze Mikołaj ale nie wiem jak zdrabniać to imię,NO I Szymon ale to imię zbyt popularne jest..Podoba Wam się imię Miłoszek????