Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polacy mają zły gust

Boli mnie to , że na koncerty najlepszego polskiego zespołu przyszło tylko 20-30

Polecane posty

Gość ja powiem tak.....
ale ja nie rozumiem czym Wy się tutaj tak podniecacie przecież i tak wszystko to... to rzecz gustu ...a prawdziwą sztuką jest umiejętność poszanowania kogoś gustów ....zainteresowań itd....

Gość Send mi an Angel
Autorko, nie ma nic dziwnego w tym, że na koncert tegoż zespołu przyszła niewielka liczba osób. Skoro to muzyka alternatywna to mówi samo za siebie - jest to gatunek inny od tego co nas zasypało i otacza nas na codzien. Przeciez wiekszość wykonawców to wykonawcy niszowi, znani ludziom, którzy w tym gatunku się lubują i wciąż poszukują nowych twórców. Sama lubię słuchać muzyki niezależnej i Twoja postawa mnie zaskakuje, a wręcz dziwi. Liczę na to, że w końcu podasz nazwę:)

wstydzę się podać żeby nie narobić im złego PR chociaż oni nie dbają o reputacje. i ich wizerunek medialny to coś co obchodzi ich najmniej. kult i budka suflera...no że im nie wyszło to jasne . kult kojarzy mi się z pijakami nie wiem czemu. zaraz Wam wstawie tylko znajde ich najlepsze kawałki. nie chodzi mi tu o lans że lubie co nietypowe. wiem , że jakby inni tego słuchali to znowuż feel byłby alternatywą :D mi nie chodzi o to co ta muzyka ma do sprzedaży płyt, ale o konkret, że są to najprawdziwsze rzeczy a nie wymysły na potrzebe kolejnego nagrania i kasy. wystepowali na woodstocku czy tam gdzies... zgarneli około 600zł ? no . czy feel albo kasienka cichopek zrobiła coś za tyle? albo wasz bubek Rubik. sknera jakich mało...feel zresztą tez. są tacy maliii o tyci.

powiedziałabym że Coma, ale po pierwsze na koncerty Comy przychodzi przecież o wiele wiecej osób, po drugie nie są oni tacy znów alternetywni, po trzecie komercja ma sie do nich dokładnie tak samo co do innych :D...

Kochana zrozum w końcu, że muzyka alternatywna nie powstała wczoraj. 30, 40 lat temu również była obecna - tyle, że była to nieco inna muzyka.

i nie chodzi mi o pokazanie jaka jestem fajna, tylko bolalo mnie że na koncercie była garstka ludzi :( Wyobraźcie sobie że macie swój zespół rockowo punkowy czy inny , że jest ambitny a na koncert przyjdzie tak ze 20 osób, że jak usiąda na trawie to i tak beda wszystko widzieć bo tak mało ludzi. że śpiewacie do ptaków , do toi toiów ...śpiewacie o tym że chcecie sie uwolnić od spojrzeń innych, od zaszufladkowania, od grupek, opinii...i że na koncercie jakiejś popowej gwiazdki która śpiewa że nie jest królową i że dostała znów szanse bo zrobili jej biofeedback i ma szansę być inteligentką. ma klipy gdzie świeci golizną i na koncertr przyjdą i rzucą w nią misiem. a ich koncert?? widziałam tylko jak jakiś zmenelowiały punk w średnim wieku przyniósł im kwiatek bodajże kaktus w doniczce :) to takie romantyczne. tylko jedna dziewczyna zepsuała wszystko bo poprosiła wokaliste o autograf. co za wstyd. i podniecała sie że bokserki mu wystają :o takie są nastolatki .

Napisz co to za zespół, bo sama jestem ciekawa. Eh...a tak to już jest, że niektóre zespoły się wybiją i osiągną sukces, a inne-równie dobre-odejdą w zapomnienie i mało kto o nich usłyszy...

Ty, weź rzuć nazwą, bo tak to Ci nikt nie uwierzy że na koncert takiego WSPANIAŁEGO zespołu przyszło gora 30 osób :D jakaś gwiazda lokalna czy jak?...

"to takie romantyczne. tylko jedna dziewczyna zepsuała wszystko bo poprosiła wokaliste o autograf. co za wstyd. i podniecała sie że bokserki mu wystają takie są nastolatki . " Popłakałam się ze śmiechu :D:D:D Kochana, nie wiesz czy oni w gruncie rzeczy nie sprzedaliby się, gdyby mieli taką okazję. Wielu tak zrobiło niestety :( Chylińska choćby. Ja czekam tylko aż Nergal nagra wspólną płytę z Dodą, albo z Rubikiem i chyba by mnie to nie zdziwiło...:O

Co do sprzedawania się...baaardzo boli mnie (i moje uszy ;) ) to, co zrobiła Chylińska...ale z drugiej strony-przecież ona też musi z czegoś żyć. Nie róbmy z artystów nadludzi, ilu z was codziennie zapieprza do pracy której nienawidzi, bo musi zarobić i tyle...ideały ideałami, też miałam wielkie ideały, że będę tworzyć, że będę doceniona, a potem spędziłam parę tygodni malując badziewne kopie obrazów, bo takie akurat trafiło mi się zlecenie...a pieniądze z nieba nie lecą niestety :o

do mnie akurat argumentacja Chylińskiej przemawia. jesli zmieniło się jej życie, jesli zmieniło się jej spojrzenie na świat, jesli jest szczęśliwa to nic dziwnego że juz nie chce grac mrocznej muzyki i śpiewac o nieodwzajemnionej miłości, samotności i niezrozumieniu. widze w tym logikę, choc bede bardzo tesknić za "starą" Chylińską.

a wspólna płyta Nergala i Dody - patrząc na początki Dody nie zdziwłabym się gdyby nagrali coś na pograniczu metalu i rocka :) i mogłoby być to dośc interesujące nawet...

frufru-w przypadku Chylińskiej to nie chodzi o zmianę stylu, chodzi o to, że ona nagrała po prostu totalny badziew. Jest masa kapel, które w miarę grania zmieniają bardzo styl-ale ciągle są dobrzy w tym co robią. Nie wiem czy ktoś kojarzy taki zespół Ulver-każda płyta jest w innym stylu, a wszystkie genialne. A zaczęli od grania ciężkiego black metalu ;)

Co do Chylińskiej... Jasne, że musi z czegoś żyć, jednakże przed swoją "transformacją" raczej na brak popularności nie narzekała. Szczęście? Słucham bardzo ostrej muzyki, a nie uważam siebie za osobę nieszczęśliwą czy zdołowaną. Zgodzę się, że czując się szczęśliwa, trudno jej pisać takie makabryczne emocjonalne teksty, lecz chodzi o sam styl. A zresztą, słyszałam jej jej nowy kawałek i z tego co pamiętam, nie płynie z niego szczęście? Chyba, że się mylę?

a tak btw. to nie jestem autorką a facetem jakby nikt nie zauważył. proszę specjalnie wklejam materiał z koncertu http://www.youtube.com/watch?v=6lWxuu_at2U to akurat w innym mieście. w moim koncert były darmowe a i tak nikt nie przyszedł :( a to inna wersja oryginału bo oni na koncertach nawet mają jakis koncept a nie pitolą z playbacku jak inne "GWIAZDY" http://www.youtube.com/watch?v=Itw5XJPDprc co o tym myslicie?

no wiesz, Piasek po zmianie barw tez nie nagrywał hitów od razu :) a ostatnio co piosenka to hit. i nawet nie o to chodzi że "sprzedajne", ale o to że i melodie dobre, i słowa niegłupie, i przekaz prawdziwy. a jak odchodził z Mafii to tez mówiłąm że mu nie daruje ;) trzeba troche poczekać aż się wczuje w rolę. drugi singiel Agnieszki już jest zdecydowanie lepszy w porównaniu do pierwszego. ryzykowne z jej strony było to że gra taką muzykę nie mając jakiegoś rewelacyjnego głosu. ale z drugiej strony - brak rewelacyjnego głosu nie przeszkodził w zrobieniu kariery Reni Jusis, Anicie Lipnickiej, Annie-Marii Jopek...

A ja jednak sądzę, że się sprzedała. Każdego można kupić... każdego :O Posłucham jak wrócę do domu, bo w pracy mam blokadę wszechmogącego admina ;)

Gość
właśnie miałam napisać, że pewnie jakiś Negatyw albo Cool Kids :D

No jak dla mnie Chylińska ma świetny głos, ale w tym nowym "hicie" skamle jak szczeniaczek :o No proszę, Kulki :D przecież oni są całkiem popularni. Kiedyś nawet wywiadu w Vivie udzielili...od kiedy to niszowe, alternatywne zespoły udzielają wywiadów dla Vivy? ;)

" a wspólna płyta Nergala i Dody - patrząc na początki Dody nie zdziwłabym się gdyby nagrali coś na pograniczu metalu i rocka i mogłoby być to dośc interesujące nawet..." Jeżeli Nergal skłoni się ku numetalowi, bo chyba jedynie to by mogło z tego wyjść to stracę, zresztą podobnie jak ludzie z moich kręgów muzycznych do niego resztki szacunku. Nawet gdyby później nagrał z Behemothem najlepszą płytę w całej historii :O

Chylińska ma świetny głos, ale nie do TAKIEJ muzyki jak w pierwszym singlu po "przemianie" :) ale nic, osobiście staram sie do niej nie uprzedzac tak od razu. za bardzo lubiłam to co robiła. jak sie rozkręci i bedzie wiarygodna to nie pozostanie nic innego jak sie z tym pogodzic :)

ale przyznasz że byłoby to interesujące? :D jestem strasznie ciekawa o czym by mogli śpiewać na współnej płycie :D "Jeżeli Nergal skłoni się ku numetalowi, bo chyba jedynie to by mogło z tego wyjść to stracę, zresztą podobnie jak ludzie z moich kręgów muzycznych do niego resztki szacunku." a czemu resztki? już czyms sobie nagrabił? tylko nie mów że związkiem z Dodą, każdemu wolno się zakochac :)

Gość
jeśli Nergal skłoniłby się ku nu metalowi, może wreszcie dałoby się go słuchać :D utwory i teledyski Behemotha są tak straszne, że aż śmieszne :D (moim skromnym zdaniem - za 10 lat będziesz wstydziła się, że tego słuchałaś)

ale powiem Wam że to prawdziwi Artyści. ten wokalista jest też utalentowany plastycznie http://www.youtube.com/watch?v=GUB89paYrQg to jego dzieło oraz ten teledysk http://www.youtube.com/watch?v=t0tjZxPIONo działają już ponad 9 lat czyli chyba dłużej niż Feel i porównywalnie do Dody, ich błąd? nigdy nie pojawili się na pudelku ;( W tym kraju jak cie nie ma na pudelku to nie istniejesz!! możesz być tępą zdzirą, pedofilem, zdradzać żonę ale absolutnie nie możesz być normalny!!! jeżeli śpiewasz o czymś ambitnym wszyscy uciekną bo boją się że nie zrozumieją. więc śpiewaj bez podtekstów, o coś takiego "nie wybrałes mnie, żegnaj wiec :( :( " http://www.youtube.com/watch?v=RPjRstuY_q0&feature=channel piosenka wpada w ucho , życiowa , ale życiowy jest też kibel, życiowy jest kotlet, życiowa jest bułka , łózko, ulica. wszystko jest na poziomie średnich potrzeb piramidy Maslowa cool kids spiewaja o najwyższych potrzebach. pomijają fakt jedzenia, spania, seksu, miłości a nastawiają się na to jaki mamy cel życia, że jesteśmy szarą masą (w wiekszosci) to ja bez barw to ty w czerni i bieli ... to my z wzrokiem zabitym w chodnik kolejny rok na tym samym przystanku ... chodzi o to żeby się wyrwać, żeby zmienić swoje zycie, przecież to ile zarabiasz z kim sypiasz nie jest wazne! ważne żeby się spełnić. to w życiu jest najważniejsze. nie ten umrze szczęsliwie kto miał jedzenie całe życie i dach nad głową ale tylko ten który osiągnie coś i nie chodzi tu o tytuł magistra czy profesora czy bycie na okładce, trzeba się spełnić,trzeba wyjechać i wrócić ,trzeba iść pod prąd... nadaj trudny tytuł "Katharsis"

Koleś wyluzuj. Rozumiem, że kochasz Kulki ;) ale to nie jest najlepszy zespół ani na świecie, ani w Polsce. Pamiętam, jak zaistnieli na rynku, to słuchałam ich przez jakiś czas-nie wiem, ile czasu jesteś ich fanem, ale mi się dość szybko przejedli. Niestety, ta muzyka to nie jest żaden wysoki poziom. A co do bycia na pudelku-kiedy jeszcze nie było pudelka, była taka gazetka jak Viva-w sumie klimat pudelkowopodobny. I udzielili tam wywiadu.

Gość 32 na karku
o gustach się nie dyskutuje - tyle w temacie

Gość sdfsdaf
dziekuje autorko ze wypowiadas sie o guscie za wszystkich Polakow ty wiesz kto ma najlepszy gust. A pomyslalas z enie kazdy lubi smuty

"jeśli Nergal skłoniłby się ku nu metalowi, może wreszcie dałoby się go słuchać utwory i teledyski Behemotha są tak straszne, że aż śmieszne (moim skromnym zdaniem - za 10 lat będziesz wstydziła się, że tego słuchałaś)" Pewnie myślisz, że masz przed sobą pryszczatą nastolatkę... Otóż, nie. Wiekowo Nergalowi nie ustępuję i ja przecież nie zmuszam Ciebie do polubienia jego muzyki, bo zdaję sobie sprawę z tego, że może być dla kogoś nie do zniesienia. Behemoth to tylko taki przykład, są kapele o wiele lepsze od nich.