Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MajkaaaaaaaL

Wirzycie że Całun Turyński jest prawdziwy?? Czy to falsyfikat?

Polecane posty

Gość MajkaaaaaaaL

jak myślicie?

Gość MajkaaaaaaaL
i tu sie mylisz bo to sie nawzajem nie wyklucza, bardziej mi chodzi o twarz Jezusa tam odbitą. On tam wygląda bardzo staro jak na te trzydzieści kilka lat moim zdaniem za staro

Gość MajkaaaaaaaL
czy to jest naprawdę dla was temat zbyt ambitny? Czy może jesteście niedouczeni?

Gość ufgatria
polecam książkę Palla "całun turyński" po jej przeczytaniu jestem pewna, że to nie jest falsyfikat

Gość MajkaaaaaaaL
czytałam tą ze książkę a jednak niepewna jestem wciąż

Gość ufgatria
no to nie umiem ci pomóc:P

Gość MajkaaaaaaaL
A co cie tam przekonało o prawdziwości całunu, bo ja sobie nie przypominam

Gość mis-wargacz
Amerykanie odkryli to ze na plotnie zwanym "Calunem Turynskim"utrwalone jest cos co mozna nazwac "negatywem" Osoby ktorej cialo z ranami,obiciami itd.zostalo utrwalone w trzech wymiarach.Na podstawie Calunu Turynskiego zostala odtworzona przez nich twarz Jezusa znana chyba wszystkim.Zbadano kawalek po kawalku to co zostalo zapisane na plotnie.Sa tam szczegoly wyraznie i jednoznacznie wskazujace na to ze Czlowiek ktory byl owiniety w plotno zostal zamordowany w okrutny sposob przez ukrzyzowanie.Czlowiek ten byl uprzednio biczowany.Wskazano dokladnie jakich narzedzi do tego uzyto.Rany na ciele Ukrzyzowanego odpowiadaja ranom od belki krzyza,wloczni,korony cierniowej itd.Osoba owinieta w plotno miala oba kciuki skierowane mocno do wewnatrz co jest wynikiem tylko i wylacznie przebicia nadgarstkow i nikt-zaden falszerz nie mogl o tym wiedziec bez ukrzyzowania czlowieka i zaobserwowania tego faktu.