Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony protestami

I jak tu lubić taksówkarzy skoro znów chcą protestować

Polecane posty

Gość rosołek -
p. Kmicic - czyżbyś pan chciał deprecjonować znaczenie prowincji ?

Rozumiem, że jak kierowca taksy ma licencję to już wyklucza go z grona pedofili? Mam nadzieje że nie oglądałeś żadnego filmu Polańskiego bo to by znaczyło że zachwycasz się twórczością pedofila

diabel......i tu sie konczy nasza dyskusja,czytajac takie wypociny nie dziwie sie czemu Polska jest 100 lat za ......no raczej nie murzynami!!!Ciekawi mnie czy bys tak dalej myslal gdyby taki pedofil-taryfiarz zgwalcil twoje dziecko!!!! ps.zaopatrujesz sie w sklepie czy na smietniku,bo tam taniej???

Gość rosołek -
panowie- ale ja pytam poważnie - skoro tak jest taksówkarzom zle - to czemu nie zjadą z cen - skoro są tacy profesjonalni - to i tak ludzie do nich wrócą - no ,bo mają te licencje itd . Czy może chodzi o to ,ze nie chcą wypuśćić z rąk kawałka tortu z wisienką -niczym adwokaci bajdurząc o misji i przygotowaniu zawodowym ?

Dla mnie usługa świadczona przez przewoźnika i taksówkarza niczym się nie różni. Obydwaj wioza mnie samochodem do celu. Róznia ich kwestie pozwoleń i opłat kompletnie nieznaczące dla pasażera. Jakość usługi jest taka sama więc dlaczego mam wybierać droższe rozwiązanie?? Bo taksówkarzom tak się podoba? Licencja nic nie zmienia bo ona nie weryfikuje ani umiejetności ani nie jest wyznacznikiem tego czy ktoś jst uczciwym czy przestępcą. Od tego jest zaświadczenie o niekaralności

Czlowiek ktory kiedykolwiek byl skazany za takie wykroczenie nigdy nie bedzie pracowal w transporcie publicznym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na zach.to sie nazywa criminal record check,nie przejdziesz tego to jestes w doopie,idz do lopaty!!!! ROZUMIESZ!!!!????????????? Juz nie wspomne ze jak turysta wsiada na lotnisku to musisz byc ok,bo jako taryfiarz jestes wizytowka miasta w ktorym on chce zostawic troche tych jebanych $,a nie wygladac jak Jozin z Bazin!!!

Gość rosołek -
rzeczywiście -taksówkarze są znani ze swojej sumienności i rzetelności -:( a te opowieści o ich cwaniactwie - choćby o" wycieczkach " po mieście ,zeby tylko taksometr nabić to pewnie przewoźnicy rozpuszczają

A nasza Policja tak wszystko sprawdza, że będą odkopywać Olejnika bo nie wiadomo co za trupa tam wsadzili. a przecież policja robiła badania DNA przed pochówkiem. Był ostatnio program o kierowcach autobusów, którzy jeździli po 20 lat bez prawka - tak nasza Policja sprawdza wiec się chłopaku obudź

Gość rosołek -
ja sam jestem swoim szefem :) to nie wiem jak to jest ale wiem jedno - na konkurencję nie ma co śie obrażać - trzeba sie przystosować do nowych warunków i starać sie więcej pracować - a ni tylko cwaniakować z oponami

To co sie dzieje miedzy przewoźnikami a taksiarzami ma z reszta odzwierciedlenie szerzej. Myślisz, że dlaczego wiecej Polaków spędza wakacje w egipcie a nie we władyslawowie?? Dlatego że ich nagle było stac na bilety LOTu?? chyba raczej nie tylko dlatego że tani przewoźnicy weszli na rynek. Dlaczego taksiarze jak zwykle chcą być wyjatkowo traktowani??

diabel.....dochodzi jeszcze do tego ze taki przewoznik nie placi podatkow,czyli oszukuje panstwo,a panstwo zeby to wyrownac zabierze tobie ........i co??? dalej wolisz przewoznika bez licencji??? a na dodatek kto ci zaplaci odszkodowanie np.jezeli bedziesz pasazerem przewoznika a on spowoduje wypadek???? nie dostaniesz nic!!!! BO ON NIE MIAL WYKUPIONEGO UBEZPIECZENIA!!!

Gość grrrrr
Dla pasażera jakość usługi między taksówką a przewozem osób niczym się nie różni. Samochód jak samochód średnia podobna, pan za kierownicą też jak pan za kierownicą tylko cena jest w taksówce wyższa. Dla przeciętnego pasażera nie ma znaczenia czy są kasy fiskalne, czy ich nie ma (firmy inna sprawa bo chcą faktury i tu taksówki wygrywają z przewozem osób), ważne jest żeby dojechać sprawnie i niedrogo do celu. A korkowanie warszawy to spowoduje tylko wzrost niechęci.

Gość rosołek -
i tak jest ze wszystkim - tam gdzie jest konkurencja - tam korzystają zwykli ludzie . Tam gdzie są zamknięte enklawy zawodowe - musimy płacić jak za zboże .

Gość rosołek -
nic już nie rozumiem - czy ci przewoźnicy - to szara strefa ?

nie ma nic zlego w konkurencji!!! zaloz firme taryfiarska,oplac wszystkie wymagane licencje,zaopatrz auto we wszystkie wymagane oznakowania i .......spusc ceny!!!! zarabiaj!!! tak to rozumiem...... 20 lat bez prawka???? a kto go przyjol do pracy sie pytam???

Nie piernicz bo taksiarz też może nie mieć ubezpieczenia - nie wmówisz mi że wszyscy taksówkarze sa tacy sumienni. Mam kumpla który jeździ na taryfie i nie powinna ona być w ogóle do ruchu dopuszczona ale wiesz jak jest - dasz literka i podbiją przegląd. Jeździ 4 lata i jeszcze ani razu kontroli policyjnej nie mial.

Facet stracił prawko już po zatrudnieniu i szczęśłiwym trafem tylko przy zatrudnianiu go o nie spytali. Hehe jeszcze szkolił młodych kierowców w firmie bo jechał na autorytecie i doświadczeniu

Zrozum człowieku innych ludzi... Jestem pielęgniarką i widzę bezsensownośc sytuacji. Moje koleżanki również protestowały (protestują/będą protestowac - niepotrzebne skreślic :p ), dostały jakieś obietnice, z których G... wyszło (wychodzi/wyjdzie niepotrzebne skreślic :p ) i niestety nadal jesteśmy obrażane, poniżane i niedoceniane. Pracuję za 1500zł miesięcznie. Jeśli ktoś widział relację z protestu pielęgniarek w Radomiu ten mógł się dowiedziec, że pielęgniarki zarabiają po 3000zł na rękę! To było tak oczywiste przekłamanie, że aż dziwne, że relacjonujący nie dostał po pysku :p Oczywiście nikt nie wspomniał, że 3000zł. zarabiają dziewczyny zatrudnione na kontrakt, harujące sporo ponad 200 godzin miesięcznie i niestety od tej wypłaty muszą same odprowadzic składki.... Fakt - protesty są wkurzające, ale powiedzcie sami, co powinniśmy zrobic???

no i dzieki Bogu Najwyzszemu ze juz tam nie mieszkam....... dal literka........ja pierdole.....Bangladesz!!!!!! jeszcze tak ze 4 pokolenia,az ci wszyscy alkoholicy zdechna...... moze wtedy bedzie lepiej....

Gość a my mieszkańcy
co powinniśmy zrobic? rzucać w Was kamieniami? Dla Ciebie to był wasz protest i na tym koniec. Poprotestowałyście i pojechałuście do siebie. Dla nas to byl jeden z wielu i mamy tego serdecznie dość

Gość a my mieszkańcy
To wtedy nie bedzie za literka tylko za działkę amfy albo poprostu za kase. A swoja drogą strasznie światowy się zrobiłeś. Szkoda Że emigranci tak nagle się za granica zmieniają a zapomniał wół . . .

lilitka....1500 zl??? to jakies 550 $.......tyle to mozesz zarobic u mnie przez 12 godz z soboty na niedziele,jedna zmiana...... wspolczuje :(

Dla was jeden z wielu i bez znaczenia pewnie.... Szczerze- jakie masz zdanie o szpitalach? Pewnie podobne jak reszta pacjentów, ale zastanowiłeś się kiedyś ile faktycznie pielęgniarek jest zatrudnionych na oddziale? Ile pielęgniarek ciągnie dobowe dyżury, żeby złapac trochę nadgodzin? Jak w takich warunkach pracowac efektywnie??

Gość a my mieszkańcy
A Ty rozumiesz, że politycy mają Was w głębokiej dupie a cierpią na tym przeciętni mieszkańcy??

a my mieszkancy......czy wy jestescie ludzie niepowazni???? co zapomnial??? o czym??? ze wlasnie tego mialem dosc kumoterstwa??? ktos kto wystawia kwit ze auto jest sprawne tech. a nie jest powinien pojsc do pierdla!!!! przez takich sukinsynow gina ludzie!!!

Gość ...Maćka...
tylko że np taki przedstawiciel handlowy jak mu mało płacą to może zmienić firme(czytaj: szefa) na taka która mu więcej zapłaci za godzinę. A pielęgniary nie mają takiego wyjścia bo wszędzie się napracują za trzy i dostaną tyle samo kasy. A teksty: zmieńcie zawód można o dupe potłuc bo kto przyjmie np 30paroletnią kobietę bez doświadczenia w danej branży? To samo taksiarze: są uczciwi, odprowadzają wszystkie składki, ta licencja też pewnie musiała ich kosztować. Ful kasy wydają na podatki utrzymanie auta itp i jak mają zejśc z ceny? Przecież też muszą zarabiać. Ilu z was korzysta z taksówek? Mały popyt=wzrost cen. W końcu jak płacą podatki to też im się coś od państwa należy, nie?