Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony protestami

I jak tu lubić taksówkarzy skoro znów chcą protestować

Polecane posty

Kmicic i teraz mozna dalej się bawić w przepychanke slowną bo do jakich więzień?? Do tych przeludnionych co to w kolejce sie po kilka lat czeka na wykonanie kary ? Poczytaj to Zdali Państwowy egzamin, zapłacili za kurs i muszą prawko oddać bo auto szkoła działała nielegalnie. Więc jakim prawem dostali te jebane prawka, kto im je wydał. Jak szarzy ludzie maja być uczciwi i ma nie byc kumoterstwa skoro pierdolnik zaczyna sie już na samej górze????????????????? http://interwencja.interia.pl/wczoraj/news?inf=1342943

Macka.....nic dodac,nic ujac.....🖐️ diabel.....moze ludzie zamiast narzekac,powinni te negatywy zmieniac od siebie,na swoim podworku,od dolu???

Gość ...Maćka...
bo jak by ludzie byli uczciwi nie byłoby takich sytuacji. Teraz te 40 osób przez jakiegoś debila Pawła D. co chciał sobie kasy namnożyć muszą jeszcze raz bulić ka kurs i zdawać prawko jeszcze raz.

Gość grrrrr
no ale te przewozy osób są legalne, prawo na nie pozwala i jestem ciekawa jak to wygląda od strony prawnej czyli dlaczego taksówki muszą mieć kasy fiskalne, licencje a ci z przewozów już nie. I dlaczego jednak opłaca się mieć te kasy i takie tam inne koszty i być taksówką niż być przewozem i tych rzeczy nie mieć. I co spowodowało że taksówkarze zdecydowali się na protest. Na pewno firmy korzystają z taksówek i mają różne vouchery i takie tam.

No tak ale jak ja będę uczciwy bo będę chciał coś zmienić a otoczenie nie to jedyny efekt jaki osiągne to moja śmierć glodowa :) Dlatego uważam że nie ma różnicy między taksiarzami a przewoźnikami. Jest wielu uczciwych taksówkarzy ale wielu z nich ma lewe licencje albo przedawnione. Pewnie znajda się i tacy bez prawka albo tak jak mój kumpel z ładnie pomalowanym na zewnątrz wrakiem. Nikt tego nie sprawdza poza jakimiś pokazowymi akcjami dla kamer reporterów. Więc chyba sam przyznasz że w takim chaosie i bałaganie prawnym i przy tych zarobkach lepiej jest jechać z tańszym. Bo ten droższy w tym przypadku niekoniecznie oznacza lepszy

Gość znawcy tematu
tak. może wozic ludzi, nie musi mieć licencji i kasy fiskalnej. Czyli przewoźnicy maja mniejsze stawki od taksiarzy a i tak więcej zarabiają. A ludzie wiadomo - wybieraja tańszych i o to cały krzyk kazdy z przewozniko ma taka sama kase fiskalna jak taxiarz kazdy ma licencje. nie wozi cie jak taxiarz znajacy bosko miasto na okolo w cenie 2.20 , 2.40.2.80 tylko za 1.60 i to uczciwie nie maja zakazanych mord jak taxiarze maja rowniez swiadectwa o niekaralnosci czyste eleganckie przyjemne auta a nie przejarane fajami brudne jak taxiarze. spor jest o to o co zawsze o kase. bo panoczek taxiarz przeciez na licznik nie pojedzie tylko na gebe z klubu w srodmiesciiu np na ursynow za 70 a przewoznik pojedzie za 35 i jest zadowolony. jak nie wiecie to nie wypowiadajcie sie na temat na ktory nie macie pojecia. bo nagle jak ma stracic pracde 50 tys ludzi to raczej my przewoznicy sparalizuyjemy miasto

A teraz po chłopsku: Odpierdolcie się od przewoźników bo to nie oni piszą akty prawne. Skoro jest to legalne bo tak ustawa i prawo stanowią to oni sobie pracuja i zarabiają.

Gość znawcy tematu
diabel....ty tez chyba mieszkasz na prowincji!! a zdajesz sobie sprawe z tego ze w wiekszosci cywilizowanych kraji na swiecie jest pewien standard!!!Kierowcy taksowki sa sprawdzani przez policje czy nie jest np.taki gostek pedofilem....ale tobie to nie przeszkadza,prawda??/Albo taki ktory mial juz 5 razy zabrane prawko po pijaku,wsadzilbys rodzine do takiej taryfy??? kmicic kurwa co ty pierdolisz za kocopoly kretynie zajebany jaki pedofil jaki bandyta?? swiadectwo o niekaralnosci to podstawowa rzecz jaka musisz miec zeby moc byc przewoznkiem. co za jebany kretyn

no to znawca z ciebie cala geba..... za 35 zl tak?? odlicz amortyzacje bryki,paliwo i podatki....to ile mu sie zostanie???

Gość znawcy tematu
to niech zapierdala a nie ciagle stoi na postoju i pije kawe i plotkuje z kolegami i mysli ze zrobi 4 kursy po 100 pln i jest zarobiony ja musze zapierdalac po 10-12 godzin zeby zarobic i nie pierdol mi ze nie place podatkow i zusow bo wszytko oplacam mam ubezpieczone auto czysto w srodku i pracuje uczciwie. a taki huj jak ty ktory sie na niczym nie zna pierdoli i maci ludziom w glowie. wypierdalaj frajerze

znawca.....no i wyszlo,coz.......jak pisalem wyzej.......zal.pl biedny ten kraj jest.....

Gość znawcy tematu
bo sie gowno znasz a pierdolisz jest wolny rynek jest konkurencja to tak jakby ci ktos chcial powiedziec ze masz palic tylko malboro fajki albo myc rece mydlem nivea i zadnym innym wez pomysl o czym gadasz i doinformuj sie najpierw zanim zaczniesz cos kometnowac prosze pomoge ci ttuaj jest link do glob cab taxi zapytaj co trzeba zrobic zeby cie przyjeli do pracy oszolomie zajebany http://www.globcabtaxi.pl/

kultury osobistej za litra nie kupisz........ bla....bla...bla......popyskuj dresiarzu.....tyle ci zostalo gowno jadzie... zegnam srodkowym palcem

Gość grrrrr
ja potwierdzam że jak się jeździ przewozem osób za 1,60 za km to faktycznie tyle kosztuje pi razy drzwi przejazd z pod domów centrum na ursynów. Kmicic przecież przewóz osób działa legalnie - to nie są kolesie w cywilnych autach wożący ludzi na czarno. Są to auta oznakowane, normalnie są liczniki, dzwoni się do centrali i zamawia. Dla mnie jako laika naprawdę niczym się takie auto nie różni od taksówki oprócz ceny i naklejki na oknie "przewóz osób". Nie wiem dlaczego koszty utrzymania, amortyzacji, paliwa mają być niby niższe dla przewozu osób a wyższe dla taksówek. Przecież to się tak samo zużywa. Różnica w cenie musi wynikać z innych kosztów, możliwe że prawnych, może po prostu wyższa marża nie wiem i chciałabym się dowiedzieć jaka to różnica bo dla pasażera takiej różnicy oprócz ceny nie widać. I Jędrek dlaczego zakładasz że przewóz osób jest nieuczciwy ? Oni działają legalnie w ramach prawa.

Gość znawcy tematu
chodz najeb sie w stolicy i zamow w nocy sawa taxi ze srodmiescia np na brodno to zaplacisz 80 pln za 10 km drogi to jest uczciwe prawda?? stac cie na to?? bo ja w jakims bys nie byl stanie to cie zawioze wedlug licznika bo nie mam mentalnosci cierpa tylko uczciwie zapierdalam na to co mam.

Gość ...Maćka...
Znawca tematu a jakie masz miesięczne zyski? W sumie z tego co piszecie to wynika że taksiarze naliczają sobie większą marże ale i tak nie zarabiają bo nie mają klientów i koniec końców pewnie wychodzi że zarabiaja tyle samo co przewoźnicy.

Gość znawcy tematu
jak zasuwam codziennie to zarobie ok 7-9 tys z czego zaplace zus podatek bazowe paliwo wiec zostanie mi moze 4-5 na czysto ale naprawde trzeba zasuwac. wiec niech mi nikt nie mowi ze ja kogos oszukuje. bo jak nie bylo przewozow to zawsze najebany wracalem ze srodmiescia za 50-100 pln a teraz moge spokojnie wsiasc do grosika czy globa i wiem ze za max 30 pln bede pod domem i dojade bezpiecznie czystym sprawnym autem.

Gość znawcy tematu
dla taxiarza to najwazniejsze zeby klient wsiadl szczeoglnie w godzinach takich kiedy sa korki wtedy jest po nim. co ja nie wiem jak oni pracuja a o co robia halo?

Gość a wy nie bierzecie w godzinac
h szczytu??? jaki z ciebie przewodnik skoro na samochodach pisze taxi!!??? goopi jakis czy cus???

Gość Kaskader
taksiarze to zwykłe chamy bez wykształcenia - im mniej kształcony tym wyżej łeb podnosi.

Gość znawcy tematu
pokaz gdzie na samochodize globa pisze ze to taxi?