Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony protestami

I jak tu lubić taksówkarzy skoro znów chcą protestować

Polecane posty

Witam, chiałbym podzielić się z Wami moimi przemyśleniami dotyczącymi strajków i protestów pewnych grup społecznych. Uważam, że jedynym efektem takich działań jest nienawiśc częsci społeczeństwa do takich grup. 3 marca taksówkarze zamierzają sparaliżówać Warszawę podczas kolejnego protestu. Nawet bym ich poparł ale tez jestem kierowca i wiem, że tego dnia bardzo późno wrócę po pracy do domu bo będe tkwił casły dzień w korkach aż nie zawioze towaru na miejsce. Efektem tego jest to że żadnego taksówkarza nigdy więcej nie wpuszczę ani mu nie ustąpie drogi. To samo tyczy sie np. górników, hutników czy pielęgniarek. Górnicy blokuja miasto, mija jakiś czas, wydarza sie tragedia na kopalni a ludzie zamiast im współczuc mówią coś w stylu - a dobrze im tak za to że mi palili opony pod oknem. Moim zdaniem takie protesty maja mały wpływ na polityków którzy nie biorą sobie ich do serca a tylko wzbudzaja nienawiść społeczną. No bo co ja jestem winien tym taksówkarzom czy stoczniowcom? Nic a skutki najwieksze ja i wielu innych szarych ludzi musi ponosić. Czy macie zdanie na ten temat?

Gość rosołek -
mam zdanie -ale powiedz mi dlaczego ci taksówkarze chcą protestować ?

Ja tam też nie lubie tych trąbiących i bębniących kurwów. Gdybym spotkał konajacego górnika to bym mu kopa zasadzi za to co wyczyniali w Warszawie i jeszcze nie raz pewnie bedą wyczyniac bo im ciagle malo

dokadnie, mają pretensje że przewoźnicy istnieją. A co kurwa przecietny Kowalski ma do tego?

Gość rosołek -
Ja wiem Ze względu na nieuczciwa konkurencje w postaci przewoźników-------ale ,ze niby co ? pytam , bo z prowincji jestem i problemy wielkiego miasta są mi obce :) Że ktoś staje sie konkurencja dla taksiarzy ?

Gość sadfghkjhglfkdjfhd
tak. może wozic ludzi, nie musi mieć licencji i kasy fiskalnej. Czyli przewoźnicy maja mniejsze stawki od taksiarzy a i tak więcej zarabiają. A ludzie wiadomo - wybieraja tańszych i o to cały krzyk

Ale jaka nieuczciwa konkurencja? Czy ktoś im zabrania zostać takim samym przewoźnikiem? :P

Gość rosołek -
z jednej strony troche to głupie - bo to jest obrażanie sie na to że konkurencja istnieje i na to nikt jeszcze nic mądrego nie wymyślił - ale z drugiej strony - oni musżą spełniać jakieś wymogi , choćby te nieszczesne kasy fiskalne , jakieś przeglady - nie wiem co jeszcze - a przewoźnicy - co ? Nie wkurzaloby Was jakby Waszą roboę ktoś sabotował ?

Gość rosołek -
a po co w ogóle takie rozgraniczenie - ciekawe z czego ono wypływa ?

Mi nie musisz tego tłumaczyć bo ja mam takie samo zdanie. Tlumacz to zakutym cierpom. Napisałem nieuczciwej bo oni to tak nazywają żeby miec ludzi po swojej stronie. Osobiście wolę, że ktoś jest przewoźnikiem i zarabia na swoją dupe niz miałby zapierdalać zasiłek z moich podatków

co do górników czy hutników zgadzam się z wami całkowicie. pochodzę z śląska gdzie styczność z górnikami mam częstą i muszę stwierdzić ze to chyba najgrubsza cześć naszego społeczeństwa. Taki górnik rozumie tylko przynieś podaj wykop :/. Statystycznie wychodzi ze najlepiej zarabia się miesięcznie w katowichac (ok5600zl) (warszawa ok4300zl) są to dane statystyczne które przez wiecznie strajkujących górników są zawyżane. nie było by związków zawodowych nie było by strajków

Gość rosołek -
pojęcia nie mam jakie są stawki taksiarzy w stolicy - ale moze zamiast sie oburzać to powinni z nich zejsć ,zęby być konkurencyjnymi ? A ci przwoźnicy to są legalne firmy ? płacą podatki , zus ?

Jak mozna wozic ludzi bez licencji???Czy widzieliscie gdzies takie numery poza granicami Polski???

Ja rozumiem górnika czy chutnika. Ja kumam że to bardzo ciężka i niebezpieczna praca. Ale tego że mi zapierdala na bębnie tudzież trąbie i jara stare opony pod oknem to już kurwa nie kumam. I jak mam być po ich stronie jak te skurwysyny mi życie utrudniają? Jeszcze niszczenie wystaw czy zaparkowanych aut?????

Gość rosołek -
xxxxxx102----------ale rozumiesz slowo " statystycznie ? Ty zarabiasz 10000 a ja 1000 - statystycznie zarabiamy po 5500 :) A skoro tak jest w tym górnictwie cudnie - to czemu wszyscy tam nie pracujemy ?

Gość rosołek -
diabeł - a Ty gdzieś pod semem mieszkasz ? Bo gornicy i inne grupy protestacyjne to raczej tam się chyba udają -a nie po Twoje mieszkanie :) AAA - a moze Ty jesteś p. prezydent - i tu sie wypowiadasz anonimowo :) Jakby co - dzień dobry Panie Prezydencie :)

Ja osobiście wolę przewoźnika niż cierpa ze wzgledu na koszt podróży. jest znacznie tańszy. Zwłaszcza że ja potrzebuje przejechać kilkanaście kilometrów i nie musze byc wieziony w mercedesie tyko moge się przejechać starym poldkiem - byle nie trza było go pchac :D

diabel wcielony......czy ty piszesz powaznie>>>??? przewoznik pobiera oplate i zaniza stawki taryfiarzy!!! oni walcza o swoje prawa..... czy pobierasz oplate za przewoz rodziny albo znajomych???

Gość rosołek -
jak ja czytam takie wątki - to tak sie cieszę ,ze mieszkam blisko miasta gdzie sa jeszcze wolne miejsca do parkowania , gdzie korek robi sie na godzinę n o moze dwie - ale ja weim jak go objechać - ech ,życie na prowincji ma swoje plusy :) A do Warszawy jadę tylko na wycieczkę :)

Licencja nie weryfikuje umiejętności kierowcy tylko służy jako przesiew. żeby ne każdy mógł być taksiarzem. więc dla mnie nnie ma znaczenia czy wiezie mnie koleś z licencją czy bez. Dla mnie jest ważne ile zapłace za przejażdżkę - i myśle że dla większości też jest to najważniejsze a nie jakis zalaminowany świstek

Gość rosołek -
ale wszędzie na świecie - jak wchodzi do jakiejś dziedziny konkurencja to ceny spadają - a dlaczego u taryfiarzy mialoby być inaczej ? Dlaczego oni nie obniżą ceny za km ? Jedynym ich sposobem jest robienie korków ?

rosołek - nie pracujemy bo nie wiem czy wiesz ale wiele kopalń jest zamykanych. a górnicy nie maja się tak źle. dobra pensja+barbórka+trzynastka+comiesięczne bony żywieniowe+ talony na węgiel. To mało?

A poza tym gdyby wszyscy myśleli tak jak Ty to dalej rzyli byśmy pod rządami niepodzielnie panujacej TP s.a. i płacili bajońskie sumy za połaczenia telefoniczne. Moim zdaniem powinna byc konkurencja

diabel....ty tez chyba mieszkasz na prowincji!! a zdajesz sobie sprawe z tego ze w wiekszosci cywilizowanych kraji na swiecie jest pewien standard!!!Kierowcy taksowki sa sprawdzani przez policje czy nie jest np.taki gostek pedofilem....ale tobie to nie przeszkadza,prawda??/Albo taki ktory mial juz 5 razy zabrane prawko po pijaku,wsadzilbys rodzine do takiej taryfy???

Gość rosołek -
tak - mają sie dobrze - szczeglnie górnicy Wałbrzycha i okolic :( Największe pieniądze na weglu nie zarabiają gornicy ale spólki węglowe - i to one za wszelką cenę dąża do obniżenia kosztow pracy poprzez brak zabezpieczeń np. przeciwgazowych . A papier zniesie wszystko .

Jebie mnie czy gościu jest pedofilem, nekrofilem czy zawodowo napada na banki. Ma mnie zawieźć z punktu A do punktu B możliwie najtańszym kosztem a co robi po pracy kolo chuja mi lata A poza tym co mnie obchodza kraje cywilizowane skoro żyjem w trzecim świecie Europy