Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja to ........

dni płodne, zadnego zabezpieczenia przez.......--czemu nie ma?

Polecane posty

Gość ja to ........

kochalam sie z partnerem w dni plodne, od pol roku nie stosujemy antykoncepcji, wytrysk byl w srodku, wczoraj dostalam okres :( jak to mozliwe?? czy zapalenie jajnikow odegralo tu duza role?? prosze o wypowiedzi tych ktorzy cos o tym wiedza.

Kochana, to że dostałaś okres nie musi od razu świadczyć o tym że nie jesteś w ciąży. Radziłabym zrobić Ci test ciążowy z rana i się przekonasz :)

Gość ja to ........
ale z doswiadczenia kolezanek wiem ze okres wtedy jest duzo slabszy, a ja mam go normalnie, biore silne antybiotyki na zapalenie , sama nie wiem co zrobic........ ale chyba zrobie ten test jak @ troche bedzie mniej

no nie wiem... ja na Twoim miejscu bym ten test zrobiła bo nie mogłabym żyć w niepewności.

Gość ja to ........
bolace piersi(ale to chyba przez@) i ostatnio mam zwiekszony apetyt i moge miksowac ze smakami :) , miewam uczucie mdlosci ale nigdy nie wymiotuje, nie moge zbytnio usnac i troche pobolewa mnie brzuch (ale to moze byc na skutek zapalenia) samam nie wiem jak to odebrac

Mam takie same dolegliwości jak Ty:), z tym że jeszcze odbija mi się ciągle od żoładka kwasem( chyba to jest zgaga). Kiedyś też mi się tak odbijało i okazało się, że byłam w ciąży :) Okres teraz powinnam dostać 28 stycznia, więc już niedługo. Tak obliczając sobie, to mogłabym być już 3 tyg ciąży, ale zobaczymy co test pokaże :)

Gość fcndjksa
wbrew pozorom nie tak latwo zajsc w ciaze. Ile cykli sie staracie??

Gość fcndjksa
a sorry, doczytalam ze pol roku

Gość ja to ........
ogolnie to nie ze sie staramy. po prostu jezeli bedzie dzidzia to bedziemy bardzo szczesliwi , pomimo ze nie ukrywam ze jestem dosc mloda bo mam dopiero 19 lat, partner 25, ale kochamy sie i myslimy o wspolnej przyszlosci dosc powaznie, tylko ze czasami troszke sie martwie ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze bo na poczatku zmienialam dosc czesto tabletki anty bo zadne mi nie pasowaly, a wiem ze przez to kobiety musza bardzo dlugo sie pozniej starac o dzidzie

Zdrowa para celując w dni płodna ma 20 do max 40% szans na ciąże. Po pół roku starań możesz wstępnie się przebadać. Skąd wiesz, że miałaś owulację? Tylko monitoring może ją potwierdzić. Jest taka teoria, że tylko ciąża jest gwarancją przebytej owulacji. Ani skok temp, ani śluz płodny nie oznacza, że ją miałaś. Na początek zrób hormony: prl, e2, lh, fsh, tsh, progesteron