Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz cos sie dziejeeee

CZY SĄ JESZCZE KOBIETY KTÓRE NIE TRUJĄ SIĘ TABSAMI?????????????????????????

Polecane posty

Gość pyzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ale ty nie odpowiedzialas na istotę mojego pytania, tylko uczepilas sie jakiejs pierdoly. bardzo typowe dla ludzi, ktorym brakuje argumentow.

Gość nmmmmmm.....
Ewa33 to bierze hormony już na klimakterium:D:D:D

Gość .............................1
tabletek nie biorą te które nie stac na porządne tabsy albo sa tak paskudne że nie ma zsensu ich brac bo niby w jakim celu taka prawda moje drogie Żenujące !

Ewa, a dlaczego aż tyle badań robisz przy tak zwykłych i niegroźnych pigułkach? czyżby jednak jakieś ryzyko było? hehe

Gość kakakakax
Biorę tabsy od wielu lat, bo wpływają świetnie na mój organizm. Życie bez nich to masakra, nieregularne cykle, napięcie przedmiesiączkowe, puchnięcie, bolesne miesiączki; poza tym mam skłonność do cyst. No więc wyobraź sobie, że tabsy mają też funkcję medyczną i dobroczynny wpływ na organizm.

następna, która likwiduje skutki i sztucznie reguluje swój organizm :O

pyza, tak szczerze nie wiem czy problem tkwi we mnie czy nie. Odstawiłam tabsy i przez pół roku żaden z tych objawów który wcześniej uniemożliwiał mi normalne funkcjonowanie się nie pojawił. Cokolwiek to było ustąpiło, miejmy nadzieję ze jak najdłużej. Słyszałaś o przypadkach w których kobietom po ciąży regulują się miesiączki lub staja się mniej bolesne? myślę ze w przypadku tabsów działa to podobnie, jajniki jakiś czas nie pracują i nie wiem...ruszają ponownie ale już po właściwym torze.

Chociaż się zastanawiałam czy nie zacząć brać, ale nie wiem jak to jest z tym negatywnym wpływem na organizm

każda kobieta powinna robić tyle badań ale widzę, że Tobie nei dogodzi jak dużo badań, to źle jakbym ich nie robiła, to wmawiałabyś mi, że nie jestem zdrowa szkoda czasu na taką jałową dyskusję z Tobą, pyza a co do ryzyka - nawet wit. C nisie ze sobą jakieś tam ryzyko, więc ten argument jest kretyński, jak i cała reszta

no ale dlaczego nie odpowiedzialas na moje pytanie ?

Jestem gruba spasioną maciorą jak sama nazwa wskazuje...nikt nawet kijem mnie dotknąć nie chce to po co mam brać....A wy wstrętne trucicielki samych siebie odpowiecie za to swoim zdrowiem.

Gość ja nie janie debica
ja nie brałam. teraz tez nie biore ze wzgledu na to ze nie mam stałego partnera. nie miałam i nie mam tez zadnych problemów z cera czy okresem. aha mam 25 lat.

czyli jednak potwierdzasz ryzyko zwiazne z braniem pigulek

Gość co za głupie pytanie.....
Ewa 33 jak zawsze najmądrzejsza.Stara dupa przed 40.

Gość co za głupie pytanie.....
Ja mam 41 i wciaż potrafie ssac jak niejedna 18stka :classic_cool:

Gość entliczekpentliczek****
pyzaaaaaaaaaaaaaaaa tobie to chyba cos yeblo dzis na leb, choooj cie to obchodzi,ze ktos bierze tabsy,jego zyciwe jego sprawa! a swoja droga to chyba dobrze ze ktos robi regularnie badania a nie dowiaduje sie "za pozno" ze ma raka czy cos innego. wez sobie kobito cos na wstrzymanie. zegnam.

Gość straciatella 23
sa rozne opinie zle i dobre wszystko jest dla ludzi trzeba sie badac i dbac o siebie ja biore od roku mam 24 lata i poki mam sie dobrze chodze na badania patrze wjaki sposb zachowuje sie moj organizm. mam chlopaka nie planuje ciazy to co mam inne wyjscie ....

jedynym powodem, dla którego zaczęłabym brać, byłaby medyczna konieczność, wskazanie lekarza. ale nigdy dla wygody faceta i swojej. ale nie polecam tego wszystkim kobietom. ja znam swoje ciało i wiem kiedy co mogę.

entliczek nie wczulas sie w dyskusje. i stąd to "yebło". bardzo inteligentnie.

Ja do tej pory mam szczęście mam stałego partnera i brak wpadki:)

Gość maciej zza dupia51

niech robi badania. dyskusja jednak nie jest na temat koniecznosci robienia badan , ale na temat szkodliwosci pigulek a skoro lekarz podczas ich brania zleca tak szeroki zestaw badan, wiec co jest na rzeczy i tyle

Gość *fredka*
Ja bralam,teraz mam przerwe ale chyba do tego wroce... dzieki temu poprawila mi sie cera,nie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i ogolnie duzo lepiej sie czuje. Bralam ze wzgledu na straszne problemy z tradzikiem i to jedyna rzecz ktora mi pomogla bo przez moje durne odchudzanie rozregulowalam sobie gospodarke hormonalna.teraz wszystko wrocilo do normy :)

ja nigdy nie brałam tabletek ( chociaż mam dopiero 19 lat i stałego partnera od 3 lat ) to w ogóle nie mam tego w planach...wiem jak owe tabletki mogą nam zniszczyć organizm ... także jestem absolutnie ANTY takiej ANTYkoncepcji :)

A nie boicie się że zajdziecie w ciąże?

pyzaaaaa mało rozumiem, próbujesz tu moralizować czy co? KAŻDY,podkreślam, KAŻDY lek w jakimś stopniu szkodzi... Według mnie jeżeli stosunek zysków do strat jest na plus to raczej decyduje się na to... Nie wiem skąd w tobie taki jad i potrzeba pouczania każdego po kolei jakby to było twoje życie i jakbyś siedziała w organizmie każdej kobiety i była na 2000% pewna ze im szkodzi.