Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

Gość przyszła mamuśka
A mój mąż ostatnio mówi do mnie-nawet nie wiesz ile razy zastanawialem sie czy nie jestem bezplodny,myslalem-musisz sie w koncu pomylic z tym liczeniem bo chce dziecko przed 30tka................no akurat córa bedzie roczek obchodzic a tatus 30tke za rok hehe i sie smieje ze udało mu sie

Gość m4
zer_wal widzę po Twoim przypadku, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D teraz napisze to bardzo poważnie - dzięki Tobie zaczne myslec chyba zupełnie inaczej :) Dziękuję i życze wszystkiego co najlepsze Tobie, mężowi i Twojemu dzieciaczkowi :) Całej trójeczce :D Pozdrawiam serdecznie :)

o kurcze jak nas sie duzo zrobilo :) witam wszystkie mamusie , ktore juz wiedza ze sa w ciazy jak i te ktore czekaja na potwierdzenie badz planuja :) obawy zwiazane z pierwsza ciaza ma chyba kazda kobieta, ja w sumie mam do tej pory z jednej strony ciesze sie ze zostane matka, jak ogladam te sliczne male ubranka, wozki oraz inne rzeczy dla maluszka taz sie cieplutko na serduszku robi :) a z drugiej strony mam obawy, bo mam dopiero 20 lat, martwie sie ze jestem mloda ze to jeszcze za wczesnie, ze to moja mlodosc i takie tam kiedys myslama ze ciaza bez wytrysku to tylko mit, lecz wiem ze nie. moj przyjaciel zostal ojcem w taki wlasnie sposob

Hej :) Ja w piątek dowiedziałam się, że jestem w ciąży i troszke nie wiem co mam myśleć. Pogubiłam się. Czy mogłabym do was dołączyć??

Kobitki proponuje zrobic taka tableke :) zaczne od siebie NICK.............WIEK.......TYDZIEN.......TERMIN PORODU KAMIS777.........20.............6............20.09.2010 ? co do terminu nie jestem pewna w 100 % lekarz jeszcze nie okreslil, to wg kalkulatora ;)

więc u mnie to było tak. Zawsze mialam zadkie i nieregularne okresy. Poszlam w poniedzialek do pani dr mojej. ona powiedziala mi że jestem przed owulacja i nie wiadomo czy pecherzyk peknie bo miala podejrzenie PCO. Poprosiłam ją o skierowanie na badania hormonalne i w piatek o 8:00 stawilam sie na oddziale ginekologicznym żeby zrobić te badania, ale..... Zrobiono i mi USG i powiedzieli że zadnych badań nie zrobią bo jestem w CIĄŻY. i w szoku jestem. Czy możliwe jest żeby pani dr nie poznala się że jestem w ciązy?? czy w niej nie bylam?? a moze w ogole nie jestem. pogubilam sie juz.

a czy twoja pani doktor robila ci usg? czy tylko zwykle badanie ginekologiczne? jesleli nie bylo usg to mozliwe zeby nie wykryla przez samo badanie

Robiła mi właśnie USG więc trochę dziwne żeby nie wykryła. Bony zgłupieje tylko. tyle głupich myśli mi łazi po głowie.

a ile minelo dni od wizyty u gina a tymi badaniemi, moze w tym szpitalu mieli lepsze usg bardziej czule lub cos... a moze sproboj zrobic test ciazowy i znow wybrac sie do gina

U gina byłam w poniedziałek wieczorem a na tych badaniach w piątek rano czyli różnica 4 dni. Test oczywiście zrobiłam i zobaczyłam 2 kreseczki :D Ale jakoś mnie to zbytnio nie przekonało. A czy normalne jest to ze we wczesnej ciąży nie ma echa zarodka??

u mnie na usg w 5 tygodni bylo widac tylko pecherzyk ciazowy nic wiecej, jutro mam wizyte wiec moze cos juz zobacze :) wydaje mi sie ze moze poprostu bylo za wczesnie w poniedzialek dlatego twoja lekarka nic nie ujrzala

Właśnie u mnie tez był tylko pęcherzyk ciążowy. a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie wiec chyba zgłupieje od tych domysłów a za ciebie oczywiście trzymam kciuki żebyś ujrzała bijące serducho już jutro :D

o kurcze to bedzie nie zapomniane przezycie jak uslysze po raz pierwszy bicie serduszka mojej kruszynki :):) normalnie chyba sie poplacze :)

Na pewno to będzie niezapomniane uczucie na które ja muszę jeszcze trochę poczekać ale miejmy nadzieje że się doczekam. Nadzieja dużo daje. bardzo dużo.

A jeszcze chciałam zapytać czy np w ciązy nie powinno się pić kawy?? Bo dla mnie to zupełnie nowa sytuacja i nie bardzo wiem jak powinnam się zachowywac.

hej dziewczyny ja jestem w 19tc i juz nie moge sie doczekac kiedy urodze termin mam na 29.06.2010 moja ciaze tez nie byla planowana ale bardzo sie cieszymy

Gość kropka2
Witam Was dziewczyny :) ja co prawda nie jestem jeszcze (chyba?) w ciąży, ale rozpoczęliśmy z mężem usilne starania w tym kierunku :D Właściwie to dopiero 1 cykl starań, więc tak sobie myślę, że jeszcze trochę trzeba będzie poczekać, ale w głębi serca... nadzieja jest że może to już :) chciałabym :) :) Mam takie pytanko... Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży? Czy czułyście się jakoś "inaczej"? Ja teoretycznie mogłabym być już w ciąży, ale nie czuję niczego szczególnego... Sama nie wiem czego oczekiwać - będzie to nasze pierwsze dzieciątko... Pozdrawiam :)

Gość zar_wal
mała kawka raz dziennie nie zaszkodzi. Chyba że masz nadciśnienie to niewskazane.

Gość zar_wal
Kropka ja miałam generalnie takie same odczucia jak przed okresem. Nic wyjątkowego. Co prawda test zrobiłam dwa dni po planowanym terminie "zalania" i wyszły od razu dwie krechy, ale to raczej z głębokich chęci że może w końcu i jakiegoś wewnętrznego przekonania, że jestem w ciąży na pewno (czyżby to jednak ta słynna kobieca intuicja???), a nie z jakiś wyjątkowych przeslanek wynikających ze zmian w organiźmie. Dopiero za jakiś tydzień-dwa zaczęłam mieć inne odczucia.

Gość zar_wal
M4 dziękuję serdecznie i trzymam kciuki za Twoje/Wasze słuszne decyzje.

Gość patillllka
Witam, dolączę się. Test pozytywny wyszedł mi dwa dni temu. Podejrzewam, że to bedzie 4-5 tydzien, juz podejrzewalam to wczesniej ale test wydzedl negatywnie. Dopiero po terminie planowanej miesiaczki zrobilam nastepne i wyszly dwie kreski :)) mam 24 lata i ....czuje sie za mloda :)) mam meza od dopiero 4 miesiecy a tu juz prosze :)) w tym tygodniu do lekarza. Fajnie ze jest ten temat bedziemy mogly sie zawsze o cos dopytac. Wlasnie ja mam pytanie boli mnie lekko brzuch od kilku dni i mam minimalne naprawde ledwo co plamienie, czy to jest w porzadku? wizyte mam w czwartek wiec moze sie dowiem od was czy tez tak macie lub mialyscie ? pozdrawiam wszystkie :))

Gość patillllka
A wlasnie co do odczuc :) ja od razu czulam ze cos jest nie tak bo mam juz od kilku tygodni okropne wzdecia prawie po wszystkim co zjem a dawniej tak nie mialam nigdy i to mi sie nie spodobalo. A teraz nie moge wytzrymac zapachu perfum od razu mi jest niedobrze chociaz na szczescie jeszcze nie wymiotuje :) dobrze bo trzeva do pracy chodzic :)

Gość zar_wal
jeżeli będziesz się źle czuła to w każdej chwili możesz iść na L4.

Gość palamala
mulatka zrobilas test?

Wiesz z tymi wzdęciami to i tak mam i brzuszek mnie pobolewa czasem jak przed @ no i piersi mnie bolą i też się zastanawiam czy to normalne, bo do lekarza ide dopiero za 2 tygodnie.

czesc dziwzyny dopiero wstalam.........jak tak wyglada ciaza to naprawde masakara.....wszystko mnie boli nawet miesnie brzuch glowac caly dzien przelezalam w lozku...maz kupil testy jutro zrobi drugi tak dla pewnosc :) a zawsze mi sie wydawalo ze mi pojdzie jak z platka bo jestem taka silna osoba...a tu prosze wije sie na lozku,mam nadzieje ze nie bede wymoitowac z rana bo w pracy sie zorientuja a na razie nie chce mowic to dopiero 2tyg od zaplodnienia

Gość Marcia89
hej dziewczyny , ja jestem prawdopodobnie w 4 tyg , dopiero w czwartek ide do lekarza i wtedy dowiem sie wszystkiego wiecej....Mam strasznie duzo obaw , bo uwazam , ze jestem za mloda(20l.) , szkoda mi ze nie moge sobie juz poszalec , zapalic , napic sie...a z drugiej strony mam bardzo kochajacego narzeczonego i wiem , ze damy rade:) tak naprawde bardzo pragne tego dzidziusia , to dla niego zrezygnowalam juz z wielu rzeczy , a to ze sie boje to chyba normalne? KAMIS777 jak sie czujesz jako 20letnia mama?:) a co do moich objawow to mialam tak ze mdlilo mnie cale dni , wczesniej chodzilam spac no i bole brzucha jak przed okresem...teraz tez caly czas spac mi sie chce i odrzuca mnie od miesa , caly czas jem twarozek salate pomidory ...zobaczymy jak bedzie dalej:)