Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

a ja wczoraj byłam u ginekologa i juz wiem troche wiecej wiec dopisze: NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............ 21.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605................. 25.............6.............05.10.2010 Patillllllka...................24.............5....... .....29.09.2010 revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 Mam brać kwas foliowy a za miesiąc zrobić jakieś podstawowe badania - morfologia i takie tam. I za miesiąc dopiero kolejna wizyta. Czy wy też takie odstępy macie?? Trochę dużo miesiąc.

NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............7............ 21.09.2010 krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605................. 25.............6.............05.10.2010 Patillllllka...................24.............5....... .....29.09.2010 revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 ja mam czesciej wizyty, po pierwszej dostalam skierowanie na badania po ich wykonaniu kolejna wizyta, pewnie przez to ze mam zle wyniki moczu 18 znow mam wizyte, takze wychodzi ze w ciagu miesiaca mialam 3 wizyty

No ja też dostałam na 1 wizycie skierowanie na mocz i takie tam ale mam je zrobić dopiero za miesiąc więc też nie muszą być ok.

no widocznie co lakarz to inny obyczaj ;) ja przed kolejna wizyta mam powtorzyc mocz mam nadzieje ze teraz juz bedzie dobrze :) i z tego co pamietam lekarz zrobi mi cytologie

No włąśnie co lekarz to jakieś tam swoje ma praktyki. Ja np cytologię już miałąm zrobioną przy 1 wizycie.

nie wazna jakie obyczaje :) wazne zeby nasze kruszynki byly zdrowe i wszystko bylo ok :) zauwazylam ze ostatnio tylko my tu dyskutujemy, cos te nasze mamuski sie wykruszyly. Tak wogole Doroto skad jestes?

oj to dziela nas kilometry :) ja znowu jestem z Jawora woj. dolnoslaskie

Gość patilllllka
Witam, ja tez tutaj sobie zagladam czesto i patrze co piszecie :) ja po pierwsze wizycie dostalam od razu skierowanie na badania ogolne kri i moczu i jeszcze na gtupe krwi bo nigdy nie wiedzialam jaka mam :D a nastepna wizyta 3 tygodnie po poprzedniej. Na poczatku mi mowil ginekolog ze bede miala wizyty co jakies 3 tygodnie jak bedzie wszystko ok wiadomo jak sie cos dzieje to czesciej. A juz w poznych miesiacach tak od 7 to co dwa tygodnie...zobaczymy jak to bedzie trudno tak planowac bo nigdy nie wiadomo jakie bedzie samopoczucie...tak samo jak nie wiem do kiedy mam pracowac mam nadzieje ze organizm da mi znac jak juz bedzie wolal sobie odpoczac od pracy :) a na razie wole chodzic a nie nudzic sie w domu:) kazda z nas jest skad indziej ja jestem z woj. malopolskiego :)

rzeczywiscie jeszcze badanie na grupe krwi o tym zapomnilam :) ja takze do tej pory nie bylam pewna jaka mam krew

Ja również mam wizyty co 3 tyg. Na każdą wyniki moczu i krwi muszę nosić plus jakieś tam ewentualnie dodatkowe. Ja jestem z Mińska Mazowieckiego :)

ja nie musze nosisc wynikow ze soba moj lekarz przyczepil je do mojej karty :)

Gość Marcia89
A ja mieszkam w Anglii i tutaj tak czesto wizyt nie ma ;/ Juz 2 tygodnie umawiam sie na pierwsza wizye w przychodni i czekam i czekam ...bedzie dopiero 16 lutego. W dodatku tu nie ma spotkania z ginekologiem i ciaze prowadzi polozna. Smieszne to wszystko ale angielki jakos tutaj rodza wiec chyba nie jest tak zle ;) Poki co to tylko boje sie tej pierwszej wizyty , bo nie wiem czy wszystko jest ok , w ktorym jestem dokladnie tygodniu i takie tam..

No dziewczyny musze sie czyms pochwalic, wczoraj dowiedzilama sie ze moja starsza siostra takze jest w ciazy :) to niesamowite, ze nasze dzieci beda w tym samym wieku :) a nasi rodzice beda podwojnymi dziadkami :)

Dziewczynki a ja się teraz martwię tym, że moja pani gin nic nie mówiła mi o bijącym seduszku. Ja niby widziałam dzidzię na USG ale w takim byłam szoku że nawet nie pomyślałam o tym, żeby ją zapytać, a teraz się strasznie strasznie martwie :( Możliwe żeby w 6 tygodniu jeszcze seducho nie biło. Ja to chyba obłedu dostanę przezx te 9 miesiecy

Cześć dziewczyny mogę się dołączyć :) Jestem w 8 tyg :) u lekarza byłam już dwa razy i na drugiej wizycie widziałam bicie serduszka, z tego co czytałam to tak od 8 tyg powinno już bić. Teraz musze zrobic badania mocz , grupa krwi. Ogólnie czuje sie nieźle tylko ta senność w ciągu dnia masakra i jeszcze moje niskie ciśnienie mnie dobija :O

Dorota605 ja takze mialam juz nawet robione na usdg pierwsze w 5 tygodniu kolejne w 6 i jeszcze nie slyszalam serduszka, teraz bede miala wizyte w 9 tygodniu i mam nadzieje ze juz tym razem uslysze serduszko mojej kruszynki :) Kingull witamy na naszym topiku :) nie no ja w sumie na sennosc w dzien nie narzekam, ale jak tylko mam sie zabrac za nauke to po jakims czasie zasypiam nad ksiazkami :/

Gość patilllllka
Ja tez jestem taka senna.....wogole jestem slaba jak przychodze do domu po 8 godz w pracy to jem tylko obiad i pozniej juz sobie leze tylko......nic innego mi sie robic nie chce :/ ja dzisiaj bylam w dwoch sklepach i zawedrowalam na dzial dzieciecy :) i sie rozmarzylam szkoda ze nie wiadomo od razu jaka jest plec maluszka mozna by juz bylo cos myslec o drobnych rzeczach :) jeszcze bedzie na to czas.....a ja mam teraz nadzieje ze dlugo nie bedzie widac mojej ciazy bo nie chce nic w pracy jeszcze mowic.....:)

patilllllka ja też tak mam. jak przychodze z pracy to tylko jem obiad a potem sie klade i leże- często zasypiam co wczesniej nawet 5 minut nie moglam uul;ezec w dzien. Wstaje tylko sie napic i do lazienki i dalej leze. Jestem strasznie zmeczona, senna i nic mi sie nie chce robic :( Mam jeszcze pytanie. Czy te poranne mdłości to bęa sie utrzymywaly przez cala ciąże czy potem zniknał. Bo juz mam ich troszeczke dosc. Normalnie rano to az boje sie jesc bo wiem czym to grozi.

Gość patilllllka
Ja gdzies ostatnio czytałam ze mdlosci utrzymywac moga sie do ok 3 misiaca ale pozniej raczej mijaja....nie wiem jak to wyglada w praktyce, ja na razie mam tylko lekkie mdlosci ale nie jem nic na co bym nie miala ochoty no i uciekam od nieprzyjemnych dla mnie zapachow np perfum :) i jakos na razie powazne nudnosci mnie nie mecza..... Ja chcialam zapytac czy u was tez tak szybko bylo widac brzuszek? ja myslalam ze to tak pozniej sie pojawi a tu mam 6tydzien i jak wloze obcisla bluzke to jednak go widac.....i moj maz jak jestem nago tez mowi ze mi urosl...fakt ze jestem szczupla i zawsze mialam plaski brzuszek ale w takim tempie wzrostu to nie wiem co bedzie za kilka miesiecy :) teraz ubieram luźniejsze bluzki i wtedy nie widac ale w jeansach jest mi niewygnie za bardzo mnie uciskaja i ciagle je odpinam....

czesc dziewczyny, ostatnio zrobilam sie straszna zrzeda i zastanawiem sie jak dlugo moj facet ze mna wytrzyma :/ mam takie hustawki nastroju, ze bajka.... jestem przerazona bo to dopiero 8 tydzien ja juz przytylam 2 kg :( i o zgrozo z tylu na plecach, na tych moich wtretnych boczkach wyskoczyly mi juz rozstepy ;( jezu nie wiem jak ja mam jeszcze przetrwac 7 miesiecy, chyba popoadne w jakas depresje, smaruje sie codziennie oliwka i dodatkowo kremem Mustela 9M i nic :/

Gość Marcia89
Kamis777 ja mam to samo. Mam straszne zmiany nastrojow , jestem baardzo nerwowa i tez juz przytylam choc to (chyba) 5-6 tydzien. Brzuszek mi odstaje jakby to byl 4 miesiac i caly czas jestem napuchnieta i w ogole cera mi sie jakos pogorszyla i nawet jak sie pomaluje tak jak zwykle wydaje mi sie , ze jakos tak brzydko wygladam:/ No i poranne mdlosci...to jest najgorsze!

Gość hania849
hej dziewczyny!! Jesli jeszcze mozna to chcialabym sie dolaczyc :)) jeslem aktualnie w ok 11 tc :) Dowiedzialam sie w sumie przez przypadek poniewaz mialam problemy z prolaktyna i od zawsze mialam nieregularne miesiaczki ale mialam jakies przeczucie aby zrobic sobie test ciazowy to byl piatek 29 stycznia wynik po paru sekundach wynik byl pozytywny. Po chwili polecialam do apteki po nastepne dwa testu jeden jeszcze na wieczor a drugi na rano (wzystkie po chwili dawaly wynik pozytywny). Nastepnego dnia szukalam jakiego kolwiek lekarza ktory by mnie przyjąl natychmiast aby potwierdzic ciaze poniewaz po 1 nie moglam w to uwierzyc a po 2 bylam w trakcie brania lekow na polpasiec. I udalo sie znalazłam lekarke potwierdzila ciaze dala mi pierwsze zdjecie mojej fasolki. kolejna wizyta za tydzien. Jest to moja pierwsza ciaza i mam wiele obaw. Moze to nienormalne ale caly czas boje sie ze niedaj Boze poronie, ze cos stanie sie mojej kruszynce. Od paru dni przestalam opdczuwac mdlosci a moje piersi staly sie mniej bolesne. Nadal sa powiekszone ale juz tak nie bola. Nie wiem czy to normalne?? Wiem ze moje obawy moga byc dla niektorych smieszne ale dla mnie sa bardzo powazne. pozdrowienia dla wszystkich obecnych i przyszlych mam :))

oj z cera tez mam problemy, dopadl mnie tradzik :/ zawsze mialam tylko malutki przed okresem a teraz ciagle jakis nowy pryszcz :( brzuszek juz tez mi odstaje dziwne troche myslalam ze to gdzies dopiero w 4 miesiacu a tu juz w 2, no ale coz. mam tylko nadzieje ze wiecej niz 10 kg nie przytyje :) Hania849 witaj :) oczywiscie mile widzane sa wszystkie pierwsze przyszle mamy :) i szczerze ci powiem, ze tez mam podobne obawy jesli chodzi o poronienie ;( nawet mialam taki koszmar, ale miejmy nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku

JA TEZ DZIEWCZYNY MAM CIAGLE OBAWY CO DO PORONIENIA. MĄŻ MÓJ SIĘ CIESZY I CIAGLE POWTARZA ZA KILKA MIESIECY TO ZA KILKA MIESIECY TAMTO OCZYWISCIE WSZYSTKO ZWIAZANE Z DZIDZIĄ A JA CIĄGLE MU MÓWIE " ZOBACZYMY"

hania849 ja tez się dowiedziałam 29 stycznia i w podobnych okolicznosciach bo rowniez mialam problemy z prolaktyna, zawsze bardzio nieregularne miesiaczki i pojawilo sie podejrzenie PCO nawet. Więc poszlam zrobić badania hormonalne do szpitala a tam mi powiedzieli, że zadnych badan mi nie zrobia, okresu tez narazie nie dostane bo W CIĄŻY jestem. bylam w szoku.

chyba kazda przyszla mama ma obawy, ze cos moze byc nie tak najwazniejsze to nie dac sie zwariowac i starac sie myslec pozytywnie

Gość hania849
no hej Dorotko 605! ja tez juz mialam miec robione badania tydzien wczesniej zrobilam znowu prolaktyne i przerazilam sie ze podniosla sie az o 158 jednostek wiec juz calkowicie bylam zalamana ze za szybko to dzidzi miec nie bede miala. Nawet mialam tez juz wizyte u lekarza ktory mial mnie skierowac na dalsze badania ale przez polpasiec odwolalam a tu taka niespodzianka :) mi od 4lat mowili ze moja szansa na zajcie w ciaze to 1%. Ale jak widac cuda sie zdarzaja :)) Pozdrawiam

no to Hania faktycznie z tego co ci mowili lekarze szansa byla malutka, ale super ze ci sie udalo :)