Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

Gość lonia89
czyli powinno byc wszystko ok ? .. tzn nie powinnam byc w ciazy ?

Gość Marcia89
lonia89 nie powinnas byc w ciazy ja bralam te same tabletki co ty i pamietam ze byly skuteczne :) poza tym po 5h wynik jest niewazny ajezeli mimo wszystko masz obawy idz do ginekologa.

Gość Marcia89
NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Marcia89...................20.............4,5?...........?? w czwartek poprawie :-)

Gość Marcia89
NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........?? wczesniej nastapila pomylka teraz jest ok:)

no ja cigle sie zastanawiam ile ptzytyje czy nie bedzie rozstepow no i czy pozniej wroce do swojej wagi. Oczywiscie mam nadzieje ze tak :)

Byłam wczoraj u lekarza. Z Dzidzią wszystko ok. Wyniki mam bardzo dobre. Właśnie zaczynam 11 tc. Termin mam na 24 sierpnia. Oby tak dalej. Pozdrawiam:) :) :)

Gość blue c.
też się chętnie dołączę :-) wiek 21, tydzień 19, termin: 28.06 :) i prawdopodobnie córeńka Lila :) ech, dziewczyny, wczoraj wywróciłam się na chodniku na plecy. [Kobieta w ciąży to nie jest szczyt zwinności i zręczności :p]. Myślicie, że coś mogło się stać? Trochę się niepokoję. Ba, niepokoję się bardzo. :x:x pozdrawiam, całuski :)

Dziewczynki a jak z waszym apetytem?? Bo ja jakoś nie mogę wogóle na jedzenie patrzeć, a jem na siłę bo wiem, że powinnam jeść.

jesli jeses w pierwszym trymestrze to tak jest z tym jedzeniem ...jak tez wczoraj sie doslownie zmuszalam po tej koszmarnej nocy bylam pusciutka heheh ale nie zamierzam jesc za dwoje oooo nie.w sumie to dosc zdrowo sie odzywiam i tak wiec duzej zmiany nie bedzie.nie jem fast foodow,gazowanego ,tlustych miech,troche mnie slodycze gubia i popcorn heheh ooo tak popcorn moge jesc codziennie heheh

mieszkam w uk wcxzoraj dzwonilam do swojego lekarza i mam dopiero wizyte na 12 lutego :/ i to tylko lekarz rodzinny....a potem do skierowanie na usg....wszystko tak tu sie odwleka...

W 1 trymestrze jestem, tak naprawde to nawet nie wiem w którym tygodniu :( Dlatego też tak nie mogę doczekać się na tą wizytę u gin ale dopiero za ty tygodnie. Aj to czekanie nas wykończy

ja staram sie myslec co ma byc to bedzie bo jabym miala uwazac na kazdy drobny szczegol ktory jest potencjalnym zagrozeniem to bym chyba zwariowala!!!!!!a chce sie cieszyc ciaza

A ja właśnie tak mam. Na każdym kroku obsesyjnie myślę czy to nie zaszkodzi maluszkowi i tak się nie da żyć. Zwariuję przez 9 miesięcy jak będę tak myślała ale nie umiem się tego wyzbyć to jest silniejsze ode mnie niestety. Mam nadzieję że z czasem mi to przejdzie.

u mnie z jedzieniem bywa roznie raz mam wilczy apetyt i moge jesc co chwile a pozniej z kolei nie chce mi sie patrzec na jedzienie wczoraj wogole mialam dziwnie niby bylam glodna jadlam ale jakos tego nie czulam

blue c. ja też wywróciłam się jakieś 3 tyg temu tylko, że ja upadłam na rękę i myślałam na początku, że sobie ją złamałam. Na szczęście tak nie było. Mnie nic nie bolało więc nie byłam u lekarza ale jeśli ciebie by coś bolało (ból brzucha, skurcze) to lepiej żebyś pokazała się lekarzowi. Lepiej dmuchać na zimne, a jeśli nic się nie dzieje to na pewno wszystko jest w porządku :) A czy twoja dzidzia już kopie? Bo moja to czasami całe dnie harcuje i częstuje mamusie kopniaczkami :) Dorota605 ja też tak miałam na początku ciąży. Bardzo mało jadłam. Rano przed wyjściem do pracy kawa, koło 12 śniadanie, koło 18 obiad i na tym koniec, ewentualnie jakaś lekka kolacja koło 21. Nie potrzebowałam więcej bo tak też odżywiałam się przed ciążą. Może nie było to najrozsądniejsze ale cóż... Mój mąż chodził i tylko "a może to byś zjadła, a może tamto, a może masz na coś innego ochotę to pojadę i kupię?" :) a ja nie i nie! Zmieniło się to od 5 mc. Na brak apetytu nie narzekam, chociaż zdarzają się dni takie jak wczoraj że nie miałam ochoty na jedzenia, za to dziaj już to nadrabiam :)

Gość Marcia89
Dziewczyny a ja mam maskare.....caly cza jestem glodna hehe mam nadzieje , ze to sie zmeni ;) a jestem w ok. 5 tyg. nie wiem dokladnie , wizyte mam dopiero 04.02.

Gość blue c.
i to jak kopie. Czasami mam wrażenie, że mam małego ninje w brzuchu :D czasem ma humorki [odziedziczyła charakterek mamusi, nie ma co..] i jak leżę na boku, troszeczkę opierając się o brzuch, to jest w stanie wyrazić swoją dezaprobatę salwą kopniaków. Bo, co jej będę miejsce zabierać :D Kiedy jadę samochodem, tudzież autobusem miejskim, często się budzi i zafascynowana dźwiękiem silnika daje znać o swojej obecności, niestety śpi i ma w nosie wykłady na uczelni :p a szkoda .. i to wielka :p podłapałaby angielskiego i francuskiego... co do awersji do jedzenia, znam to :D w 1 trymestrze na sam zapach kapusty kiszonej, ogórków i ryby miałam nieustające mdłości i torsje. Póki co, dalej jest to przykry zapach, jednak nie reaguję na niego aż tak gwałtownie :p mimo wszystko dalej od tych dań trzymam się z daleka, na wszelki wypadek. całuski!:*

blue c. to moja córcia zachowuje się tak samo :) jak leżę sobie rano na lewym boku to budzi mnie kopniakami :) kopie dotąd aż przekręcę się na plecy. cwaniara mała :) chce jak najwygodniej i jak najwięcej miejsca mieć dla siebie :) krisana ja piję kawę codziennie. rozpuszczalna z półtorej łyżeczki plus mleczko, mniammm.... (kiedyś piłam z 2,5 łyżeczki ale teraz się ograniczyłam - fakt że przez pierwsze 3 miesiące kawa mi nie smakowała za bardzo ale że pracowałam wtedy to nie wyobrażałam sobie wyjścia z domu bez kawy). nie potrafię sobie odmówić kawy mimo, iż wiem że wypłukuje magnez z organizmu a ja ostatnio cierpię na skurcze nóg :( ale cóż... a czy którejś z was również dokuczają skurcze nóg?

Gość patilllllka
Ja mam probledm z jedzeniem bo zamiast miec smaki mi sie nic nie chce.......chce mi sie jesc bo mi burczy az w brzuchu a nie mam na nic ochoty jak pomysle o jakims jedzeniu to juz mi niedobrze...i wogole mam mdlosci czesto ale nie wymiotuje to chyba normalne ?

Gość zabka15
NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........?? Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 Dołączam się do Was bo nawet nie zdajecie sobie sprawy jak miło jest czytać wasze komentarze. U mnie jest tak, że ja chce dzidziusia ale boję się strasznie reakcji swojego faceta. Jeszcze mu nie powiedziałam bo wyjechał. O ciąży wiem od wczoraj. Boje się że nie damy rady bo nie mamy jeszcze własnego mieszkanka. Obydwoje pracujemy ale obawy są... Boże jak ja się boję!:(

NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TERMIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br > Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 lekka poprawka :) no dzisiaj to ja nie wiem co bede w nocy robic, bo jak mi sie usnelo po obiedzie tak dopiero wstalam ;)

NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 to ja może poprawię :)

zabka15 nie bój się twój facet na pewno bardzo się ucieszy i dacie sobie radę :) a kiedy twój facet wraca do domu? KAMIS777 oj to rzeczywiście możesz mieć problem z zaśnięciem :) chociaż w ciąży zapotrzebowanie na sen jest większe więc może cię jednak ogarnie senność :) tak patrzę na tą naszą tabelkę i widzę że wszystkie macie tak przeciętnie 4-6 tc a ja tylko tutaj taka "starucha" jestem ;)

czyli kawa jest ok ?bo gdzies czytalam ze nie za bardzo...hym

Gość Blue c
NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............2 0.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 Blue c.......................21............19,5..........28.06

Gość Blue c
z tą kawą jest tak, że wszystko jest dla ludzi, tylko w niekrzywdzących dla małej ilościach. ;) ciąża nie choroba :-) a co do faceta żabki, cóż.. ucieszy się, nie ucieszy - jest dziecko, nie ma uciekania się od odpowiedzialności ;) ma się zająć i koniec, słodkie czasy frywolności się skończyły ;) trochę musi minąć zanim się przyzwyczai. Mój przez pierwszy trymestr pewnie jeszcze się przyzwyczajał. Teraz jak kopie i ciągle jest gadanie o Liluni, to sam jest wniebowzięty :) i pieszczotliwie nazywa małą 'dziubeczkiem' ;)