Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

Cześć dziewczyny..:) Co to obaw do poronienia ja mam to samo, czasem można oszaleć jak co chwila sprawdzam czy mi krew nie leci, ale myśle że wszystkie to przechodzimy. Brzuch to też mam już wydęty i czuje się grubo he a to dopiero 2 miesiąć, a co będzie potem :D Persi tez bolesne ale już nie tak bardzo jak na samym początku i w dodatku o rozmiar większe hehe Cera tez pogorszona pełno małych syfków i na dekoldzie tez i piersiach tak jakby potówki. Nie martwcie się i tak jesteśmy piękne :)

o z tym sprawdzaniem to tez mam jakies jazdy, za kazdym razem gdy ide siku boje sie ze zobacze krew...

Dobrze że jest to forum, bo dzieki wam wiem że nie tylko ja jestem taka zezchizowana. :D

Gość hania849
hehe czyli nie tylko ja mam takie chore jazdy :)) a wlasnie co do brzuszka to widac wam juz cos?? bo mi taka a niby przy pierwszej ciazy pozniej sie pojawia :)

no ja twierdze ze tez juz mi troszke widac, moze ci co nie wiedza nie domysla sie ze jestem w ciazy ale ze przytylo mi sie kilka kg

no kochane a co tu taka cisza? wiem ze to moze jeszcze za wczesnie ale myslalyscie juz nad plcia dziecka? bo ja ostatnio duzo o tym myslama juz nawet zaczelam ogladac ciuszki :) ja jakos zawsze marzylam o corce i chcicalabym aby okazalo sie ze bede miala taka mala ksiezniczke, jak bedzie chlopczyk tez bede sie cieszyla wazne zeby zdrowe bylo :) wogole przez ostatni czas mam sny zwiazane z dzieckiem, snil mi sie porod, jak przebieralam moje malenstwo, wychodzilam nna space :) chyba za bardzo sie tym wszystkim przejmuje :)

Witam:)... mi brzuszkek jako tako pojawił się w 7 msc więc wszystko przed Tobą:)... Obecnie jestem w 8msc i chyba zaczynam histeryzować szperając w tematach na formu;)... bo to moja pierwsza ciąża...i dopiero teraz daje mi się ten odmienny stan odczuć ;)...

HEj dziewczyny :) Badania zrobione, wyniki w piatek mam nadZieje że będą dobre. Mi też się marzy córeczka :) zawsze mówiłam że będe miec córkę :D ale co będzie to się okaże i będę kochać równie mocno. Oj jak ja chciałabym byc już w 7 miesiącu a tu tak pomału mija, mi też się troche przytyło ale pewnie dlatego że mam duzy apetyt :)

Gość hania849
no hejka ja w sumie nie mysle o plci dla mnie nie ma to znaczenia najwazniejsze aby wszystko bylo wporzadku i bylo zdrowiutkie:)) w 7 miesiacu dopiero brzuszek no to bardzo pozno chyba :)) ja mam nadzieje ze bede miec jakl najszybciej i juz sie nie moge doczekac az poczuje ruchy mojego skarbeczka :))

witam, ja jestem w 12 tc i już mi widac brzuchol:): nie wiem tylko czy to od ciąży czy od tego że jestem ciągle głodna:):):)

Gość nowa 1966
mysle ze to w duzej mierze zalezy od tego jakiej jestesmy budowy :)) bo jesli macica nam rosnie a flaki robia jej miejsce przesuwajac sie na bok to chcac nie chcac szczupla osoba nie bedzie raczej w stanie dlugo brzuszka ukryc:))

wow 8 msc oj tez juz bym tak chciala moze i masz racje z tym brzuszkiem, ale ja juz mam wrazenie ze widac :) choc inni twierdza ze jestem przewrazliwona MówiliOniejNaiwna u Ciebie coraz blizej do wielkiego finalu, jak sie ogolnie czujesz? Boisz sie porodu?

MówiliOniejNaiwna no to jestes coraz blizej wielkiego finalu :) jak sie czujesz? nie boisz sie porodu? Tak wogole ile przytylas? wiem ze to jest indywidualna sprawa i kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze, ale jestem ciekawa :) Jesli masz jakies fajne ciekawostki albo rady mozesz sie z nami podzielic :)

Gość patilllllllka
U mnie brzuszek widze ja i moj maz rowniez :) bo mialam zawsze calkiem plaski a teraz taki zaokraglony troszke zaczyna sie robic :) ja o plci dziecka myslalam bo jednak zawsze chcialam miec dziewczynke i taka mam cicha nadzieje ze tak bedzie, no a jesli nie to znowu mąż chce chlopca wiec zawsze ktos bedzie zadowolony :) jeszcze mam tyle czasu a juz niekiedy zdarzy mi sie rozejrzec za lozeczkiem albo wozkiem zeby mniej wiecej pozniej juz wiedziec czego sie chce :) ja teraz po odebraniu wyników wybieram sie do lekarza, ogolnie wyszly dobrze poza jednym....bakterie w moczu :/ one mi nie przeszkadzaja nie mam w zwiazku z nimi zadnych dolegliwosci i pewnie wogole bym sie tym nie przejmowala ale teraz to pewnie bedzie trzeba leczyc tak mi sie wydaje :/

patilllllllka ja rowniez mam bakterie w moczu dostalam ziolowe tabletki i powtorzylam badania czekam na wyniki

Halo :) dziewczyny co tak tu cichutko ?? Jak samopoczucie? u mnie w normie choć dopadają mnie czasem takie doły ehh i ciało się zmienia, boję się że bedę wyglądać jak beczka :D ale cóż zniosę wszystko dla maleństwa!!

Halo :) dziewczyny co tak tu cichutko ?? Jak samopoczucie? u mnie w normie choć dopadają mnie czasem takie doły ehh i ciało się zmienia, boję się że bedę wyglądać jak beczka :D ale cóż zniosę wszystko dla maleństwa!!

Gość hania849
no hejka mamuski!! a ja czuje sie tak sobie czesto lapia mnie bole glowy i ciagle jestem glodna a na nic nie mam ochoty. no i te moje wachania nastroju :( ale juz jutro mam wizyte u mojej doktorki i juz nie moge doczekac sie az znowu zobacze moja dzidze i byc moze uslysze jej serduszko bo jak narazie tylko widzialam a to przeciez nie to samo :)) pozdrawiam

Gość wahania....ah te wahania

No z samopoczuciem to niestety roznie bywa, przewaznie to siedze w domu bo na nic nie mam ochoty :/ Zaczynaja mnie meczyc nudnosci i wcale mi sie to nie podoba :( A tak po za tym nie jest tak zle :) wilczy apetyt mi minal ;)

Gość hania849
no ja niestety tez siedze w domu a wolalabym w pracy ale pracowalam na magazynach i niestety bylo by to niebezpieczne gdybym wrocila a szkoda moze lepiej bym sie czula majac jakies zajecie:))

Gość hania849
zaraz ide do lekarza ale jakos dziwnie sie boje:(( moze to zly znak :(( pozniej sie odezwe

Gość hania849
no hej mamuski:)) bylam u mojej doktorkii wzystko jest super a za 2 dni zaczyna sie 13 tydzien takze najgorszy okres juz minal :)) ja juz jestem chyba zbyt przewrazliwiona na punkcie mojej kruszynki :) ps ma juz 6 cm:))

Hania to super wiadomosc ze wysztko ok z twoja kruszyna :) ja natomiast od wczoraj czuje sie fatalnie strasznie boli mnie glowa a dzisiaj dodatkowo ( wlasciwie przed chwila) dostalam goraczki :/ mam tylko nadzieje ze to nie jest poczatek jakiejs choroby, jutro jak mi nie przejdzie lece do lekarza

hania849 super ci. Ja tak sie martwie i nie moge doczekac na wizyte. normalnie odliczam caly czas dni do niej i chyba niedlugo zwariuje z tego zamartwiania sie. Widze wszystkie sie cieszycie- wozeczki, łóżeczka , a ja caly czas sie martie czy wszystko jest ok.

hania849 super że wszystko dobrze :) ja też odliczam dni do wizyty, zawsze się strasznie martwię a ide już w poniedziałek czyli tuż tuż KAMIS777 jak się dziś czujesz?? napisz czy wszystko ok, ja też ciągle kicham ale tak to juz bywa jak się jest alergiczką, a w domu kot ;)

A ja na wizytę idę dopiero 8 marca- na dzień kobiet :D Więc jeszcze trochę się pomartwię.

No dzisiaj juz jest o niebo lepiej :) tylko pozostal mi katar i czasami mi sie kichnie, ale juz nie mam goraczki ani bolu glowy no ja swoja kolejna wizyte mam 5 marca i tez juz czekam na nia :)

Gość hania849
bedzie dobrze mamuski musimy w to wierzy. a co do bolu glowy to calkiem normalne w ciazy przez chormony :) ale pytalam mojej lekarki i kiedy juz naprawde nie pomaga odpoczynek itp metody to lepiej wziasc tabletke np. apap poniewaz wasze malenstwa czuja to ze sie zle czujecie a raz na jaki czas tabletka nie zaszkodzi. tez sie tak czasem meczylam raz to az 2 dni a juz lepsze bylo by wziecie tabletki i dla mnie i dla dzidzi. a co do wizyt to co ile macie wizyty i czy siedzicie na zwolnieniach lekarskich?? trzymajcie sie cieplutko