Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiająca się 158

Czy wy też śpicie z dzieckiem w jednym łóżku?

Polecane posty

44 [zgłoś do usunięcia] olusia25 tak spimy z dzieckiem, mamy 2 metrowe wielkie lozko dwie koldry i maly spi z nami, kochamy sie jak zasnie.

jakos dla mnie to niepojete mały spi a rodzice bzykaja sie :O w jedym wielkim łózku :O ja tez mam duże łóżko i jakos nie potrafie spaac we trójke nieraz may przyjdzie o 5-6 jak mu coś sie przyśniło to wezmę go do siebie i jak przysnie z powrotem wedruje do siebie i jak chory to owszem jestem obok niego ale w jego łóżku lub na materacu obok

dla mnie też to niepojęte. a to dziecko olusi to już kawał człowieka bo 19m ma... dla mnie to okropne. nie wyobrazam sobie uprawać seksu przy dziecku.

Gość jajco w majonezie
kurczątko ;( faktycznie tak to można odczytać...osobiście mj mózg odebrał to w kontekście,że jak młode śpi to oni gdzieś- tam -sobie...ale może faktycznie trzeba czytać dosłownie AUTOR!!! prosimy o komentarz

ja myslę ze to nie chodziło o to ze oni gdzieś tam sobie... bo po co wtedy o seksie pisać? ja tu nie pisałam ze jak dziecko kładę spać to idę kochać się z meżem do naszego łóżka. skoro ona zaznaczyła że uprawia seks jak dziecko już spi to dla mnie jest to oczywiste ze robi to przy dziecku. zresztą- już nie raz na kafe dziewczyny sie przyznawały że kochają się przy dzieciach

Zgadzam sie z Alonuszka i powiem wam, ze z reguly jestem osoba raczej tolerancyjna i szanuje decyzje innych, ale sa rzeczy, ktore mnie po prostu raza, denerwuja i nie moge ich pojac i seks w lozku ze spiacym obok dzieckiem, nawet niemowleciem to wlasnie jedna z tych rzeczy. :o

ale można dosłownie doczyrtac ze dziecko spi w łzku a oni obok bzykanko :O matko 19 msc to spore dziecko

spore? to kawał człowieka. zobaczyć bzykających się rodziców to dla takiego już nie lada przeżycie:O

Gość assiiiaaa
boshh dla mnie to chore jak rodzice spia z dzieckiem. postepuja tak wylacznie z lenistwa. kochane mamuski lozko jest dla doroslych a maluch ma spac we wlasnym lozeczku. ja mam dwoje dzieci, jedno 2 latka drugie 4 miesiace i obie spia w swoich pokoikach cale nocki. starsza nawet nie chce z nami spac w lozku bo kiedys jak sie obudziala i czegos przestraszyla chcialam ja polozyc. ona jednak wolala wrocic do siebie... a my dzieki temu mamy z mezem lozko dla nas :)

Gość jajco w majonezie
autorytet naukowy się odezwał..kategorycznie stwierdzający :D a skąd to wiesz??? bo ja jak się prz czymś upieram,to mam na to argumenty

Gość jajco w majonezie
i żeby nie było---mi nie przeszkadza to,że dziecko śpi samo...wręcz przeciwnie-czapki z głów nie trawię ortodoksów uznajacych swoje metody za jedyne i właściwe dla wszystkich dzieci bo tak na zdrowy rozsadek--w czy przejawia się wyższosć faceta /kobiety nad dzieckiem,że oni razem spać mogą a ono nie :D z opowieści często wnioskuję,że są skuteczniejści w zakłócaniu wypoczynku że dziecko nie potrzebuje bliskości dorosłego? że dorosły nie potrzebuje bliskości dziecka?

Gość mamastasia11
Nieee... Ale od początku chciałam karmić piersią, więc wiedziałam też, że częste wstawanie w nocy to nie dla mnie. Kupiliśmy dostawkę z Chicco - łóżeczko Next2Me Dreams i z tego korzystamy. Więc jakby dziecko śpi z nami, ale jednak osobno :) obecnie mały ma 2 m-ce i karmimy się w nocy nawet 3-4 razy, ale rano tego absolutnie nie odczuwam, bo praktycznie robię to na śpiąco ;) nie wychodzę spod kołdry, przystawiam tylko małego (pije ok. 4-6 minut) i po chwili go odkładam i głaszczę już śpiąc :) najlepszy zakup z całej wyprawki. Tylko się boję co będzie jak mi wyrośnie z tego łóżeczka :D https://images92.fotosik.pl/2/912d6ac46038b8a7med.jpg

Gość gość
My mamy łóżko 2mx2m ogromne i śpimy we 3. Jak chcemy się zabawić to idziemy do innego pokoju. Dziecko ma 2lata.

Gość gość
Ja śpię z córką. Ma 2lata i 8 miesięcy. Mąż śpi sam w drugim pokoju. To była jego decyzja. Na początku spała w łóżeczku ale często w nocy się budziła co męża denerwowalo i się przeniósł. A ja z wygody wzięłam Mała do siebie bo przy piersi ładnie spała. Teraz też nam tak wygodnie. Każdy się przyzwyczaił. Mąż stwierdził że o wiele lepiej mu się śpi samemu i do wspólnego łóżka nie wraca.