Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ex-ulezakowana

topik dla ex-ulezakowanych czyli zycie po poronieniu

Polecane posty

Gość explosive
hej dziewczyny, chcialam wam tyko powiedziec, ze po ostatniej wizycie u gina sie zalamalam..... otuz mam B-streptokkoken czyli po plsku jakis paciorkowiec! W ciazy sie go nie eczy, jest on bezobjawowy i nie zagraza dzidzi ae przy porodzie jest niebezpieczny! Jak nie dostanie zastrzyku z antybiotykiem na 4 godz przed przyjsciem dziecka na swiat to moja dzidzia moze sie tymi bakteriami zarazic!!!!! Jest to niebezpieczne bo moze dostac zapaenia opon mozgowych i jakies inne dziadostwa!!!! skad ja to cholerstwo mam??? zalamalam sie, jak nie urok to sraczka- przepraszam za wyrazenie...... :-( :-(

Gość namanowcach
czesc Eksiu i Dziewczynki, faktycznie brzmi niepokojaco, ale wazne,ze zostalo wykryte.Wlasnie sie zastanawiam w jaki sposob przez badanie krwi? Pasozyta mogłaś złapac w jedzeniu chyba. Nie martw sie,juz tyle przeszlas,ze wszystko sie uda. Ja mam juz brzuch jak balon,ale zaczely mi sie niepokojace pobolewania jajnikow chyba,raz z jednej raz z drugiej strony i raczej jak leze albo jak wstane.Nie jest to ostry bol ale mnie i tak martwi. Bylam dzis w h&m i są takie ciszuki dla chlopcow ze szok.Piekne,cudowne chcialam cos juz kupic ale maz mnie odwiodl. Nie moge niczego dostac dla siebie,tunik mam wiele bo taka moda ale zadnych spodenek. Wracajac do tego bolu,mialas tak moze? Jestem w 15 tygodniu i 2 dniu..czekam i czekam na ruchy dziecka ;/

hej manowczyku, fajnie, ze sie odezwalas. Co do wykrycia tego paciorkowca to ginekolog najpierw zauwazyla zaczerwienienie tam na dole i zrobila wymaz, wyszlo ze mam za wysokie ph i pobrala jakis inny wymaz no i z tego mi wykryla tego paciorkowca. Dzis mnie moja przyjaciolka uspokoila bo miala to samo i dostala zastrzyk przy porodzie no i ma zdrowa corke. Kochana co do pobolewania to normalne, ja teraz taki uklucia czasem w jajnikach, albo ciagniecie. Nie martw sie bo to normalne, no chyba, ze masz takie bole jak skurcze... Ruchy, a raczej trzeot skrzydel motyla oczujesz tuz tuz, wsluchaj sie w siebie, poloz i polez w ciszy. Moja dzidzia najchetniej sie ujawnia jak zjem cos co lubie, albo o czyms slodkim :-) co do ciuchow "mamowych" to tez mam problem z "dolem" ale teraz w te upaly to nosze sukienki, mam juz tylko 2 co mi pasuja! Zaraz zmykam z mezulkiem do ikei poogladac lozeczka i jakies tam inne gadzety do dziecinnego pokoiku. Ja zaczelam dzis 18 tydzien! Wiec to juz drugi tydz 5 miesiaca! ale to leci!!!!

Gość namanowcach
oj leci leci :) zamowilam sobie stetoskop mam nadzieje,ze slychac serca... a gdzie ja powinnam sie spodziewac tego ruchu mojego bejbisia? pod pepkien odrobine nad 'psitka'? czasem czuje w zasadzie codziennie jak zjem takie stado babelkow ale nie wiem czy tam mam zoladek czy to dziec

manowczyku tym stetoskopem to jeszcze nic nie uslyszysz, ja nawet teraz nic nie slysze, dopiero tak od 6 miesiaca niby slychac. Co do ruchow w twoim tyg to 4 palce pod pepkiem jest teraz dzidzia u ciebie. ale te "ruchy" to po calym brzuchu mozesz odczuwac. Ja to tak kojarzylam: jakby sie pusta butelke o szamponie w wodzie zanuzylo to powstaja takie babelki i tak ja to odczuwalam :-) teraz mam juz takie inne ruchy, nieco mocniejsze. Manowczyku, a jak radzisz sobie z tymi upalami?? Ja to normalnie oddychac w berlinie jest masakra, jak jest 37 stoni to jakby bylo z 50 jak na slonce wyjdziesz, staram sie w poludnie nigdzie nie lazic nosze kapelusik przciwsloneczny i wachlarz ;-)))) no i wode oczywiscie

Gość namanowcach
Ja Kochana w ogole nie wychodze,jesli w ogole to gdzies mnie maz samochodem zabiera...Ciezko oddycham,pije duzo wody a w nocy bardzo sie mecze,u nas w "Polska" nie mozna dostac wiatrakow bo wszyscy wykupili hurtem. Nam sie udalo gdzies w markecie zlozyc jeden z trzech popsutych i kupilismy ;). Tak jak pisalam zwiedzialam wiele sklepow zeby kupic spodenki ale byly tylko za kolano,ekspedientka tlumaczy to tym,ze w ciazy puchna nogi i kobiety nie chce ich pokazywac. Makabra. Nie mam jak Ty nic na doł. Mowisz ze to takie babelki to w takim ukladzie chyba je czuje,a czasem tak jakby ktos mnie piorkiem dotknal od srodka. Kupilas juz jakiegos ciuszka? Kiedy widzialas dzidziusia ostatnio? Masz zamiar juz kupic łozeczko...ah i moglabys mi podac swojego maila..czasem mam ochote Ciebie szybko o cos zapytac ale martwie sie,ze nie bedziesz o tym wiedziala. Co w ogole u naszych dziewczynek...wszystkie na wakacjach? Ulala Miluska na pewno,Kicia to pewnie tez gdzies odpoczywa a Kasja rozkreca interes :)

kupilam wczoraj pierwsza rzecz dla mojego synka!!!!! bylismy w ikei popatrzec jakie lozeczka nam sie podobaja i wpadl mi w oko taki spiworek do spania http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70132219 No a ze moj synus przyjdzie na swiat w zimie to musi miec cieplutko i go wzielam!!!! Pierwsza rzecz!!!! Lozeczko bedzie napewni biale i biala komodka do przewijania i jeszcze jedna wieksza na ciuszki malego ksiecia :-) te laskotanie piorkiem od srodka to wlasnie TOOOOOOOOOO moja kochana ty juz czujesz dzidzie!!!!! gratuluje, to juz z gorki, juz nie musisz sie tak zamartwiac jak na poczatku, teraz dziennie da ci malenstwo odczuc, ze jest!!!! Ja mojego ostatnio w 15 tc widzialam na usg, teraz jak w zeszly czwartek bylam to tylko mnie "od dolu badala" sprawdzala ph i szyjke no i czy bije serduszko a to wszystko usg dopochwowym. A ty kiedy idziesz znowu zobaczyc dzidzie??? wiesz juz jaka plec ??? moj mail pjugeo@yahoo.de

pokaze ci na co sie zdecydowalismy dla dzidzi, kupimy jak tylko nasz domek bedzie gotowy. mam nadziejecem sierpnia bedziemy mogli sie przeprowadzic. no wiec lozeczko http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70116002 przewijak http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10091448 a to na ciuszki http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/50067168 co powiesz na to wszystko?? jeszcze nie wiem na jaki kolor mam pomalowac pokoik, ale na poczatek to lozeczko i przewijak beda stala w sypialni

Gość namanowcach
Wow, tez to ogladałam, ja tez chce wlasnie to łozeczko,biale do tego ten materacyk VYSSA SOMNAT tez z Ikei ;). Slodziutki ten spiworek,moj synko tez sie urodzi zima:)..podoba mi sie to co wybralas ale ja zamiast tej komody wymyslilam taki regal tylko bialy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/ tu w samym rogu zdjecia taka brązowa. Co do koloru pokoiku to ja juz wybralam taki "klasyczny alabaster" http://www.dekoral.pl/kolory_pl_kolory,lekko_jak_z_platka.xml i zamierzam zamowic naklejke na jedna sciane http://przyklejka.pl/produkt-344.html :) Uwazam,ze lozeczko wybralysmy fajne, poza tym bedzie w Ikei duzo dodatkow i mozna na pewno fajnie urzadzic pokoik. O jakim kolorze myslalas?

Gość namanowcach
Eksiu,zeby zobaczyc kolor to musisz skopiowac caly adres bo widze,ze nie wchodzi ;) ja tez dzidziuska nie widzialam dlugo i korci mnie zebyzobaczyc,widzialam go w 13 tygodniu jak przestalam brac duphaston

Gość namanowcach
hmmm chyba tez powinnam wziac wieksza komode bo przeciez dziecko ma duzo ubranek i ich nie zmieszcze ;/

ale ta naklejka jest swietna!!! kolor pokoju ktory wkleilas niestety mi sie nie otwiera :-( no i szafki tez nie moge odnalezc... nad kolorem scian wlasnie sie zastanawiam bo takiego dziecinnego pokoiku na poczatku nie bedzie, ze wzgledu na to ze chcemy malego miec na pewno przez pierwszy rok przy sobie. a z trzeciego pokoju narazie zrobimy goscinny potem tam przeniesiemy sypialnie. ja tez mysle, ze lozeczko jest fajne, uniwerslane. juz sie nie moge doczekac jak wszystko kupie!!! Juz nawet nasze lozko zmienimy i tez biale sobie wezniemy hehehe co by pasowalo do lozeczka bobaska 😍

Gość namanowcach
Ten kolor to jakby bezowy,stonowany :). Ja tez bede miala malego w sypialni ale przeznacze dla niego caly kąt :) i na jednej ze scian wybralam takie misiorka. Obejrzyj sobie,tam jest mase swietnych naklejek,mozna sobie tez zamowic szablon i nie naklejac tylko farba wypelnic. Widzialam to w dzien dobry tvn:P i strasznie mi sie podobalo. Tez sie nie moge doczekac,chcialabym kupic chociaz spiocha ale sie boje ;/..wozeczek tez juz ogladalam,a Ty zdecydowalas sie na jakis wstepnie? Mnie sie bardzo podoba ten http://www.allegro.pl/item1092090764_abc_design_3_tec_w_super_cenie_wysylka_gratis.html trzeba tylko kupic fotelik. Chce pomaranczowy bo moze bede miala drugiego dzieciola kiedys i jak bedzie dziewuszka to nie bedzie problemu. Ciezko go dostac bo to stara kolekcja 2009 ale jak nie bedzie to kupie ten z 2010 tylko,ze jest drozszy.

Gość namanowcach
mnie podobaja sie tez brazowe lozeczka,ale wlasnie ze wzgledu na to ze mamy biala komode,szafe i biale lozko w sypialni kupimy malemu tez biale. Takze tez kupcie biale zeby bylo ladnie. Podoba mi sie ta komoda Twoja ale nie moge jej znalezc u siebie,rozsadnie pomyslalas bo przeciez to duzo ubranek ;)

ale ten wozek jest swietny!!!! ja ogladalam w necie duzo wozkow ale chce na zywo do sklepu podjechac i "wziac" jakis w rece zeby zobaczyc czy jest wygodny. Wiem napewno, ze nie kupie zadnego quinny.

Gość namanowcach
ten wozek ma moja znajoma,w srodku -czego nie widac na zdjeciu- jest bialy w drobne pomaranczowe linie. A dlaczego nie chcesz z ten quinny? Czy jakos? Slyszalas zle opinie? Znalazlam podobna szafke do tej co chce kupic tylko ta u nas ma w tej dolnej czesci drzwiczki http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/50077247

Gość namanowcach
O rany, przepiekny! A ile on kosztuje?

Gość namanowcach
Wiesz co Eksiu, ja mimo opinii mojego meza,ze wozek bedzie na chwile bla bla tez chcialabym kupic naprawde fajny wozek, niestety nie stac mnie na taki jak Ty pokazalas,ale gdybym tylko miala pieniadze to bym sie nie zastanawiala. Naprwawde ten wozek wyglada extra,taki nowoczesny. A nie mozna gdzies dostac jakiego ze starszej kolekcji? Gdyby kosztowac mniej to moglabym zaczac 'pilowac' męza :)

Gość namanowcach
kosztowal*

hej dziewczęta. Współczuje wam tej pogody ja ledwo daje rade wrocic z pracy piechotka wiec naet nie mysle co wy przezywacie. U mnie po staremu dlatego nic nie pisałam. Próbowałam się umówić na wizyte do mojego gina ale wyjechał na wakacje i dopiero jutro mam wizyte pierwsza po zabiegu. Dość późno bo już minał m-c:/ ale nie chciałam isć do innego lekarza moj miał wrócić już w tamtym tyg ale niestety miał cały czas wyłączony telefon i nie mogłam się dodzwonić. mimo ze minął już m-c to nie mam @ troche mnie to martwi choc w sumie to luz bo to dopiero 30 dni po zabiegu.

Gość namanowcach
nicollka, to normalne,ze tak dlugo czeka sie na miesiaczke po 'tym wszystkim'. Ja tez czekalam i nie moglam sie doczekac wiec poprosilam o luteine na wywolanie,absolutnie bezpieczne. Moj lekarz tez wyjechal na wakacje wiec poszlam do innego,bo musze chodzic na kontrole. Nie martw sie Kochana,wszystko sie ulozy,nawet sie nie obejrzysz.

ja ide jutro bo w koncu sie dodzwoniłam:D wiem ze to moze potrwać ale człoweik chciałby aby to było już:) Ciekawe czy wszystko ok mam taka nadzieje bo od wrzesnia chcielibyśmy znowu zacząc starania.

Nicolle, nie martw sie, miesiaczka pewnie lada dzien nadejdzie. Ja czekalam ponad miesiac, takze uzbroj sie w cierpliwosc. Dzis bylam u dentysty na czyszczeniu zebow, no i mi starsznie dziasla krwawia. Lekarz mowi, ze to przez ciaze i musze bardzo uwazac na pielegnacje. A ja tak nie lubie nitki dentystycznej bleeeee Najczescie tylko szczoteczka, irygator i plyn do plukania, a nitka tylko jak mi sie przypomni.... Zeby mam ok, no tylko te dziasla.

Gość namanowcach
Eks,zazdroszcze, ja mialam do zrobienia dwa,zrobilam i po miesiacu na kontroli okazalo sie ze mam dwie czarne dziurki w kolejnych zebach...psuja sie blyskaiwcznie jestem w szoku ;/ dziasla tez mi krwawia ale staram sie tak myc zeby je masowac i wtedy prawie nie krwawia

Gość namanowcach
i jak tam na wizycie nicollka?

no wlasnie jak tam po wizycie?? manowczyk jak sie czujes?? jestem ciekawa gdzie reszta dziewczyn, wcale sie nie odzywaja....

Gość namanowcach
wiem Eksiu,...znalazlam wypowiedz Milvuski,ze wyjezdza w sierpniu wiec jeszcze jest,Kasja na pewno pomaga mezowi w interesie a o Kicie sie troche niepokoje.