Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ex-ulezakowana

topik dla ex-ulezakowanych czyli zycie po poronieniu

Polecane posty

Gość namanowcach
ta,ktora sobie upatrzylas tez slodka i ładna tyle,że bardzo droga i wydaje sie malutka!! :D O mamo,naprawde. Skąd na to brac pieniadze ;/. Mnie zachwycaja takie rzeczy i jestem juz smielsza w ogladaniu ubranek,wozkow,mebli. Teraz becikowe tez wynosi 1000zł ale za to macierzynski tylko 22 tygodnie,a Ty masz pewnie dluzszy?

macierzynski zaczyna sie na 6 tyg przed wyznaczona data porodu i 8 tyg po porodzie, potem mozna wziac wychowawczy na np 12 miesiecy, moze to robic ojcie albo matka, wtedy dostaje sie przez ten czas 67% z zarobku netto. czyli np jak ktos mial 1000 netto jak racowal to potem ma 670 + dodatek rodzinny na jedno dziecko 184 tak to tutaj wyglada moja droga

Gość namanowcach
Wiesz,ze ja mysle ze to i tak niezle. Gdybym miala taka mozliwosc to bym sie zdecydowala,rany rok ze swoim maluchem. Ja mam 22 tygodnie pelnoplatne (100 % ),a pozniej jakies 600 zł na nianie i drzenie w pracy czy krzywdy malemu nie robi. A Twoi teściowie mieszkaja blisko?

no wlasnie i z tym mamy problem... moi tesciowie i siostra meza mieszkaja w monachium, wiec ja tesciowa bedzie chciala nam pomoc to i tak tylko na tydzien czy dwa ale ja nawet nie chce jej :-( bardzo sie roznimy w pogladach i sposobie prowadzenia domu, a co dopiero wychowania dzieci!! nie, jej nie chce. moja mama opiekuje sie corcia mojej siostry, wiec tez odpada chyba, ze w tym czasie jak siostra ma urlop... ja zostane raczej na wychowawczym 2 lata, conajmniej, a placic mi beda wtedy nie 67% na mies tylko 33%- poprostu to co mialabym dostac przez rok rozloza na 2 lata. Moj maz racuje na zmiany wiec na pol etatu moge wrocic do pracy np na dwa dni tygodniowo to tez jakis grosz wpadnie. a ty jak to rozwiazesz??

Gość namanowcach
Sama nie wiem, jesli chodzi o moja tesciowa mieszka 60 km od nas i tak jak Ty jej nie cierpie :). Moi rodzice pracuja zawodowo wiec mi nie pomoga. Mam jedynie babcie,ktoramoglaby sie malym zajac tyle,ze slynie z rozpieszczania dzieci do tego stopnia,ze robia sie pyskate. Wychowala juz 3 wiec wiem co mowie. Mimo,ze maz zarabia bardzo dobrze to niestety jestesmy jeszcze przez dwa lata obciazeni roznymi zobowiazaniami i musze wrocic do pracy bo nie wydolamy. Jak wiesz, za wychowawcze u nas nie placa,takze jestem w kropce. Boje sie,ze niania zrobi mu krzywde. Sama na studiach dorabialam jako niania i bylam naprawde swietna poza tym,ze rodzice rocznej dziewczynki kazali przychodzic na 5 rano. Jak przychodzilam to kladlam sie kolo lozeczka i dopiero mala ok 7 rano mnie budzila swoim wymiętolonym zającem :D hehe. Czasem tez przysnelam w ciagu dnia na fotelu jak sie bawila :/ heh

manowcu, twoj brzusio to duzy jest!!! na 15 tc to juz spory, naprawde :-))) smaruj sie kochana olejkami czy innymi specjalami bo wiesz co nas moze czekac ;-)) ja to mam jeszcze tluszczyku troche wiec dlatego taki duzy wyglada hihih

kurde cafe cos sie zawiesza moja odp nie wyslala sie manowczyku twoj brzuch to duzy jest jak na 15tc!!! sliczne te kraglosci co? :-))moj to duzy jest bo ja mam jeszcze troche tluszczyku ;-))))

kurde cafe cos sie zawiesza moja odp nie wyslala sie manowczyku twoj brzuch to duzy jest jak na 15tc!!! sliczne te kraglosci co? :-))moj to duzy jest bo ja mam jeszcze troche tluszczyku ;-))))

Gość namanowcach
Ohohoh ale masz wesole brzucho hehe :D wiesz,ze ja niczym nie smaruje? Musze faktycznie zacząc. A myslalas zeby brzucho odlac z gipsu? Fajne masz zdjecie,zaraz powiem zeby maz mi tez takie zrobil hehe :D

oglaszam wszystkim wszem i wobec, ze manowiec to przepiekna kobietka z okraglym brzuchem ;-))) odpowiem tez tu zeby dziewczyny mialy co czytac jak wroca gips- tak pewnie w 7 lub 8 mies smarowanie brzucha- baaaaardzo wazne, fajny jest olejek z rossmanna w Pl kolo 9 zl kosztuje albo fissan ale ten jest w aptece, smierdzi jak masc ale jest z witaminami, ktore pomogaja na elastycznosc. No i uda tez smaruj kochana bo tez sie rozejda....

Milva, Kicia, Nicolle, Kasja!!! my z Manowcem caly czas tu czuwamy, was cos nie ma, troche sie martwimy co u was... Jak narazie to Manowiec i ja korespondujemy poprzez maile, bo nie chcemy zasmiecac tu forum naszymi ciazowymi sprawami. Piszcie tu kochane pozdrawiam serdecznie!!!

hejka dziewczyny, nie piszę bo w sumie nie ma o czym. Dziś co prawda mam mieć wyniki posiewu więc się odezwę jak odbiorę. Mam nadzieje, że wszystko ok. Moja pierwsza @ przebiegła bez żadnych niespodziewanych akcji, bałam się ze będzie ze mnie leciało i będę mieć ogromny ból a tu przebiegła bez problemu tak jak przy normalnych @. Zastanawiamy się cały czas nad datą kolejnego starania. wszyscy w koło mi mówią że jak lekarz powiedział że macica sie oczyściła nie ma nic niepokojącego to po pierwszym @ powinniśmy zacząć. Tylko wiem że to śmieszne ale jakbym zaszła to powiem wam szczerze wstydziłabym sie iść do mojego gina. Nie wiem jak to opisać ale wiedząc że mi doradził aby za poł roku to tak jakbym mu nie wierzyła i zrobiła po swojemu a przecież to on jest lekarzem i wie co dla mnie dobre. Śmieszne trochę i sama się dziwie dlaczego tak myślę. Jest dobrym lekarzem i chcę kolejną ciążę u niego prowadzić choćby dlatego, że jest ordynatorem i jego pacjentki na oddziale są lepiej traktowane, a niestety nasz szpital nie ma dobrej renomy. Zobaczymy jak posiew wyjdzie. narazie i tak biore tabsy przez dwa cykle i akurat koniec wypadnie mi kilka dni przed urlopem w tunezji:D

Gość namanowcach
no własnie, ja tez czuwam i nic,wchodze i nikogo nie ma ..echoo.. Szkoda,zeby nasze forum 'wymarlo' bo jak rozejrzalam sie po innych to trafiaja sie osoby niemile,wulgarne..u nas zawsze bylo milo ;) Nicollka, na Twoim miejscu staralabym sie od razu,przeciez nie zaczniesz sie nagle zabezpieczac, a fakt,ze jedziesz do tunezji...przyprawia mnie o skrety kiszek z zazdrosci :P :) super,odprezycie sie i siup. Ja swoje dziecko poczelam jak bylam w trasie z mezem,dokladnie w Holandii:P a Ty mozesz w Tunezji:P

Gość Milva31
Co wymarło, jakie wymarło, nic nie wymarło, moje cieżąrówki i zaraz ciążarówki kochane:):):):):) Ale u Was się wydarzyło, brzuszyska już wydatne, jak czytam i dzieciaki brykają aż miło:) Ja od tego cyklu dziewczynki idę na całego a co będzie i kiedy to w rękach tego Tam, ale mógłby trochę na mnie spojrzeć łaskawym okiem:):):) Mam nadzieje, że ta laparo przywróciła mi owulkę chcoaiż na ten czas potrzebny do zajścia, proszę................... Jak minie ze 2-3 miechy, robię IUI. A na razie luz blues naturals:)

Gość Milva31
Manowce i ekslozja się zaczerniły, muszę też niedlugo:) Manowce ale masz suwaczek, zazdroszczę pozytywnie z całych sił:)

Gość Milva31
Eksplozja, jak to zaśmiecaĆ FORUM? Wy tu piszcie jak najwięcej o ciązowych sprawach, a my się od Was wirusujemy, to topik dla EX Uleżakowanych i chcemy ciążowych wieści:)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!! Milvusia!!!!!! :) :) ;) Rany Boskie ale sie ciesze,ze sie odezwalas,kamien z serca..martwilam sie,ze za duzo peplam o tym dzieciolach. Juz niedlugo wyjezdzasz na urlop! A jak sie czujesz,odpuscilas troche? Czy owulacja nie powrcila samoistnie? Pamietam jak pisalac w CZERWCU (tak moja droga w czerwcu ostatni raz),ze owu wystapila samoistnie. Mysle o Tobie czesto, o Kasji wiesz,ze bardzo bym chciala zeby Wam sie wreszcie udalo. Ciesze sie,ze jestes taka silna i sie trzymasz. Bardzo mi na tym zalezy nawet jak bede w kosciele ( w sierpniu) na chrzcie to wspomne o Tobie i Kasji temu na gorze. Bardzo Ci tego zycze. Czy to laparo to jedyna droga?

ja jestem 'czarna' z nudy. Nudze sie w domku i zoabczylam,ze dziewczyny tez sa czarne to zgapilam po nich :). Ciaza chyba trwa dluzej niz 9mcy heh bo ja juz w sobote zaczne 17 tydzien to chyba piaty miesiac a zostalo jeszcze 5...dziwne,ale ja raczej nie potrafie tego liczyc..jak sie zastanowie to do grudnia 31 faktycznie ponad 5 mcy:P Ah Milvus,tesknilam naprawde. Z Eksią zaczelysmy pisac maila bo pomyslalysmy,ze moze robimy Wam przykrosc. Glupia bylam bo przeciez Wy jestescie normalne dziewczyny. A kiedy masz owu w tym mcu? czy w sierpniu?

Milva!!! w koncu sie odezwalas! Fajnie, ze juz zaczynasz starania! bede trzymac kciuki aby sie udalo i zebys na wiosne moglaoja dzidzie w ramionach trzymac. Cos czuje, ze zaciazysz, a powiem ci ze ostatnio moje mysli sie sprawdzaja!!!!!! Manowcu no to ty jak urodzisz rzeczywiscie w tego sylwestra to twoj maluszek bedzie piekne powitanie, tyle fajerwerkow!!!!!

eksia, to ja za sylwestra podziekuje ;P Na pewno chcialabym jeszcze moc zjec wigilijna pyszna kolacje na ktora zawesze czekam caly rok,barszcz z uszkami,karp,a pozniej niech sie dzieje wola nieba :D

Milvo nasza, Manowiec i ja chcialybysmy zobaczyc jak wygladasz, bo my juz wiemy jak wygladamy ;-)) jak masz ochote to wyslij fotke na nasze maile: pjugeo@yahoo.de ja ezeim@wp.pl to manowiec imiona ci tez zdradzimy w mailach ps inne dziewczynki niech tez sie dolacza do wymiany ;-))))) dobrze mowie Manowcu??

Ohoh wlasnie wlasnie :) Bardzo dobrze :) To nic zlego,znamy sie juz tyle czasu i jestesmy ciekawe :)