Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizabeth123

Dać kolejną sznase?

Polecane posty

Gość elizabeth123

Jestem z facetem prawie 3 lata, od ponad roku razem mieszkamy, jemu marzy sie ślub. A ja mam wątpliwości. Generalnie jest dla mnie dobry, dba, troszczy sie, pomaga w domu- dla osób z boku-facet ideał. Niestety jest tez bardzo nerowy, takie krótkotrwałe wybuchy- typu krzyknie na mnie zdarzają sie z byle powodu- ale zaraz przeprasza. Zdarzają się tez wieksze awantury- wtedy potrafi juz byc bardzo niemiły, ja czasem tez trace cierpliwość i tez mu powiem do słuchu, ale juz sie nauczyłam ze nie ma co dyskutować bo jeszcze bardziej sie wkurza. Ma chyba w sobie coś z choleryka. Ale potrafi byc naprawde miły, kochający i zrobi duzo zebym była szczesliwa. Ale to niestety nie koniec problemu. Najgorzej jest jak sobie wypije. Wtedy dosłownie mu odbija. Ale tez nie zawsze. Czasem jest spokój a czasem awantura, nie wiem od czego to zależy. Jego zachowanie po alkoholu jest trudne do opisania, szaleje, krzyczy- na mnie tez, oskarża mnie ( i czasem cału świat też)ze wszyscy go oszukuja, kiedys nawet krzyczał ze sie zabije. Mnie porafi zrobic wtedy karczemna awanture z uzywaniem wylgarnych słów łącznie o cokolwiek, zawsze znajdzie sie jakis powód. Dodam ze jest strasznie zazdrosny. Po kolejnej awanturze powiedziałam koniec, wiele razy juz przepraszał, obiecywał ze nie bedzie pic. W ciągu tego czasu jak mieszkamy razem takich awantur było kilka, srednio jedna na dwa miesiące. Teraz powiedział ze juz nawet piwa nie tknie. Tudno mi w to uwierzyc, bo z reguły to w piatek nie może usiedziec w domu. Dodam ze jestesmy juz dosrośli, mamy odpowiedzialne prace. On nie jest złym człowiekiem, tylko nerwus no i te jazdy po alkoholu. Zdaje sobie sprawe ze robi zle, i ze nie wolno mu pic, ale czasem to silniejsze od niego. A na drugi dzień ic nie pamieta.Ja nie wiem czy moja psychika to wytrzyma. Teraz on chce brac slub i nie wiem co robic.

uciekac poki slubu nie ma.Pozniej czekaja Cie terapie dla AA wspoluzaleznionych.Wiej ile sil w nogach jak chcesz miec spokoj i stabilizacje w zyciu.

Taki związek nie ma szans na powodzenie. Jeśli masz poczucie jakiejkolwiek wartości swojej osoby to czym prędzej powiedz mu "do widzenia". Potem będzie trudniej. A że dobry i uczynny to co z tego. Są miliony facetów którzy są tacy a nie muszą być początkującymi psychopatami. Twój wybór czy chcesz pozostać w przeważającym gronie kobiet, które oddały swoje życie na ołtarzu miłości i dostały w zamian figę z makiem, czy jednak chcesz coś w życiu osiągnąć i cieszyć się nim? Tak, tak miłość i te sprawy, nie tak łatwo odejść powiesz. Oczywiście że nie i choć jeszcze sobie zbytnio w brodę dziś sobie nie plujesz to jutro możesz żałować decyzji ale będzie za późno, bo co się stało to się nie odstanie. A jak liczysz na poprawę to lepiej zacznij grac w totka, większa szansa wygranej. Ludzie się nie zmieniają tylko doskonalą w swej beznadziejności.