Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haaania-rybnik

skoro nadal krwaie po porodzie to nie mogę uprawiac seksu?

Polecane posty

Gość haaania-rybnik

bo to znaczy ze cos tam sie nadal goi? jak to jest? rana po cięciu krocza przestała mnie całkowicie boleć juz po tygodniu. Normalnie siadałam i nie czułam jakby była cięta. Szwy miałam wyciągnięte w 8 dobie po porodzie. Teraz jestem 5,5 tyg ale nadal plamię (karmię piersią). Wizytę kontrolną mam za 1,5 tyg. Dziś mamy z męzem rocznicę i fajnie byłoby móc spróbowac się kochać ale boje się że coś tam sobie zepsuje. Z drugiej strony jednak już od wielu tygodni nic mnie nie boli tak jak wspominałam...tylko plamienie zostało... Jak myślicie co zrobić?

Gość fsdfsd
spoko, tylko krwawisz! to nic takiego, bzykaj się śmiało! daj znać, jak "tylko" narobisz sobie czegoś przez własną glupotę.

Gość kasiala80
Nie boli Cie bo nie ma prawa bolec. Ale nie spiesz sie z seksem. To niestety zwykle po tak krotkim czasie nie jest przyjemne. U nas 8 tygodni po porodzie, mimo ze juz nie krwawilam i czulam sie swietnie, zblizenie bylo naprawde malo komfortowe. Nie radziłabym tez kochac sie przezd wizyta kontrolna. Moze lepiej zeby lekarz obejrzal najpierw czy w srodku jest wszytsko ok?

Pewnie złuszcza się wciąż endometrium. Ja jestem równo 5 tygodni po porodzie, też jestem już na zewnątrz zagojona. Szwy ściągnieto mi w 6 dobie, bólu nie odczuwałam po porodzie w ogóle (taka widać jestem dziwna :P ) ale na seks poczekam jeszcze mimo że mam ochotę ;) Ja już nawet nie plamię. Wkrótce mam wizytę u lekarza i jeśli stwierdzi że wewnątrz jest ok to wtedy się zdecyduję na seks :D

Gość haaania-rybnik
fsdfsd gdybym była głupia to bym w ogole nie miała watpliwosci i tak jak piszesz bzykałabym się smiało a nie pytała o radę. Nie wiem jak to się wszytsko odbywa, jak goi i co właściwie decyduje o tym że można uprawiać seks więc dlatego pytam...

ee...chyba skoro jeszcz eleci krew tzn. że nie wszytsko się zagoiło a to się chyba troche równa z tym, że pasuje z seksem zaczekać...na logike!!

Jak powiedział mój gin:- 4 tygodnie po jeśli przestanę krwawić i nie będzie boleć; a jeśli boli albo krwawię:- 6 tygodni po jeśli przestanę krwawić i nie będzie boleć.Jeśli nadal krwawię, to czekam do zakończenia krwawienia. Jeśli krwawię po 8 tygodniach - do gabinetu na fotelik.Jeśli minęło 4 lub 6 tygodni i PLAMISZ (nie krwawisz) to możesz spróbować. Jeśli jest jednak więcej krwi - wstrzymaj się.