Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

ile jedzą i jak często Wasze 4 i 5 mczne niemowlaki? bo moja chyba za mało

Polecane posty

Gość bellusia

pisze, że powinno w tym wieku dziecko wypić około 180 ml, a moja najczęściej 100, czasem 150 ml, je co 2, czasem 2,5, czy 3 godziny

A prawidłowo przybiera? Bo jeśłi tak to nie ma się czym martwić :) Moja córcia zaczęła dziś 6 tydzień i zjada po 90-100 ml, czasem mniej :) A niby powinna 110-130 ml. Ale prawidłowo przybiera i lekarz kazał sie nie martwić :D

Moja ma 19 m i zje gora 150 ml. Nigdy nie jadla tyle ile pisze na opakowaniu. W wieku twojej malej zjadala ok 120 ml, i zawsze z waga byla na 50 centylu.

Ja z poradnika wyczytalam ze --------- 4-msc dziecko powinno jesc 6x na dobe po 150ml mleka ----------5msc-4x na dobe po 180ml + zupa jarzynowa 1x na dobe 180ml i do tego starte jablko lub sok.

Gość bellusia
no moja też jest na 50 centylu, ale jak je, to wszystko ją interesuje, tylko nie jedzenie, co sie muszę namęczyć, żeby ja nakarmić, wywija rączkami,itp

a będzie tylko gorzej, bo będzie bardziej mobilna i to dopiero wyzwanie! jeśli dobrze przybiera to jest ok. mój jadł co prawda moje mleczko,ale jak czasem wychodziłam to maż go butelką karmił i w tym wieku nigdy więcej niż 50-60 ml nie wypił! no i jadł co 1,5 godziny. jak przeszedł na butelkę (11 mies) miał to max 120 ml wypijał! teraz to pije jak smok po 240 ml, ale to dopiero teraz a ma 14 miesięcy.

wiesz je po 100 ale c 2,5 godziny wiec chyba dobrze. Moj ma 6 miesiecy ale w sumie od 4 je tak samo 160 mleka ale musi miec kaszke dodana bo inaczej mleka nie wypije to razem wychodzi z kaszka 180 ml .. Ale do tego jeszcze obiadek i owoce. Najwazniejsze by dobrze przybieralo dziecko na wadze