Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

no kwas foliowy to ja pół roku przed ciążą już brałam :D tak mi ginekolog w pl powiedział , a owoce to ja tez i pomarańcze i jabłka i banany i mandarynki ... a chodzi za mną arbuz:D oj coś cicho na tym forum

Hej dziewczyny ja wlasniewrocilam z pracy normalnie padam :( Dzis z rana mialam mdlosci ,ale z mojej winy bo nie zjadlam sniadania tylko jablko i zle sie to skonczylo a tak ogolnie to sie dobrze czuje :)tylko senna jestem Malinowska ja palilam ale jak sie dowiedzialam to rzucilam na poczatku bylo trudno ,ale teraz to spoko

Dziewczyny ja dzis dostalam list z przychodni abym sie zglosila na szczepionke przeciwko grypie swinskiej wy tez to dastaliscie?

czesc oliwia87 brawa za rzucenie paskudnego nałogu :) ja przy pierwszej wizycie dostałam ulotke od gp i tłumaczył mi tam coś o szczepionce i jak sie zdecyduje to mam sie zgłosic, zadzwoniłam do mamy pracuje w szpitalu w pl i odradziła mi , oczywiście powiedział ze to moja decyzja ale ona nie zaszczepiłaby sie na pewno

Musiałam odpocząc bo poprostu nie dawałam już rady:( Co do witaminek ja biore pregnacare ale troche za duze dla mnie i musze sobie zmienic bo mnie cofa jak mam lykac te cegły. Może polecacie jakieś witaminki dobre i w miare nie dużych rozmiarów;) Listu na świńską nie dostałam ale słyszałam że szczepionka jest niebezpieczna.

No wlasnie moj chlopak to samo mi powiedzial abym z niej zrezygnowala bo jakos nie jest do niej przekonany .. ja biore witaminy pregnacare complet z kwasem foliowym ale sa one niestety duze w sumie nie rozgladalam sie za innymi

znalazłam taką wypowiedź : "Mieszkam w Londynie i pracuję jako opiekunka starszych osób. Moja firma załatwiła dla nas szczepionki na świńską grypę. Wczoraj były szczepienia a ja czuję się strasznie ręce są bardzo ciężkie nie jestem wstanie prowadzić samochodu. ok 4 nad ranem obudziłam sie z drgawkami i było mi potwornie zimno ... mimo to że w mieszkaniu było ok 24 stopni. Czułam że mam podwyższoną temperaturę ... nie miałam siły zadzwonić po pogotowie. Noc zdawała się być wiecznością a jak nadeszło rano to już nie czuję co prawda zimna ale cała sie trzęsę i nie mogę utrzymać się na nogach. W trakcie szczepienia pielęgniarka powiedział,że jedyne dolegliwości jakie mogą się pojawić to ból ręki. Ja żałuje że się zgodziłam na ten zastrzyk - Ty pomyśl dwa razy." Maliniakowa dam ci znac we wtorek co mi zapisze gp, bo ja to nie mam pojęcia , z może któraś z dziewczyn coś podpowie

No właśnie Oliwia wielkie są.Ja mam te z omega3 i są dwie tabletki jedna z kwasem foliowym a druga z omega 3 kapsułka.Obydwie wielkie.Naszczecie konczą mi się już i bede musiała zapytać w aptece o jakieś mniejsze troszke.

Gość Prosze o pomoc................
Moj maz stracil prace. Mamy dwoje dzieci, 2letnie i 3 miesieczne. Bez skutku szukalismy pracy w PL, nawet na czarno. Niestety dalej oboje siedzimy w domu. Mam do Pan pytanie. Jak dostac sie do Anglii, zahaczyc o jakas prace? Gdzie jej szukac? Lepiej aby maz przyjechal sam? Czy moze kobieta predzej znajdzie zatrudnienie? Bardzo zalezy nam na pracy i pieniadzach z nia zwiazynch.Mamy 2 dzieci, niedlugo nie bedziemy mieli za co zyc

Kurcze Emilia ja jeszcze nie byłam na wizycie w gp.Może nie mają zapisanego że w ciązy jestem. A wogóle karte ciąży macie? Bo ja nie mam.

Maliniakowa kurcze jak to nie byłaś ? w 12 tyg jesteś a z położna miałaś spotkanie? powinnać juz mieć w 8 tyg z położna i wtedy zakłada ci zieloną książeczkę , dziwne że nie masz

No nie byłam.Raz tylko w grudniu ale to byłam tylko i wyłącznie po skierowanie na scan bo plamiłam. Pózniej już wcale.Wizyte z położną miałam jedną ale w szpitalu.Od niej mam tylko taką wielką książke ze wszystkimi informacjami o mnie. To jest ta karta ciąży? Bo słyszałam że karta ciąży jest mała i plastikowa ale moze wprowadzili mnie w blad albo ja zle uslyszalam.

Gość Prosze o pomoc................
Moj maz stracil prace. Mamy dwoje dzieci, 2letnie i 3 miesieczne. Bez skutku szukalismy pracy w PL, nawet na czarno. Niestety dalej oboje siedzimy w domu. Mam do Pan pytanie. Jak dostac sie do Anglii, zahaczyc o jakas prace? Gdzie jej szukac? Lepiej aby maz przyjechal sam? Czy moze kobieta predzej znajdzie zatrudnienie? Bardzo zalezy nam na pracy i pieniadzach z nia zwiazynch.Mamy 2 dzieci, niedlugo nie bedziemy mieli za co zyc

prosze o pomoc ........... prawda jest taka że w tej chwili bardzo trudno tu o prace ale jesli ktos chce to zawsze cos znajdzie tylko ze za najnizsza krajowa , no i język to podstawa nawet jak sie na zwykłym magazynie robi przy pakowaniu ,nikt tu wam nie zagwarantuje że mąż znajdzie prace przykro mi ja czytam że panstwo polskie nie jest w stanie dać ludziom pracy

Maliniakowa no to właśnie ta duża zielona karta z informacjami o tobie , a ta mała plastikowa to kartka nhs którą przysyłają ci automatycznie do domu i która uprawnia cie do darmowych leków

Ja tej małej nie mam:( Zapomnieli chyba o mnie.A te darmowe leki to tak samo jak z dentystą?? Bo słyszałam że dentysta też darmowy

Maliniakowa no dentysta też darmowy ale ja do rzeźników nie pójdę choćby nie wiem co :/ ta karta nazywa się NHS PRESCRIPTION CHARGE CERTIFICATE typu MATERNITY EXEMPTION , tylko że leki tylko z recepty na nią :D oliwia87 a ty dostałaś tą karte ?

Na pierwszym spotkaniu warto poprosić położną o pomoc w uzyskaniu formularza FW8 Maternity Exemption Certificate. Dokument ten upoważnia kobiety ciężarne oraz kobiety do roku po porodzie do bezpłatnych recept, a panie w ciąży do bezpłatnej opieki dentystycznej oraz darmowych badań wzroku w ramach NHS. a więcej znajdziesz tu : http://www.emito.net/poradniki/zdrowie/ciaza_i_porod/opieka_zdrowotna_w_czasie_ciazy mam nadzieję że w czymś pomogło :)

Mnie ostatnio zęby zaczynają boleć i musze się wybrać do dentysty ale do nhs nie bardzo chce bo nie chce żeby jakiś ciapaty mi w buzi gmerał a w pol przychodni drogo tak że masakra:/ Więc może poczekam jeszcze na tą karte. Odwiedzacie jakieś portale dla kobiet w ciąży..?:>

Gość bele de jour
wiecie czytam was i nie rozumiem co wy macie do Hindusow?? Zero szacunku

Maliniakowa ja myśle że nie ma co czekać na karte , nigdy nie wiesz kiedy ci sie przyda , jeśli lekarz zaleci ci brać jakieś leki i zapisze recepte , wtedy pojdziesz do apteki a tam zapytają sie ciebie czy posiadasz tą karte ? nie? to płać , ja tak miałam na początku bo mi kwas foliowy sie kończył i gp mi zapisał na recepte , co prawda nie kosztowało to majątku, ale myśle że warto ją mieć , przecież nie płacisz za nią , ale niestety formularz tylko od położnej lub gp

bele de jour ciekawe czy hindusi mają szacunek do ciebie, jeśli tak to możesz sie nazwać szczęściarą , każdy ma prawo do swoich opinii ale nie bede z Toba tu dyskutować bo ten temat jest o kobietach w ciąży więc miej trochę szacunku i nie zaśmiecaj nam tu Maliniakowa od portali wolę fora gdzie babki się wymieniają wiedzą już zdobytą

Może jutro mój bedzie miał wolne to przejedziemy sie do gp żeby zapytać o to. Masz racje jak się należy to dlaczego mam nie skorzystać:) A nadal bierzesz kwas foliowy?

ja tylko napomkne 2 rzeczy; 1. moj maz jest z Indii 2. moj szef byl z Indii. Swietny lekarz tak na marginesie ...

Maliniakowa zostało mi pare tabletek i chyba skończe brać , bo mówią że najważniejsze 3 pierwsze miesiące a póżniej jak juz możesz to przemycasz go w pożywieniu , znajdziesz go wszedzie tam gdziejest duzo witaminy C- brokuły, pomarańcze, brukselka oraz warzywa i owoce z dużą zawartością beta-karotenu, np. nasiona roślin strączkowych, szpinak , no chyba ze ni gp zapisze witaminy z folikiem

Kasza23 jeśli mąż ma do Ciebie szacunek to ok.Znam kilka osób z Indii i z Maroka i tak jak wszedzie zdarzają się odchylone przypadki..:/

dziewczyny naprawdę nie chciałabym bałaganu w temacie więc skupmy sie na nas i naszych maluchach :) ja sie zawijam do łóżka ,życzę wszystkim milutkich snów :) i do jutra , trzymajcie sie babki

hej dziewczyny, już późno, ale ja godzine temu z pracy wróciłam i niestety mam chyba złe wieści :( Prawdopodobnie zaczyna się u mnie poronienie.... ogólnie czuje się ok, na majtkach nie mam upławów, no i jakoś coś mnie tknęło żeby sprawdzić w środku, jakie są i co zobaczyłam, różowawo-pomarańczowy śluz ;( Wyszłam z łazienki, powiedziałam mężowi, że chyba zaczyna się poronienie i łzy jak grochy mi poleciały, teraz trochę pobolewa mnie podbrzusze i staram się oswajać z tą myślą iż nie było mi dane teraz dziecko i skoro Pan Bóg dał i zabiera to ma powód:( Strasznie mi smutno i nie wiem co ze sobą zrobić :( Jedno mnie tylko dziwi, że nie mam nic na majtkach, a w środku coś jest nie tak... No i pójdę w sobote na pierwsza wizytę do lekarza powiem mu co i jak, no i zobaczę czy mi się coś pogorszy, oby nie! Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze, jestem w 5tyg i 5dn ciąży i chyba wszystko za szybko się potoczyło, powiedziałam już w rodzinie i przyjaciółką, strasznie się cieszyłam i chciałam to ogłosić całemu światu, a teraz..... ryczeć mi się chce!! Powodzenia i wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny:*

Milka teraz najwazniejsze jest zebys duzo odpoczywala, masz lezec rozumiesz????!!nie chodz do pracy wstawaj tylko do kibla. Z tego co pamietam moj szef kieys tlumaczyl dziewczynie skad na poczatku poronienia i plamienia; lozysko dopiero sie formuje i dosc czesto sie odkleja od scian macicy. Niestety nie ma sposobu zeby je 'przykleic' .Czasami nie dochodzi do calkowitego odklejenia sie tylko moze to byc troche stad czasem sa plamienia a nie calkowite poronienia. Szaf w takich przypadkach zalecal lezenie i natychmiastowa wizyte w szpitalu jesli zaczniesz krwic ze skrzepami. Jedz jutro na pogotowie, jesli nadal bedziesz miec bole, powiedz ze strasznie cie boli ze jestes w 6 tyg,ze mialas wczoraj goraczke ale bole Ci sie pogarszaja, ze masz plamienia. Dlaczego tak pisze? no bo oni niekoniecznie moga ci zrobic usg ze wzgledu na plamienia (moga ci powiedziec idz do GP zeby on cie umowil na scan) ale ostry bol+goraczka jak im powiesz to beda musieli zrobic usg bo to sa objawy ciazy pozamacicznej. JA NIE MOWIE ZE TY MASZ CIAZE POZAMACICZNA, sugeruje tylko ze jak chcesz USG to musisz hmmm dodac troche objawow rozumiesz?bo jak powiesz ze 'tylko'krew ze sluzemw srodku to moga Cie olac . Powodzenia