Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa86

klub mam krakow

Polecane posty

Gość FIFIFIjjjjj
Cześć dziewczyny!! Też jestem mamą Filipka (5 miesięcy) i mieszkam w Bronowicach. Zima mnie już dobija i to siedzenie w domu, jak Wy sobie radzicie w takie zimowe dni?? Ja już marzę o ciepłych dniach i o spacerkach z małym.

Gość FIFIFIjjjjj
upp!!!

Gość czerwiec09
Fifi ja tez tęsknie za latem i regularnymi długimi spacerami. Siedzenie w domu w sumie nie doskwiera mi strasznie bo a to sie bawimy a to gotuje jakies pysznosci dla niej i dla nas, nauczyłam sie piec i inne rzeczy :D Szczesliwa to na pewno przez ząbkowanie - moja przy tych dolnych jedynkach w nocy nawet przez sen czasem pojękiwała a czasem sie wybudziła. Wyjdą będzie lepiej :) Moja mała sama nie podnosi sie do siadu z leżenia a jedynie z takiej pozycji półsiedzącej na razie ale posadzona siedzi sztywno i ładnie. Czasem ją sadzamy ale nie za często żeby nie obciążać kręgosłupa. Co do raczkowania to nie raczkuje tylko pełza do tyłu, czasem sie uda do przodu lub obraca sie na brzuchu wokół własnej osi, a najbardziej lubi turlać się we wszystkie strony jak sie chce gdzieś przemieścić cwaniara :)

Gość FIFIFIjjjjj
Ja też czasmi coś ugotuje, czasmi posprzatam ale to nie zmienia faktu że bardzo mi się tęskni za latem, a jaeszcze teraz jakieś chorubsko mnie dopadło leje mi się z nosa. A najbardziej to mi brakuje kontaktu z ludźmi!!

Gość wzesniowa mamuska
Witam raz jeszcze;-) Jestem mamą 4,5mies dziewczynki - Wiktorii:-) Mieszkam w nh Pozdrawiam

Gość czerwiec09
Fifi no ja tez troche tęsknie za tym żeby sie na zywo z ludzmi spotykać :) a niestety jak jest taka kiepska pogoda jak wczoraj to nie za bardzo da sie z małą wyjść. Chyba pozostaje przeczekać... Duzo zdrówka skoro sie gdzies doziębiłaś. Moze przejdzie szybko.

Gość FIFIFIjjjjj
Czerwiec09. A gdzie mieszkasz w Krakowie??

Gość FIFIFIjjjjj
Wrześniowa mama. Ja też jestem mamą wrześniową, w którym szpitalu rodziłaś??

Gość czerwiec09
Fifi niedaleko Ciebie - okolice Królewskiej.

Gość fififififi
ooo to faktycznie blisko moze kiedys jakis spacerek:))

Hej Ja sie tez dolaczam. Jestem mama 20 mieisecznej Ninki. Mieszkam na obrzezach miasta w kierunku Skawiny. Pozdrawiam :)

Gość szczesliwa86
ooo witam wszytkich widze ze w koncu zaczelo tu sie cos dziac :) milo mi poznac wszytkie mamusie:)My dzis bylismy na spacerku jest swietna pogoda szkoda tylko ze nie znam tu w mojej okolicy zadnej mamy z dzieckiem zawsze to by bylo razniej .wrzesniowa gdzie dokladnie mieszkasz? bo ja tez jestem z huty

Gość fififififi
Ja tez bym się chetnie wybrała ale ten katar....Mały szaleje, nauczył się piszczeć i robi to non stop a mi juz głowa pęka, mam nadzieję że nauczy się za niedługo gaworzyć i odpuści trochę. A tak po za tym kiedy dziecko zaczyna samo siadać??

Gość amamama
Czesc mamy:) Ja mam prawie osmiomiesieczna core, jestem z okolic miasteczka studenckiego. Wlasnie moje mlode wyje w nieboglosy wiec zupka i na spacer!

Moja siadla sama na 8 miesiecy. A my pojdziemy na podworko jak mala wstanie. Uroki mieszkania w domu. Tylko tez ciezko o towarzystwo dla corki, bo na moim osiedlu nawet nie ma placu zabaw :o Moze uda nam sie spotkac z Artigana kiedys? Na ruczaj mamy nie daleko.

Gość czerwiec09
fifi ma czas do 9 miesiąca nawet. Często ponoć najpierw dziecko zaczyna raczkować a potem samo siadać. Fifi jasne spacerek chętnie :) Mi sie dzis nie chciało wychodzić mimo ze ładnie to mi zimno :) Moja właśnie wpałaszowała zupę z soczewicą - tylko mlaskała i szaleje na podłodze :)

Gość amamama
a gdzie zwykle spacerujecie mamy z okolic krolewskiej? ile macie lat?

Czerwiec - ponoc ;) Moja najpierw usiadla, potem wstala w lozeczku, a na koncu zaczela raczkowac :P Dzieci sa rozne, niektore omijaja etap raczkowania calkowicie.

Gość fififififi
ja spacerje w okolicach azorów....a z tym siedzeniem to myslałam ze troche wczesniej...myslicie ze to zle ze go juz sadzam (tak na chwilkę i z podparciem) sorki za błedy ale pisze jednym palcem bo trzymam małego:)

Gość fififififi
a lat 26

Gość amamama
ja 25, najczesciej park jordana ale juz mi bokiem wychodzi nieco:/

Fifi, za wczesnie troszke go sadzasz. W sumie to nie patrzy sie na wiek ale jak dziecko jest silne. Ja pisze ze moja sama siadla jak miala 8 miesiecy, wiec normalnie z pozycji lezacej okrecila sie i usiadla. A wczesniej posadzona oczywisce siedziala, ale nie pozwalalm jej na to za wiele, bo mozna kregoslup dziecku pokrzywic. Kladz go jak najwiecej na brzuszek, niech szaleje na podlodze, to taki czas brzuszkowy teraz :)

witam mamy:) Jestem mamą 2 chłopców 8 lat i 20 miesięcy mieszkam w KrK, dokładnie podgórze - okolice tandety pozdrawiam i będę zaglądać co u was

Gość fififififi
ale jak go chwyce za raczki to on sie podnosi...ale faktycznie mozesz miec racje ze to za wczesnie...a na brzuszku to on za bardzo nie lubi strasznie sie wtedy denerwuje.

Gość amamama
cos jak moja mala, chwile wytrzyma a zaraz syrena:/

No ja wiem, ze dzieciaczki w tym wieku to chca siedziec, ale naprawde dla ich dobra, nie powinny. Chyba ze same juz umieja siasc, to zmienia postac rzeczy. A co do lezaenia na brzuszku, to trzeba przyzwyczajac. Obracaja sie same? Fajnie jest miec mate i taki malec super sie bawi wlasnie na tych matach. Moja bardzo duzo czasu spedzila w macie.

Gość fififififi
Tak do końca jeszcze nie potrafi się przewrócic ale np chwyta za bok koca i się do niego przyciąga a jak mu troche pomogę to sie kładzie na brzuszku. Amama MOZE KIEDYŚ JAK BĘDZIE CIEPŁO TO SIĘ SPOTKAMY W PARKU JORDANA?/MÓJ MĄŻ CHODZI TAM GRAĆ W KOSZA,WIEC NA PEWNO BEDE TAM CZESTYM GOSCIEM:))

Gość szczesliwa86
Ja swojego synka nie sadzam bo rehabilitantka zakazla mowila ze mozna tak dziecku zrobic krzywde ze bedzie mial pozniej problemy z kregoslupem wiec czekam az sam sobie z tym poradzi.My mamy mate taka dla dzieci i Filis caly czas na niej sie bawi no chodz musze przyznac ze odkad zaczal raczkowac to juz mu zaczyna jej brakowac .:D jest ktos z huty?pozdrawiam

Gość czerwiec09
Hej! Mi tez juz jordana wychodzi bokiem ale co zrobić - nie kojarzę innego parku w okolicy. Chętnie pisze sie na spacerek. Mam 26 lat :)

Gość czerwiec09
szczesliwa no widzisz jak widać co lekarz to opinia bo nam pediatra mówiła zeby sadzać byle nie za długo ale zeby przyzwyczajać. I badz tu mądry. My tak na 10 min dziennie sadzamy wiec mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi.