Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienastolatka

Oczyszczanie organizmu

Polecane posty

Gość Nienastolatka

Czy ktoś zna dobry sposób na skuteczne oczyszczenie organizmu? Słyszałam o soku z cytryn,od 1 do 5. Kuracja 9-cio dniowa. Czy ktoś taką stosował, jakie skutki? Proszę o wypowiedzi.

Gość kasiapmojawaga
myślę że są lepsze metody oczyszczenia organizmu z toksyn i złogów www.konsultacje.kasiap.mojawaga.pl chętnie odpowiem na każde pytanie i podpowiem jak można oczyścić organizm

Gość dla autorki topiku
na oczyszczanie masz wskazówki w filmie http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 ale samo oczyszczenie to za mało, równolegle należy prowadzić zdrowy tryb życia, a o tym masz w poniższym linku www.vademecum.zdrowia.prv.pl Mm nadzieję, że jeszcze nie wyglądasz tak: http://img402.imageshack.us/my.php?image=niezamaszyna130505gzjy6.jpg

Gość cbadef
Polecam dietę leczniczą oczyszczającą wg dr med. Ewy Dąbrowskiej z Gdańska trwa od 2-6 tygodni (tylko warzywa i owoce) Ja ją stosowałam 2 tygodnie na podst. książki pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" - koszt w księgarni 13 zł. Dieta ta jest stosowana w wielu ośrodkach wypoczynkowych m.in. w Radawie i Iwoniczu Zdroju. http://www.dieta-dabrowska.pl/dr.html

Gość Gosia1239
polecam metodę dr. Josefa Jonasa z Czech - rewelacja

W sumie jeszcze nigdy nie stosowałam czegoś konkretnego na oczyszczanie organizmu ale ponieważ chciałabym trochę schudnąć mam teraz też proszek langsteiner - suplement, który też ma właściwości oczyszczające.Czy macie może jakieś z nim doświadczenia? ;) Bo ja w sumie jeszcze się waham ;)

Gość precz z tuskiem
ja brałem te cytryny pomogły na s tawy jedyny efekt uboczny to nadmiar energi

Ja też chcę zrzucić parę kilogramów... I powiem Ci Kylie_Ba, że też mam ten proszek ;) Ale jeszcze nie stosowałam go - bo nawet zapomniałam, że go mam ;) Ale tutaj na forum mi przypomniałaś :) To może spróbujemy jednak? ;)

Kylie_Ba W sumie jeszcze nigdy nie stosowałam czegoś konkretnego na oczyszczanie organizmu ale ponieważ chciałabym trochę schudnąć mam teraz też proszek langsteiner - suplement, który też ma właściwości oczyszczające.Czy macie może jakieś z nim doświadczenia? Bo ja w sumie jeszcze się waham Tak jedz takie świństwa to się uzależnisz albo jeszcze w szpitalu wylądujesz, bo Ci okres zaniknie albo na odwrót czyli będzie Cię zalewało.

Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; Ja miałem 4 dniową kurację cytrynową ale to nie był sok ale napój,brałem tego mniej i dodałem trochę cukru .Poza tym odżywki aby nie było zanadto kwaśne i do odkwaszania .A co do oczyszczania organizmu-polecam głodówki i lewatywy z kawą . Poczytaj sobie książkę Dr. Tombaka on fajnie opisuje kurację oczyszczającą i na pewno nie trwa ona kilka tygodni tak jak to piszą tutaj niektórzy, tak jak i gotowe soki to nie to samo co świeże i proszę Cię żadnego cukru. Najlepsze na oczyszczenie organizmu i wyszczuplenie jest: - kiszona kapusta i sok z niej - kiszone ogórki - sok z cytryny - wszystkie owoce cytrusowe tj. grejpfrut itp.

Gość albiseiger
CYTRYNOWA KURACJA OCZYSZCZAJĄCA Można stosować ją od 1 - 40 dni bez najmniejszej szkody dla organizmu. Przetestowałem ja na sobie po raz pierwszy w 1986 roku. Tego roku w styczniu po wycinku w szpitalu im.Swięcickiego w Poznaniu stwierdzono nowotwór złośliwy górnej lewej szczęki. Onkologia w Poznaniu i diagnoza: usunąć lewe oko, nos oraz lewą kość policzkową potem naświetlania i chemia. Odmówiłem. Koniec stycznia byłem już na oddziale Onkologi Nuklearnej w szpitalu Triemli w Zurychu. Diagnoza pomimo moich wielkich nadziei taka sama jak w Polsce. Guz na policzku robił się coraz większy i podchoził mi już między górą wargę i zęby oraz wychodził nosem. Na początku lutego wizyta u szwajcarskiego bioterapeuty przyniosła nieoczekiwany ratunek. Po zbadaniu mnie aparatem MORA stwierdził niewydolność wątroby i trzustki spowodowane silną alergią. Wówczas to on mi zalecił zastosowanie cytrynowej kuracji oczyszczającej, która miała zregeneroeać narządy i zmobilizować wątrobę do produkcji przeciwciał oraz zniszczenia przez organizm guza w szczęce. Kurację tę stosowałem wówczas przez 32 dni. Do Polski powróciłem w kwietniu 1986r. W listopadzie moje odwiedziny lekarzy na poznańskiej onkologi były dla nich szokiem. Dowiedziałem się wówczas, że i tak byłem przez nich spisany na straty. Dziś mam już lat 60 i kolejna alergia ( na inne alergrny ) spowodowała zdaniem lekarzy onkologów nawrót choroby w tym samym miejscu - tak wykazały badania rezonansu magnetycznego głowy oraz tomografu. Zacząłem już jednak kolejną conajmniej miesięczną kurację i pozytywne efekty są już widoczne. W czasie całego okresu kuracji nie wolno nic jeść i pić kawy,herbaty,mleka,coli itp. Tylko się pije - to co zaleca autor kuracji Stanley Burroughs. Taką kurację stosowałem w 1986r, potem raz lub dwa razy na rok 10-14 dniowe i obecnie od 12 dni i pociągnę ją 30-40 dni. CYTRYNOWA KURACJA OCZYSZCZAJĄCA Rano : 1 czubatą łyżeczkę soli morskiej rozpuścić w 1 litrze wody mineralnej niegazowanej i wypić na raty w ciągu 15-20 minut ( mogą wystąpić nudności zanim żołądek przyzwyczai się do słonej wody). Mogą występować gwałtowne i kilkakrotne wypróżnienia co jest normalną reakcją oczyszczania się organizmu W ciągu dnia : jedynym pokarmem w okresie kuracji jest syrop Ahornowy, który zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze potrzebne organizmowi do normalnego funkcjonowania. W czasie trwania kuracji nie wolno przyjmować żadnych pokarmów i napojów (np.herbata , kawa ,cola) . Wyjątek stanowi niegazowana woda mineralna, którą można dodatkowo pić w przypadku pragnienia ( np.okres upałów). Nie wolno też palić papierosów. Po wypiciu 1 litra słonej wody do końca dnia pijemy wyłącznie napój sporządzony w/g poniższego przepisu. Podana poniżej ilość jest na jeden dzień : - 2 litry wody mineralnej niegazowanej - 200 ml syropu Ahornowego ( ok.15 łyżek stołowych) - sok z wyciśniętych 4 cytryn - szczypta pieprzu Cayenne Wszystko należy razem wymieszać (nie przesadzić z ilością pieprzu) i w zależności od upodobania i w przypadku uczucia głodu wypić do końca dnia. Kuracja powoduje przestawienie się organizmu wyłącznie na oczyszczanie z toksyn w szybkim tempie ponieważ funkcja trawienia jest w tym okresie wyłączona. Dlatego też spożycie jakiegokolwiek pokarmu lub napoju powoduje natychmiastowe zatrzymanie tempa oczyszczania i ponowne przestawienie się organizmu na trawienie i co za tym idzie rozpoczęta kuracja staje się nieskuteczna. Długość kuracji: od 1 40 dni, w zależności od zanieczyszczenia organizmu Kuracja jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Syrop Ahornowy czyli klonowy powinien być klasy "C". Ja kupowałem do tej pory w Niemczech a ostatnio udało mi się go znaleźć na Allegro oryginalny kanadyjski po 73,50 za 1 litr Przy zakupie nalezy uważać na oznaczenie miary ponieważ 1 litr waży ok 1,5 KG . Reasumując- kupujemy butelkę 1 litr !!! która starcza na 5 dni Polecam zapoznać się z literaturą dla znających j.niemiecki (bo nie wiem czy jest tłumaczenie na nasz język). Książka nosi tytuł "Heilung fur neues Zeitalter" Stanley'a Burroughs. Dzięki innej wziętej z tej książki kuracji do dzisiaj nie noszę okularów mimo 61 lat. A zakraplam sobie wielokrotnie w ciągu dnia oczy roztworem octu jabłkowego, miodu wysokogatunkowego i wody do iniekcji. Brzmi jak herezja prawda??? - ale pomaga. A ślęczę godzinami przed monitorem. Mi te kuracje pomagają, a każdy niech robi jak uważa. pozdrawiam

Gość cubea
Dobrze w tym wypadku skorzystać z medyny naturalnej. Na przykład świetna podczas oczyszczania organizmu jest herbatka ESSIAC. Jest to mieszanka czterech ziół, która świetnie wpływa na nasz organizm. Na pewno jest to o wiele lepszy sposób niż głodówka.

bardzo ciekawym sposobem na oczyszczanie organizmu jest winoterapia, a mianowicie winogrona zawierają dużą ilość antyoksydantów, które pomagają oczyszcać organizm z toksyn, m.in za pomocą kąpieli w winie, których można zakosztować w hotelu Głęboczek

Gość zatanczmy!
Ja na oczyszczenie organizmu po rzuceniu palenia używałam Plusssz Detox, mam wrażenie że dużo szybciej pozbyłam sie toksyn, a też łatwiej mi było rzucić wiedząc, że już sie tyle oczyściłam, szkoda żeby ten wysiłek poszedł na marne, no i szkoda brudzić taki czysty organizm :D

Gość julax
Pewnie jest wiele sposobów działających korzystnie. Ja np. wiem, że najważniejsze jest skupienie się na jelitach. Dla zainteresowanych polecam dość mądry artykuł na http://kuracja-oczyszczajaca.blogspot.com Właściwie, to oczyszczanie powinno się sprowadzać właściwie do utrzymania jak najlepszej kondycji jelit. Od nich bowiem zależy, czy nasz organizm będzie w stanie efektywnie funkcjonować w każdym innym aspekcie.

Gość KASZA JAGLANA
WSZYSTKO INNE MOŻE O KANT DUPY ROZBIĆ

Gość Oczyszczanie
Oczyszczanie organizmu to nie tylko i wyłącznie stosowanie preparatów, to także dobrze dobrana dieta. Z produktów, które mi pomogły w oczyszczaniu polecam Młody Jęczmień naturalny. Nie tylko oczyszcza, ale i zawiera wiele mineralnych składników. Do nabycia w sklepie Amalu.pl.

Gość zdrowienajwazniejsze
www.naturalnie24.pl W ofercie sklepu jest mnóstwo produktów (minerały: wapń, magnez itp.; witaminy i multiwitaminy, zioła wyciągi z roślin leczniczych oraz inne typu omega3, algi, mleczko pszczele, probiotyki) Ziółka na oczyszczanie organizmu też są :))

Gość gość
Ja stosuje ten produkt http://track.untoxin.pl/product/Untoxin/?pid=128&uid=4300 na oczyszczanie z toksyn organizmu a dodatkowo udalo mi sie spadnac z wagi, dodatkowo zmienilam troche swoja diete i zaczelam sie wiecej ruszac, wreszczie czuje sie lekka !ponadto kupilam ksiazke Dr Tombaka i stosuje jego kuracje oczyszczajace

Gość tajniki zdrowia
Hej , jeśli chodzi o oczyszczanie organizmu to chciałabym zaprosić Was do odwiedzania mojego bloga o zdrowym życiu, które sama praktykuję od wielu lat. W różnych wpisach informuję o oczyszczaniu organizmu z różnych toksyn, w tym z metali ciężkich takich jak np. rtęć. Przekazuję tam wiedzę, którą zdobyłam (i nadal zdobywam) metodą prób i błędów, dzięki książkom i internetowi, a także za pomocą starych, dobrych sposobów samoleczenia metodami naturalnymi znanych naszym dziadom i pradziadom. Tak naprawdę dostęp do bloga można uzyskać na 2 różne sposoby: * dla osób, które z facebooka nie korzystają jest blog, na którym sama publikuję wpisy na różne tematy poświęcone zdrowemu stylowi życia (prawie wszystkie aspekty życia). adres: tajnikizdrowia.wordpress.com * dla osób posiadających facebooka udostępniam najnowsze wpisy na w/w blogu + ciekawe artykuły, informacje i zdjęcia z sieci. adres: facebook.com/tajnikizdrowia Zapraszam wszystkich serdecznie, bo zdrowie to podstawa, a na zmiany nigdy nie jest zbyt późno! Przepraszam za ten rodzaj spamu, ale dopiero zaczynam i zależy mi na tym aby dzielić się informacjami z jak największą ilością osób, bo uważam, że tak ważne dane powinny być powszechnie znane :)

Gość wirtuozeria
Pytanie podstawowe - z czego chcesz ten organizm oczyścić? Szczerze wątpię by tak krótka kuracja raczej nic nie zdziała, ale jeśli włączysz do swojej diety na stałe sok z cytryny np. rozpuszczony w wodzie mineralnej to może to coś pomóc. Ale należy pamiętać, że to nie jest remedium na wszystko. Np. jeśli palisz papierosy to płuc w ten sposób nie oczyścisz. Cholesterolu też w taki sposób nie zwalczysz, jeśli nie zastąpisz tłuszczów zwierzęcych roślinnymi, które pomagają obniżyć cholesterol. I tak dalej i tak dalej...

Gość gość
dla mnie podstawą oczyszczania organizmu jest picie dużej ilości wody. ja piję naturalną wodę mineralną ustroniankę, w sam raz na upały. głodówka nie załatwi sprawy, a może jeszcze zaszkodzić.

Gość gość
najlepsza na oczyszczenie organizmu z toksyn jest kiszona kapusta.3 x lepsza od cytryny przy tym mozna normalnie jesc

Gość gość
a jeszcze lepszy jest ostropest

Gość gość
i nano srebro i cudowna terapia gersona

Gość gość
stosowałas juz nanosrebro i terapie gerskona???jak stosowałas i jakie sa twoje doswiadczenia z tymi terapiami???

Gość gość
nie odpowie bo to spamer!!!!!w wszystkich tematach to srebro i terapie reklamuje