Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemaaaatttt

wykladzina pcv czy plytki- mam dylemat

Polecane posty

Gość dylemaaaatttt

planuje remont kuchni i nie wiem co wybrac pcv czy plytki . sa rozne opinie. wiadomo plytki to wygoda jesli chodzi o utrzymanie czystosci(choc podobno to pozory bo w fugach jest najwiecej bakterii-tak slyszlam w jakims programie ). obecnie mam pcv i nie bylo zle ale juz wykladzina ma ze 20 lat i sie troche matowa zrobila. a wy co macie w kuchni na podlogach?

Gość standard kafe
płytki i syf na nich :)

Gość Co za matki....
Ja mam w kuchni płytki i panele. Płytki mam przy meblach, a dalej panele. Ładnie to wygląda, jest zrobiony taki pół okrąg :)

Gość Stanowczo stwierdzamy że
Ja mam terakotę. Prawie bez fug (bo fugi bardzo wąziutkie) i pociągnięte takim jakimś preparatem, że też są śliskie i twarde, więc nie ma takiej opcji, że mogą być bardziej brudne od reszty powierzchni.

Gość dylemaaaatttt
no u mnie taka opcja plytki panele nie wchodzi w gre mam mala kuchnie mieszkam w bloku

Gość maryna ze młyna
jezeli wybierzesz płytki ( moim zdaniem lepsze od wykładziny ) to przemysl czy chcesz matowe czy z lekkim połyskiem i kolor też ważny , za ciemne znać każdy paproch i kurz , zbyt błyszczące też slady widać , moja koleżanka ma matowe i fajne są w utrzymaniu czystości ale jak przychodzi do mnie to mówi że moje to sie fajnie błyszczą :)

Gość dylemaaaatttt
jeszcze przemysle to ale chyba raczej rozejrze sie za dobra wykladzina. ja jestem taka ciapa ciagle mi cos leci z rak a wiadomo jak spadnie na wykladziene to sie tak szybko nie obije np taki garnek . teraz ta wykladzina tez mi dobrze sluzyla tylko ze juz stracila polysk a wypastowanie jej daje efekt na bardzo krotko

Gość uuuppppppppppppp