Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem chora

Powiedzcie mi szczerze czy w takiej sytuacji powinnam już popełnić samobójstwo..

Polecane posty

Gość a moze by ... no wiesz
mam 22 lata i mimo ze mam wspaniala rodzine i niezlych przyjaciol nikt z nich tak naprawde mnie nie zna. boje sie powiedziec prawde o sobie, nie bylam w powaznym zwiazku bo sie boje, nie spalam z zadnym facetem bo ... nawet nie moge powiedziec ze religia czy cos, czuje sie pusta - zadnych emocji: milosc, nienawisc, nic. nie mysle o samobojstwie? czemu? co mi to da? czy to ze nie mam bliskiej mi osoby jest powodem zeby odebrac sobie zycie? cale zycie przede mna. moze sie zmienie? moze zostanie mi tak jak jest?

Gość jestem chora
Tak czytałam recenzję tej książki, i albo mi się wydaje, albo już o niej słyszałam. Czy to nie jest praktycznie co ten cały "Sekret"?

Gość kto mi dał skrzydła
proponuję lekarza-psychiatrę.

Gość jestem chora
Ehh, ale wiadomo, że dziś ze specjalistami od "głowy" jest ciężko :O

Gość kto mi dał skrzydła
próbuj, nie ten to inny ci pomoże.

Gość jestem chora
sekret to film dokumentalny i zdaje mi się, że się opierał na tej książce... W filmie mówiono, że podstawą jest pozytywne myślenie. Obejrzałam i chyba nie potrafię zastosować się do wskazówek, bo nic się nie zmieniło :o Książkę przeczytam, i tak już nic innego mi nie zostało. Wolę to niż pójście do psychologa czy tam psychiatry.

Gość Alexja
wiesz co? z mojego punktu widzenia nie jest z Tobą tak źle, mogłabyś się naprawdę martwić kiedy to otoczenie by Cię źle odbierało, a sama byś czuła się doskonale, bo osoba chora psychicznie nie wie ze choruje! a więc poprostu masz zanizoną samoocene, i to tak bardzo ze uciekasz się do uzywek, napewno się samookaleczasz, i boisz sie związku, bo albo coś wczesniej złego przezyłaś, albo nigdy nie byłaś z nikim blisko, ja równiez miałam fobie do bliskości, ale chodzi o mezczyzn, bo nad dziewczynami sie nie zastanawiałam, od dziecka uczono mnie Dziewczyna+ chłopak, zadnych udziwnien, dziś jestem pełni swiadoma że ta ucieczka przed zblizeniami, była spowodowana moim homoseksualizmem, musisz sobie wszystko przemyslec, i nie rob głupstw... samobójstwo zrani bardzo duzo osób z Twojego otoczenia,a Ty sobie mozesz z tymi problemami poradzic, powinnaś zgłosić się do psychologa, i poprosić o radę

Gość jestem chora
Alexja>> jest sporo racji w tym co napisałaś. Ale wiesz ja nie uważam się za osobę chorą psychicznie. Po prostu mam określone zaburzenia, które wymieniłam. Otoczenie tego nie widzi, ale osoby które są ze mną bliżej to widzą, np moja matka, która twierdzi, że powinnam się leczyć :o I każdy facet, który się do mnie próbuje zbliżyć to od razu to zauważa. Przez co nie jestem zdolna do związku. Gdyby kogoś interesowało to to jest osobowość paranoiczna http://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_paranoiczna Zaburzenia osobowości są raczej nie dostrzegalne przez otoczenie.

Gość potrzebuję broń i 1 nabój
w pewnym sensie jesteśmy podobne, nawet bardzo

Gość jestem chora
potrzebuję broń i 1 nabój>> może chcesz pogadać przez e-mail? Jeśli tak to podam.

podaj, pogadamy.

Gość jestem chora
artemida__367@o2.pl

ok

Gość jestem chora
teraz muszę już iść. Zanim odpisze na e-mail to może trochę potrwa (dziś późnym wieczorem, lub jutro) ale odpisze na pewno.