Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenkas20

operacja zmniejszenia zoladka

Polecane posty

czy ktos z was mial???z jakim efektem?lub jego brakiem ...podzielcie sie ,bo ja zamierzam takowa podjac

Gość żyłka
ja nie miałam, ale też by chciała sie poddać, bo od piwa mam strasznie rozciągniety i teraz, chociaż browara już nie tyka, jadła bym i jadła...

Gość sanpo91
hej.ja też jestem zainteresowana operacją tego typu.mam już dość ciągłej walki z otyłością i nieustannego krycia się przed światem. mam 24 lata 168cm wzrostu i wage na poziomie 120kg a co za tym idzie zero checi do życia. prosze o pomoc w rozpoczeciu długiej drogi do nowego lepszego życia. mam kilka pytań do osób bardziej wtajemniczonych.może zrobie to w podpunktach zeby było bardziej czytelne. 1 czy operacje tego typu są wykonywane we wrocławiu 2 ile czasy mniej więcej trzeba spędzić w szpitalu przed i po operacji 3 jak bolesny jest to zabieg 4 czy jest w pełni refundowany 5 gdzie mam zacząc swoje starania o kwalifikacje na tą operacje czy najpierw mam sie udac do swojego lekarza rodzinnego bardzo prosze osoby które znają odpowiedzi na te pytania o pomoc.

Gość betiiiiiiiiiiii
jestem zainteresowana tym zabiegiem,wie ktos cos wiecej na ten temat?

Gość 773yy
nie chce was straszyc,ale na mojej ulicy taka kobieta sobie zrobiła taka operację dostala zapalenia i zmarła.miała 35 lat i corkę 13 letnią pogrzeb był 3 miesiące temu... Była jedną z trzech osób w przeciągu roku ,która w jednym ze szptali zrobiła sobie tą operacje i zmarła...

Gość Sanetta
Zasada numer jeden. Nie poprawiać natury. Zrobić sobie ostrą dietę, mniej jeść i koniec.

Gość BskBlondii
Witam mam prośbę szukam kogoś kto by mnie pokierował jak zakwalifikować się do operacji zmniejszenia żołądka refunfowaną przez NFZ

Gość gość
no i sport przede wszystkim

Gość BskBlondii
w piątek mam mieć operowany żoładek i chciałabym wiedzieć jakie badania robią przed bo robiąc sobie dzis domowy test na bakterie w żoładku wyszedł wynik pozytywny na heliobacter i co dalej czy zrobia mi operacje??

Gość gość
Przede wszystkim wybierz się do najlepszego fachowca. Krążą różne opinie o tych zabiegach, które bywają niedokładnie wykonane. Moja ciocia miała zabieg u www.kowalski.chirurgia.pl i wszystko przeszło bez najmniejszych komplikacji. Dostała zalecenia, lekarz wytłumaczył wszystko i stosując się do nich, nie miała problemów. Bardzo kompetentny człowiek i wspierający w stosunku do pacjenta.

Gość gość
Odkąd pami3tam mam problemy z otyłością.Próbowałam wielu metod ale zabiegu się boję

Gość Germin
Z taka operacją to nie jest takie hop siup niemniej jednak jeśli do niej dojdzie należy bezgranicznie przestrzegać diety i wytycznych od lekarza! Ja początkowo nie nastawiałem się na operację - po prostu zapisałem się na wizytę w warszawskim ośrodku bariatrii w szpitalu św.Elżbiety i próbowałem nauczyć się na nowo jak odpowiednio się odżywiać, kontrolować wagę itd. No skutki były marne doktor Krzysztof Paśnik, który mnie prowadził w końcu zaproponował mi mankietową resekcję żołądka jako ostateczne wyjście z mojej już i tak kiepskiej wagowej sytuacji. Po przemyśleniach zdecydowałem się - jestem 8 miesiecy po operacji w dalszym ciągu pilnuję diety a na wadze mam -37 kg! Jest to nie lada wyzwanie ale naprawdę warto!