Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenty...

ALIMENTY od BOGATYCH rodziców?!

Polecane posty

Gość alimenty...
Dziekuje Wam i zegnam... Moj chlopak stwierdzil ze tutaj raczej pomocy nie uzyskam, chyba ma racje...

no wiadomo, ze wie ze nie masz kasy my tez to wiemy bo przeciez ty nie pracujesz:classic_cool: lepiej by bylo gdybys nie zadzierała z tatusiemw tey to i moze jakis spadek bys lizneła atak to chyba nici z tego:D bedziesz musiala wkoncu pojsc na jakies studia i co najgorsze dp ppracy:D

Gość okiennica
nie - ona naprwdę ma coś z glową :) Tak dziecinnych argumentów to nawet od 6 latka trudno dziś uslyszeć:)

Gość alimenty...
Akurat o tym, ze nie jestem zdolna do pracy moze zasadzic nie jeden lekarz, moj chlopak z lekarskiej rodziny pochodzi, to raz. Ale ja zawsze przez cale swoje zycie bylam uczciwa, i teraz tez bede, i z tego prawa nie skorzystam. Co wiecej, widze ze nie znacie paragrafow doklanie, ja je chcac nie chcac poznac musialam. O takiej niezdolnosci musi poswiadczyc lekarz biegly sadowy... A czy studiuje zaocznie czy nie, nie ma znaczenia, alimenty mi sie naleza

Gość okiennica
a te ntwój chlopak wei o wszystkim ?

Gość koooobbbrrrrra
trochę nie wierzę, żeby lekarze wypowiadali sie na takie tematy i jeszcze w taki że tak to delikatnie nazwę niezgodny z prawdą sposób... MOGĄ CIĘ ubezwłasnowolnić rodzice, a dokładniej sąd na ich wniosek. to nie lekarze o tym decydują... zastanów sie!!! skoro można ubezwłasnowolnić alkoholika, osobę cierpiącą na depresję, hazardzistę.... to czemu nie Ciebie?? z resztą raz piszesz, że jesteś spokojna że Cię nie ubezwłasnowolnią a raz "wyprowadzilam sie z domu z obawy ze moi rodzice doloza wszelkich staran aby umiescic mnie w szpitalu zamknietym". co z tego, ze nerwica lękowa nie jest chorobą psych.?? nie musi być!!

Gość alimenty...
Tak, wie, wie o mnie wszystko...

droga autorko jezeli liczylas na porade [rawna to zle trafilas...to nie kancelaria prawna tylko kafeteria🖐️ skoro masz swoja prawniczke to chyba juz wszytsko wiesz od strony prawnej prawda? czy weszłas na kafe poprostu posluchac jaka ty jeste sbiedna a twoi rodzice beznadziejni? a ze ludzi ci tutaj nie przytakuja to tupnelas noga i poszlas?

Gość koooobbbrrrrra
prosisz o radę, a mądrzysz sie że my prawa nie znamy, a ty tak....mhmm... ja jestem mgr prawa i pracuję w sądzie w wydziale rodzinnym akurat, no ale...ty wiesz lepiej.....

Gość okiennica
no szkoda gadać - żal tylko ojca , bo niepotrzebnie tylko nerwy straci . Ale może przy okazji wyciagnie też jakieś wnioski z zachowania córki - np . ja wdziedzicz ,żeby majątku nie roztrwonila . Dziecko - Ty myślisz ,ze jakikolwiek lekarz tak sie pali do orzekania o niezdolności do pracy ? Szkoda mi Ciebie , naprawde , po Twoich argumentach widać ,zę jnie tylko masz coś z glową ale jesteś po prostu dziecinna . Proponuję taki argument przedłozyć sędziemu - " alimeny mi sie należą i już ":)

Gość alimenty...
Kobra, znam paragrafy, bo poznac musialam. Wiec wiem kiedy mozna kogos ubezwlasnowolnic. Ja nigdy karana nie bylam, narkomanka ani alkoholiczka tez nie jestem, nigdy nikomu krzywdy nie wyrzadzilam, nie zabilam, nie uderzylam, wiec za co maja mnie ubezwlasnowolnic??? Za to, ze dzieki rodzicom, przeszlam gehenne...?

Gość alimenty...
kobra--> to widze ze interes Ci sie nie kreci skoro na kafe siedzisz....??

Gość okiennica
zrobisz jak zechcesz- chlopak Cie pewnie jeszcze podpuszcza , bo ma nadzieje na lata kaskę - ale zobacz co przegrasz jak sad nie przychyli sie do Twojego wniosku ? Myślałąs o tym ? Wiesz ,ze zamykasz sobie droge do domu - najprawdopodobniej na zawsze ? A co będzie jak nie wygrasz ? i chlopak Cię zostawi ? myśl dziecko , przed czasem - nie po .

Gość koooobbbrrrrra
o jakiem interesie piszesz??? chyba mnie nie zrozumiałaś....

Gość pawianka
Czekaj czekaj! Ta twoja choroba jest chorobą psychiczną! Dlatego, że jest na pograniczu psychozy i nerwicy, a jak wiadomo psychoza jest chorobą psychiczną. Więc mogą Cię ubezwłasnowolnić :( Więc lepiej z nimi nie zadzieraj tylko probuj sie dogadać. Taka moja rada. A i żeby nie bylo- studiuję administrację, ale miałam prawo cywilne ;)

Gość okiennica
myśli ,ze masz " prywatny sąd ":):):)

Gość okiennica
no , prosze - jaka banda - prawnik , prawo cywilne - a ja mam " chłopski rozum ":)

Gość alimenty...
Moj chlopak nie jest ze mna dla pieniedzy, juz dawno by mnie zostawil, zreszta, wy chyba nie wiecie co to uczucia...

Gość alimenty...
A jakbym miala chorobe psychiczna to nie siedzialabym teraz na kafe, tylko za kratami psychiatryka po probie ...

Gość okiennica
ciekawe co zacznie mowić - jak będzie musial Cie utrzywać ...

Gość pawianka
okiennica- to byla ironia?

Gość alimenty...
Przeciez on wlasnie to robi...

Gość koooobbbrrrrra
ale nie dajcie się wkręcić, ona nie musi mieć CHOROBY psychicznej. dziewczyno, skoro piszesz, że nie ma powodów do ubezwłasnowolnienia to z jakiego powodu się boisz zamknięcia w szpitalu?? sama sobie przeczysz, podkreślam to raz jeszcze. a prywatnego sądu nie prowadzę :-D

Gość pawianka
Nie wszyscy chorzy psychicznie są umieszczani w zakładzie zamkniętym.

Gość okiennica
dziwczyno , dobrz Ci radże - wolisz byc zalrzna od chlopaka , ktorego znasz parę miesięcy niż od rodzicó którzy Cię kochają ? Przecież wiesz na czym polego Twoja choroba- wiesz ,ze Twój osąd jest zmącony - co zrobisz jak zaczniesz sie brać za " łby " z chlopakiem ? gdzie wtedy pójddziesz ?

Gość koooobbbrrrrra
okiennica i bardzo dobrze, bo akurat na tym polu "chłopski rozum" ma duże znaczenie

Gość llpp
Sorry, ale dlaczego chcesz od rodzicow alimentow, skoro masz 23 lata i jeszcze sie nie uczysz?? Myslisz, ze jako jedyna masz deprecje/nerwice czy borderline, na ktory cierpi chyba 1/3 ludzkosci? Prawda jest taka, ze gdybys nie miala co do buzi wlozyc i gdzie spac, to musialabys isc do roboty, bo bylabys po prostu bezdomna. Ja rozumiem, ze ci ciezko , ale nie ty jedyna przeszlas przez pieklo z rodzicami:O:O

Gość llpp
*depresje