Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kkrejjzoll

oswietlenie w sypialni

Polecane posty

Go艣膰 kkrejjzoll

Witajcie:) Chce dobra膰 fajnie i funkcjonalne przede wszystkim oswietlenie do sypialni. Sypialnia ma艂y kwadrat z rozkladana kanap膮 (brak miejsca na szafki z boku na ktorych moglabym postawic lampki) zastanawiam sie gdzie najlepiej umiescic oswietlenie w okolicy kanapy... Czy zdecydowa膰 sie na kinkiet, lub 2. Czy raczej umie艣ci膰 jedn膮 stoj膮c膮 do艣膰 wysok膮 lamp臋 obok kanapy... Chcialabym miec tez polke nad lozkiem, gdzie wtedy umiescic kinkiety? Nad polk膮 czy pod? :/ doradzi kto艣? :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jeden_moment
Zdecydowanie jestem za postawieniem wysokiej stoj膮cej lampy niedaleko kanapy. Nie wiem jak kolorystycznie prezentuje si臋 twoja sypialnia, ale ta lampa jest rewelacyjna: http://www.extrapunkt.pl/lampa-podlogowa-menoir-r44340502-p-1401.html Taki prostu, minimalistyczny design jest teraz modny, a nu偶 b臋dzie pasowa艂 do twojego mi艂osnego gniazdka ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ----komentatorka----
ta kanapa to pewnie tak, 偶e jeden bok przy 艣cianie? je艣li pok贸j b臋dzie tylko sypialni膮 to mo偶e jednak postawi膰 j膮 g艂ow膮 do 艣ciany? wtedy 2 kinkiety by艂yby ok. tamta lampa pi臋kna jest, ale nadaje si臋 np. do poczytania w 艂贸偶ku? nie wygl膮da mi na tak膮 a o艣wietlenie przy 艂贸偶ku powinno by膰 na wyci膮gni臋cie r臋ki a 偶ar贸wka skierowana na poduchy, najlepiej z ty艂u 偶eby w oczy nie dawa艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
Dzieki dziewczyny:) Szczerze mowiac jezeli wstawie kanape o szeroko艣ci 140 bede miec miejsce na wstawienie dodatkowo 2 szafek 30cm (nie wiem czy nie sa zbyt w膮skie i czy nie bedzie to zle wygladac) po kazdej stronie lozka. I chyba na takie rozwiazanie sie zdecyduje... lub zamontuje polke nad lozkiem z halogenami pod spodem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silnikowym
bzykajta siem po ciemaku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
aaa jednak sie zdecyduje na lampe, mo偶e s膮 takie w ktorych moc swiatla mozna regulowac?? te 2 szafki nie beda chyba dobrze wygladac obok kanapy:/ co innego gdyby bylo lozko, a nad kanapa zamontuje polke zeby gdzies komorke polozyc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diabli

Udost臋pnij ten post

ze jak chcesz miec polke nad luzkiem to najlepiej kup takie podwieszane lampeczki pod te polke, nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale widzialam takie w ikei i w dodatku moga byc mocowane bez dziur :) czesto wiesza sie je w kuchni pod szafkami. to super wyjscie i nadaje sie gdziekolwiek :)

Udost臋pnij ten post

ze jak chcesz miec polke nad luzkiem to najlepiej kup takie podwieszane lampeczki pod te polke, nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale widzialam takie w ikei i w dodatku moga byc mocowane bez dziur :) czesto wiesza sie je w kuchni pod szafkami. to super wyjscie i nadaje sie gdziekolwiek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
kalinkakaja - szkoda, ze nie wiesz jak to sie dokladnie nazywa bo brzmii interesuj膮co:) ps. kinkiet贸w napewno nie bedzie, przeszlo mi :D

Udost臋pnij ten post

to jest cos takiego, ale oczywiscie sa rozne rodzaje i ceny, wybierz sie do sklepu z oswietleniem, na pewno cos maja- tylko wydaje mi sie ze drozej. lepiej pojechac do brico marche etc. super sprawa ja mam takie i robia wrazenie. nie kieruj sie tym, ze one sa do kuchni- po prostu tam najczesciej je ludzie montuja- pod szafkami. zycze powodzenia:) oto link: http://www.allegro.pl/item911947617_srebna_oprawa_pod_szafki_palmlite_gx53_megaman.html

Udost臋pnij ten post

te lampki, kt贸re zawiesza sie pod szafkami nazywaj膮 si臋 po prostu PODSZAFKOWE;) z regu艂y s膮 ledowe, wi臋c oszcz臋dne. Mog膮 by膰 tr贸jk膮tne i kwadratowe. np.: www.pracownia-kuchni.wroclaw.pl/lampa_pod.jpg pierwszy lepszy link, a wystarczy w googlach wpisa膰: lampki podszafkowe a mnie baaaardzo podobaj膮 si臋 wysokie lampy stoj膮ce (150cm), s膮 takie na jednej nodze z jednym kloszem w kszta艂cie odwr贸conego sto偶ka. Wystarczy dwie takie lampy postawi膰 po bokach 艂贸偶ka- cudo!!! Albo dla zachwiania r贸wnowagi postawi膰 z jednej strony wy偶sz膮, a z drugiej strony na stoliku ni偶sz膮. Co do szafeczek- mo偶e zastan贸w si臋 nad takimi wisz膮cymi zamykanymi szafkami? Mo偶na takie zawiesi膰 na interesuj膮cej Ci臋 wysoko艣ci albo wstaw po prostu jedn膮 komod臋. Mam te偶 tak膮 oto propozycj臋- wejd藕 na stron臋 www.meblesober.pl w zak艂adce sypialnie popatrz na sypialni臋 nr 1- tam jest fajne rozwi膮zanie. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
Fajne s膮:) cos jak halogeny, a o nich wczesniej my艣lalam. Nie wiem czy lepiej: -zrobi膰 p贸艂ke z tymi 艣wiate艂kami jak halogeny i zrezygnowa膰 tym samym z szafek w ogole po bokach kanapy, - postawi膰 z boku kanapy lampe stoj膮c膮 do tego p贸艂ka bez swiate艂 tylko po to aby postawic komorke itp. - lub postawie 40cm szafke, ale tylko z jednej strony kanapy a na niej jak膮艣 lampke z regulowan膮 moc膮 itp. i zrezygnuje z p贸lki. niby drobnostka, ale to moje pierwsze mieszkanie i chce zaplanowac ka偶dy szczeg贸艂;)

Udost臋pnij ten post

uwa偶am, ze szafeczki obok 艂贸偶ka to rewelacyjna sprawa- na lampki, 艂adowark臋, ksi膮偶k臋, leki, 艣wiece,zdj臋cia...czy fili偶ank臋 kawy... zawsze si臋 przydaj膮! obejrza艂a艣 moj膮 propozycj臋? jak Ci si臋 podobaj膮 te p贸艂ki nad 艂贸偶kiem? szafeczki w tej sypialni s膮 o szeroko艣ci 35 cm (wi臋c por贸wnywalne jak u Ciebie). te lampki podszafkowe daj膮 "mocne" 艣wiat艂o- takie niebieskawe (led). Je艣li jednak chcia艂aby艣 co艣 bardziej przytulnego- 艣wiat艂o o 偶贸艂tej barwie, to mo偶e jednak zainwestuj w lampki wolnostoj膮ce.

Udost臋pnij ten post

wiem jak to jest bo tez jestem w trakcie urzadzania. teraz tworze sypialnie rowniez, tylko ja zajelam sie malowaniem. musisz wybrac to co tobie najbardziej odpowiada:) ja teraz maluje safe w sypialni na ciemny braz ze zlotymi zdobieniami. polki zrobilam kwadratowe- pomalowalam je na czarno i przykleilam zlote liscie (takie naklejki na wszystko) kombinuj dziewczyno i spruboj sama cos stworzyc :) jakies fajne dodatki moga dzia;lac cuda:)

Udost臋pnij ten post

kalinkakaja- to musi wygl膮da膰 艣wietnie!!! podobaj膮 mi 艣i臋 takie ciemne meble "postarzone" z艂ot膮 farb膮!!! Ciemny kolor mebli w po艂膮czeniu ze z艂otem wygl膮da bajecznie z jasnofioletowymi 艣cianami... albo (wersja dla odwa偶nych)- bordowymi. Oczywi艣cie pi臋knym i baardzo modnym rozwi膮zaniem jest pomalowanie jednej, dw贸ch 艣cian ciemniejszym odcieniem a pozosta艂ych ja艣niejszym. Tylko- do takich ciemnych mebli trzeba mie膰 du偶膮 sypialni臋, poniewa偶 ciemny kolor przyt艂acza i zmniejsza optycznie pomieszczenie.... dlatego warto rozja艣ni膰 wn臋trze ja艣niejszymi 艣cianami- np. po艂yskuj膮c膮 tapet膮. Warto r贸wnie偶 doda膰 pi臋kne du偶e lustro- r贸wnie偶 optycznie powi臋ksza przestrze艅 i jednoczesnie rozja艣nia;) powodzenia!

Udost臋pnij ten post

ja pomalowalam sciany na kolor magnolia, a na sciane za lozkiem- miedzy szafami, bo ja mam specjalne meble, ktore otaczaja lozko) bede klasc wlasnie tapete z brazowym kwiatem i zlotymi polyskujacymi dodatkami. nie chcialam ryzykowac z ciemnymi scianami, ale wydaje mi sie, ze efekt koncowy bedzie swietny:)

Udost臋pnij ten post

ja pomalowalam sciany na kolor magnolia, a na sciane za lozkiem- miedzy szafami, bo ja mam specjalne meble, ktore otaczaja lozko) bede klasc wlasnie tapete z brazowym kwiatem i zlotymi polyskujacymi dodatkami. nie chcialam ryzykowac z ciemnymi scianami, ale wydaje mi sie, ze efekt koncowy bedzie swietny:)

Udost臋pnij ten post

kalinkakaja- z ca艂膮 pewno艣ci膮 pi臋knie to b臋dzie wygl膮da艂o!!! chcia艂abym obejrze膰 efekt;) za mn膮 ostatnio chodz膮 takie po艂yskuj膮ce,per艂owe tapety... s膮 takie przytulne, nadaja blasku... jak tylko b臋d臋 remontowa膰 sypialni臋, to naklej臋 takie dwa paski o szeroko艣ci szafek nocnych (obok 艂贸偶ka). my艣l臋, 偶e dodatkowo 艣wiat艂o z lampek stoj膮cych na szafkach b臋dzie pi臋knie komponowa艂o si臋 z tak膮 tapet膮. pozdrawiam i gratuluj臋 KREATYWNO艢CI!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
hej:) zdecydowalam jednak, ze zupelnie rezygnuje z kinkietow, w calym mieszkaniu od razu:P wstawie 1 lub 2 szafki/stoliki obok kanapy a na nie jakies stylowe lampki:) jesli chodzi o kolor to na pewno jakis cieply, przytulny, a jedna sciane pomaluje taka emulsja z drobinkami zlota:P zamiast nakladac tapete dzieki za porady pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kkrejjzoll
jeszcze tu wroce po kolejne rady :D pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gustowna delicja
Przede wszystkim nale偶y pami臋tac o tym, aby dobrze si臋 wysypiac w tej偶e sypialni. Na www.dobrespanie.com znajduj膮 si臋 do tego idealne materace i inne fajne rzeczy :)

Udost臋pnij ten post

ja tez mialam taki problem gdyz moja sypialnia do najwiekszych nie nalezy, ale wybralam tradycyjnie oswietlenie gorne i mala lampke, ktora nadaje klimatu ;) pomogla mi bardzo ta strona http://www.domplusdom.pl/katalog/lampy tak wiec jak tez sie nie mozecie zdecydowac, to zerknijcie na nia. fajne lampy i ciekawe pomysly w jednym miejscu

Udost臋pnij ten post

g贸rna lampa z regulowanymi punktami 2 lampki regulowane punkty ze sznurkiem na 艣cianie przy 艂贸偶ku, wygodne do zapalania /poci膮gam/i czytania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Falka.0
Zdecydowa艂abym si臋 na jakie艣 ciep艂e LED-y. Mo偶e takie kt贸re maj膮 mo偶liwo艣膰 p艂ynnego przyciemniania. Albo na ta艣m臋 pod sufitem - wygl膮da naprawd臋 ciekawie i dobrze do艣wietla.

Udost臋pnij ten post

Ciep艂e ledy do sypialni b臋d膮 w sam raz, ja mam kilka punkt贸w 艣wietlnych u siebie ale najcz臋艣ciej w艂膮czam te ledowe bo maja przyjemna barw臋 艣wiat艂a.

Udost臋pnij ten post

Ja mam tez najwi臋cej 艣wiat艂a ledowego w domu, niedawno kupi艂am ta艣m臋 od active jest i zamierzam dodatkowo ozdobi膰 ni膮 sypialni臋.

Udost臋pnij ten post