Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

karmienie piersią przy gościach???

Polecane posty

mam pytanie bo karmię swojego synka piersią i zastanawiam się jak powinnam sie zachwoać gdy będzie ktoś ze znajomych u nas? Niestety mamy tylko jeden pokój i nie mam mozliwości na ten czas wyjść do innego pokoju. Własnie zaczynają nas odwiedziać znajomi aby zobaczyć naszego synka i nie wiem jak mam sie zachować gdy będą u nas koledzy mojego męża... Czy powinnam wyjśc do kuchni czy dyskretnie nakarmić małego przy kolegach męża?

Gość nie rozumiem skoro masz
kuchnie to czemu do neij nie wyjdziesz? koniecznei musisz miec inny pokoj do karmienia?! w zyciu bym nie karmila przy znajomych a juz szczegolnie przy facetach!!!

Gość Mamy 2009
Ja wcześniej uprzedziłam męża żeby on wychodził z gośćmi do kuchni, mamy duży stół więc tam podawał kawkę, ciacho itp

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
ja karmię przy wszystkich, to naturalne dlaczego chcesz wychodzić ? jak się komuś nie podoba to niech sam wyjdzie ! przecież jesteś u siebie moi goście są raczej kulturalni i każdy dyskretnie odwraca wzrok, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś się tak zachował, żebym czuła się skrępowana jak się bardzo wstydzisz to nakryj się cienką chustą

a ja tam jestem zdania ze jak najbardziej powinnaś karmić w pokoju jesli oni będą czuli sie skrępowani to oni wyjdą do kuchni a nie ty z dzieckiem. przecież to normalne

Gość wwiecie co
Ale oprócz bycia matką jest się również nadal kobietą, no ale jak ktoś się nie wstydzi pokazywać swoich piersi wszystkim naokoło to niech robi jak chce :O

Do kuchni... "ja karmię przy wszystkich, to naturalne" jest wiele naturalnych rzeczy ktorych nie robisz przy wszystkich (mam nadzieje), np sikanie, pierdzenie, uprawianie sexu normalnie chyba nie chodzisz tez po ulicy z golymi piersiami mysle, ze owszem, Twoi goscie sa kulturalni... ale niestety Ty nie.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
nie wyobrażam sobie karmienia w kuchni ! przecież muszę mieć wygodnie, oparte plecy, podnóżek, podparcie pod łokieć, karmienie trwa trochę, nie wytrzymałabym na twardym, kuchennym stołku :o mam stanik z odpinanymi miseczkami, podnoszę trochę bluzkę i już, dzidziuś wszystko zasłania i nikt moich piersi nie ogląda :)

a ja karmię przy gościach, właściwie to karmiłam, teraz mały je co jakies trzy godziny i karmienie trwa 10-15 minut, więc mogę wyjsc do innego pokoju, ale na poczatku jak mały był przy piersi prawie non stop to co miałam robuc? musiałabym przesiedziec całą wizyte gosci sama z dzoeckiem w innym pokoju. Zanim urodziłam zastanawiałam sie jak to bedzie z tym karmieniem przy ludziach i mylalam ze beda sie wstydzila tak przy ludziach, ale jak juz zaczelam karmic to nie miałam takiego problemu. Mozna przeciez zrobic to dyskretnie i nie trzeba wywalać cyca na pokaz.

Gość fffiffff
Na szczęście nie każdy ma w kuchni jakieś twarde stołki :D

ja bym sie wstydzila karmic dziecko przy gosciach i tym bardziej przy facetach wolalabym jednak robic to bez zbednej widowni

karmienie przy gościach hm... troche nie namiesjcu krępujące a nawet dla kogoś wstrętne masz kuchnie wyjdz ! nie każdy ma ochote ogladac nabrzmiałe piersi

Gość a ja wychodziłam do
drugiego pokoju. Nie miałam ochoty by wszyscy oglądali mnie podczas karmienia. Karmienie to była chwila dla mnie i mojego dziecka a nie połowy znajomych czy rodziny. Ps. też miałam i mam kulturalnych znajomych, co nie zmienia postaci rzeczy , ze trochę intymności podczas karmienia nam się należało! Naturalnych rzeczy jest mnóstwo i też niekoniecznie wykonuje się je przy wszystkich ;)

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
chyba nigdy nie karmiłyście dziecka piersią, jakie gołe cycki ??? pokazuję mniej niż wiele kobiet w bluzce z dekoltem :) a jeśli nawet to co z tego ? nikt z gości nie patrzy, to kulturalni ludzie i sami wiedzą jak się zachować chyba, że wy macie takich gości, których musicie się wstydzić, ale ja bym takich do domu nie zapraszała mój szef był z gratulacjami i z wizytą i karmiłam przy nim :)

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
a co do twojego stwierdzenia Energiczna, to owszem, karmienie to najnaturalniejsza rzecz pod sloncem, i owszem, kupe tez robie przy gosciach bo nie zamierzam si wstydzic tego ze jestem czlowiekiem! nie zamykam drzwi od toalety, puszczam tez baki bez skrepowania, nic co ludzkie nie jest mi obce!

karmić przy szefie :O:O wiesz nawet jak widac kawalek cycka to ja wolałam mieć chwile intymności a nie ...

trzydziestka - skoro dla Ciebie karmienie dziecka to to samo co załatwianie sie, pierdzenie, lub uprawianie sexu przy ludziach, to jesteś deko stuknięta nie wyobrazam sobie karmienia na stołku w kuchni! a karmienie przy ludziach jest jak najbardziej naturalne, ale jak się ktoś wstydzi - to przeciez nie może się do niczego zmuszać, każdy powinien robić tak jak mu wygodnie i tak żeby się z tym dobrze czuć

Gość fffiffff
Dlatego raczej będe unikać w odwiedziny do świeżo upieczonych mam. Dla mnie to niestety dosyć obrzydliwy widok :O

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
a szefowi to nawet dalam mleka possac ;) w rewanzu, ja tez cos ssalam przeciez ;)

energiczna ty zapewne w lato czy na plaży pokazujesz więcej cyca niż kobieta karmiąca :/ weź sie czasem zastanów co piszesz

Gość ja kładłam dziecko
na łózku przy scianie i lezałam bokiem do niego, zwrócona byłam w strone ściany więc nikt nie widział nawet kawałka mojej piersi.

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
współczuję mamom, które muszą wywalać do karmienia na pokaz całe gołe cycki, a goście im się gapią... mojemu dziecku cały cyc się do buzi nie mieści :) dlatego ja całego nie wywalam :) a jeśli kobieta mówi, że karmienie piersią jest wstrętne, no cóż..., nie wiem co powiedzieć

Ja wychodziłam zawsze... mimo powyższych argumentów nie potrafiłabym karmić przy kimś poza moim mężem, zwłaszcza przy facetach. I wiem, że mąż też tego by nie chciał. To moje piersi i mimo, że karmienie jest naturalne, to te chwile są zarezerwowane dla mojego dziecka i nikogo innego.

Gość llpp
Obrzydliwosc, nigdy wiecej nie przyszlabym do kogos po takim czyms:O:O

mąż tez nie bardzo jest za tym abym karmiłą przy gościach. Kuchnie mam malutką wiec nie ma możliwości aby tam goście wychodzili. Chyba będę jednak sama wychodzić do kuchni na twardy stołek, bo to taka intymna sytuacja. Na szczęście synek je max 20 min więc całej wizyty tam nie przesiedzę dziękuje za wypowiedzi ;)

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
moje nabrzmiale piersi z siatka niebiskich zyl to najpiekniejszy widok na swiecie, zamierzam karmic do 8 roku zycia dziecka

nie mowie ze wstrętne ale nie miałam ochoty by wszyscy to widzieli , po co ??? widziałm nie raz w parku karmiąca i stado pijaków śliniących gpiących no faktycznie komfort