Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalwinaToJaa

Mam 17 lat i od 3 miesiecy staram sie o dziecko....

Polecane posty

Gość MalwinaToJaa

witajcie. mam 17 lat, dokladnie to skończe 18 ale dopiero w październiku :( jestem od 2 lat z chlopakiem, ma 23 lata . wiem, ze to mody wiek,ale moj chlopak est bardzo odpowiedzialny, zamierzamy sie pobrac.... Ja bardzo chcialabym miec z nim dziecko. Szczerze mowiac od 3 miesiecy kochamy sie juz bez zabezpieczen, ale narazie nic nie wycodzilo.... I teraz powinnam mięc okres od 3 dni i go nie mam, nic nie bolal mnie brzuch tylko piersi troszeczke no i dziwi mnie to, ze mam bardzo duzo takiej mlecznej bialej i gestej wydzieliny z pochwy !! czy to moze znaczyc, ze juz sie nam udalo ?? czy powinnam juz wykonac test >>> ? czy moze od razu isc do ginekologa (boje sie bo nigdy nie bylam i chce isc dopiero jak bede pewna, ze jestem w ciazy) Myslicie , ze moge byc w ciazy ???

Gość Pi86
Najpierw idź do psychiatry!

Gość chora idiotkaaa
do lekarza

Gość sasaaa
zrób test

Gość no to wspolczuje
Twoim rodzicom, gdzie dojdzie im jeszcze jedno dziecko do utrzymania:(

Najpierw musze CI napisac, ze jestes nieodpowiedzialna. Nie chodzi juz o Twój wiek, ale o to, ze wczesniej nie byłas u lekarza skoro wiedziałaś, że chcesz miec dziecko, ze nie masz ustabilizowanej sytuacji zyciowej, tylko jestes samolubna, bo "chcesz" Zrób test. Jeśli bedzie pozytywny idz do lekarza. A jesli nie ejstes, to zastanów sie czy dobrze robisz 🖐️

Gość no to wspolczuje
tak jej sprawa i jej rodzicow ktorzy beda musieli utrzymamywac Ja, Jej dziecko i prawdopodobnie Jej faceta, no chyba ze w druga strone to pojdzie i beda na ytrzymanie Jego rodzicow

Gość jsaFPJGII
prowokacja ? Nie wierze ze istnieja takie kretynki

Oczywiscie, ze to jej sprawa, ale skoro pisze na forum szukajac rady, mozemy sie wypowiedziec.

Gość zrób test....
ale nie ciążowy tylko test IQ 😴

Życzę CI,aby to nie była ciąża... :-0 I zabezpieczaj sie!Na dziecko masz czas,teraz skoncz szkołę,zajmij się sobą.Nikt z nas nie mówi Tobie tego złośliwie,tylko dla Twojego dobra.W wieku 17 lat ma sie pstro w głowie,myśli się,że jest się dorosłym i dojrzałym do samodzielnego życia ble ble ble...Tymczasem wyobraźnia o życiu dorosłym znacznie odbiega od tego jakie ono jest w rzeczywistości,jest duzo trudniejsze.Teraz masz czas na zabawe,przyjaciół,zwiedzanie,nauke...Na bycie mamą jeszcze poczekaj,wyjdzie CI to na dobre. Dziecko to nie zabawka,trzeba je nakarmic,mieć za co ubrac,wychować,przygotowac do życia itp itd.Twój partner tez jet mało odpowiedzialny,jeśli zgodził się,byście mieli dziecko...:-0 Rób jak zechcesz,ale zdecydowanie nie powinnas być jeszcze matką.

Gość koralowaaaaa
Hej:)Ja jestem rok starsza i też już bardzo chce mieć dziecko. Mój chłopak dosyć dobrze zarabia, mieszkanie jest, ja się prawie nie ucze , a i tak mam dobre oceny no ale jeszcze staram si e jakoś powstrzymać :)

Gość MalwinaToJa
Moi rodzice nie beda musieli utzrymywac dziecka ! Moj chlopak ma stala prace, ja tez moge pracowac dorywczo ! w wakacje sama pracowalam , zeby odlozyc troche pieniedzy .. rodzice nie beda musieli nas utrzymywac. planuejmy sie pobrac ! to, że mam tyle lat to jeszcze nie znaczy, ze sie nie zaopiekuje dobze moim dzieckiem. bardzo pragne tego dziecka, i to byla nasza wspolna decyzja ! Dzisiaj rano zrobilam test i wyszedł pozytywny, czyli mam nadzieje ze te testy sie nie myla ???? Jutro pojde do lekarza prawdopodbnie.

Gość MalwinaToJa
nie musicie mnie od razu wyzywac od kretynki, bo to tylko świadczy o was :o

i dobrze jak chcesz być mamą i macie perspektywę żeby wychować dziecko to życzę wszystkiego dobrego...

Gość ignoran_no.1
w swietle prawa ten koles to PEDOFIL. czekaja go problemy z prawem jesli jestes w ciazy

Gość w świetle jakiego prawa
Ona ma 18 lat a nie 16, a to ze od 2 lat są razem to nie znaczy ze od 2 lat uprawiają sex. Uważam, ze to trochę nieodpowiedzialne, ale nie mnie oceniać. Mam nadzieję, ze wam się wszystko dobrze poukłada i nie stwierdzicie po 10 miesiącach że rodzicielstwo was przerosło. Chciałam tylko dodać, ze chociaż dziecko jest obojga rodziców to tak naprawdę w większości przypadków nastoletnich matek jest to głównie problem matki.

Gość ignoran_no.1
ona nie ma 18 lat cioto

Gość MalwinaToJa
Jaki pedofil ??????? Ja mam 18 lat, tylko, że skoncz edopiero w październiku ! moj chłopak ma 23 ! I to była nasza wspolna decyzja, moj chlopak pracuje i wiem, ze sobie poradzimy ! moj chlopak od poczatku mowil, ze szuka dziewczyny na stale i stabilizacji, bardzo sie cieszy , ze test wyszedl pozytwyny

ona ma 17 lat a nie 14 od 15 moze robic co chce nie strasz dziewczyny! a ja Ci autorko gratuluje jesli jestes w ciazy! a chocby rodzice mieli jej pom,óc to co z tego przeciez to normalne ze rodzice pomagaja;-) napewno dasz rady moja kuzynka tez w twoim wieku zaszła w ciaze skonczyła szkołe jej rodzice byli szczesliwymi dziadkami i jakos nikt nie robił z tego problemu, tak samo jak Ty miała faceta ktory był w stanie ich utrzymac;-) zycze powodzenia;-)

Gość MalwinaToJa
dziekuje :)

Nie masz 18 lat!!!Nawet piwa by tobie nie sprzedali w klepie. Pamietaj tylko,że rzeczywistość jest inna niż wyobrażenia... Ale juz i tak po ptokach,jeśli test wyszedł pozytywny,to nasze gadanie i tak juz nic nie zmieni.ką Możesz mówic,ze macie prace,odłożone pieniądze,jestescie odpowiedzialni i dojrzali... Ale ja i tak jestem zdania,że jestes za młoda na matkę, przekonasz sie o tym sama. Pragniesz dziecka, ale nie jesteś swiadoma odpowiedzialności jaką niesie ze sobą bycie matką...I nie wmówisz mi,że dojrzeliście do tej decyzji. I służnie ktos zauważył,że on może mieć problemy z prawem,bo jakby nie było uprawiał seks z nieletnią.Ciebie nawet ginekolog nie przyjmie bez mamy:-0

chyba że ona sama zgłosi że ją wykorzystał a tego nie zrobi raczej i bardzo dobrze że się stara o dziecko będzie młodą mamą

nie jedna młoda matka radzi sobie lepiej niz kobieta po 30stce. jesli pragna tego dziecka to napewno beda go kochac a to jest najwazniejsze. ja mysle ze dziewczyna jest dojzała pod wzgledem emocjonalnym i da sobie rady! podczas ciazy i tak zapewne jeszcze bardziej do tego dojrzeje.

Gość bleehe
Boże widzisz, a nie grzmisz! to są słowa mojej babci kochanej.. zawsze je krytykowałam , ale tutaj idealnie sie nadją! nie chce Cie obrazac ani nic.. ale twoj topic na tym forum juz swiadczy o twoim braku odpowiedzilnosci! nie chce ci ublizac ani nic.. ale wiesz ile kosztuje dziecko? pieluszki ubranka jedzenie srodki czystosci? Chcialam ci zadac pytanie troszecke prywatne nie wiem czy moge ale zapytam ile zarabia twoj 23 letni mezczyzna zycia?

Gość MalwinaToJa
Ojej, zalozylam ten topik, bo chcialam tylko porozmawiać i się poradzić. Wiem, że jestem młoda i że dziecko kosztuje, przeciez głupia nie jestem ... to była nasza wspólna decyzja i nic nikomu do niej. Moj chłopak prowadzi z tatą firmę, ktora zalozyl jeszcze jego dziadek. Obecnie to juz prawie sam prowadzi, bo moj przyszly tesc jest juz w wieku takim emerytalnym i juz Mu sie tak nie chce. Nie mowcie, ze to karalne, nikt nic mojemu chlopakowi za to nie zrobi !!! nie mam 15 lat tylko prawie 18 !!1 A do ginekologa moge isc z mama, to dla mnie nie problem, mam z mama dobre stosunki.

ja nie wiem czy teraz tylko osoby po 30 z wykształceniem i z pensja mi nimum 5 tys moga sie zdecydowac na dziecko? my mamy z mezem na 3 osoby 2500 tys czasem nawet nie i jakos zyjemy, nie biedujemy ale nie jestesmy tez rozrzutni i jestesmy szczesliwi a dodam ze tez miałam szkołe na glowie jak zaszłam w ciaze i wiem ze spokojnie sobie mozna poradzic!