Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Hej laski tez bym wybrala ta porodówke blizej domu. Zawsze mozesz isc i zobaczyc jakie tam panuja warunki i popytac ludzi czy zadowoleni z opieki nikt ci glowy za to nie urwie. U na nawet spoko maly grzeczny tylko caly czas popurkuje i mu kupka wylatuje jak nie spi to nawet 4 razy pamperka musze zmienic a i tak ma troche pupke odparzona .Mleka mam duzo maly sie najada potrafi do 4 godz, przespac po jedzeniu w nocy budzi sie 2 razy na karmienie czasami raz. Dzisiaj idziemy na spacerek. Mialam strasznie poranione sutki i teraz juz wiem wazelina jest najlepsza dziewczyny to porada dla was :)Ja stracilam juz 9 kg ale brzuch jesze wisi wkoncu przytylam 21 kg ale mysle ze jak bede karmic to wszystko zejdzie. Urodzilam tydzien przed terinem chyba nasze cwiczonka z mezem pomogly he he:) Troszke jestem nerwowa i mnie wszystko wkurza maz czasami mnie do szlu doprowadza. Denerwuje sie jak starszy syn krzyczy albo skacze kolo malego nie moge sie opanowac i strasznie przeklinam i krzycze ...mam nadzieje ze sie przyzwyczaje bo starszy synek moze czuc sie odzucony... angazuje go we wszystko i staram sie z nim duzo rozmawiac ale dziecko jak dziecko mozna mu 5 razy powtarzac zeby czegos nie robil a ten i tak to zrobi....

Witam:) Znam warunki tego szpitala koło domu, moja siostra rodziła tam 2 lata temu, twierdzi, że opieka super. Kiedy tam leżała trwały remonty usprawniające trakt porodowy, ocieplanie budynku i przetargi na nowy sprzęt więc warunki jeszcze się poprawiły. Mimo to ten drugi jest lepszy bez dwóch zdań. Ale ja też wolę leżeć w nieco gorszych warunkach niż być sama z dzidzią tuż po porodzie, nie wiadomo przecież ile poleżymy. Dzięki za radę:) Ale Wam fajno, macie już bobaski przy sobie, czasem już bym chciała przytulić synka. Na razie cieszę sie z każdego kopniaczka, mały wierci się i zasuwa już całkiem mocno:) A mówiłam Wam, że mam bardzo dobre wyniki tarczycy? Wszystko się wyrównało:) Uściskajcie swoje pociechy:)

Witajcie Elvie no ja tez bym tak wybrała :) i Gartuluje dobrych wyników tarczycowych :D ja mam masakre akcja kolka serce sie kroi :( mały sie pręzy wygina, w dodatku ma lekka przepuchline pępkową dzis bylismy u pediatry i to stwierdziła i jeszcze ze mało przybiera na wadze :( a on je regularnie i chce jesc ehh poza tym wszystko inne oki ale ta kolka mnie przeraża :( buziaki

Hej gratuluje dobrych wyników tarczycowych. Kingul uwazaj co zjadasz jesli karmisz piersia a jak butelka to nie wiem. Polóz malego na brzuszku. Mój sie najada cycusie juz nie bola. Po urodzeniu wazyl 3860g pózniej stracil 130 g ale teraz juz nadrobil i wazy 4020g i skonczyl 2 tydzien. U nas jest problem z pupcia odparzona sudocrem nie pomaga ale nie jest gorzej bepanthen lagodzi podraznienie ale nie leczy...macie jakies pomysly?

Hejka Mimi karmie butelka, pokarmu zero a takie miałam wielkie cyce :o A na te odparzenie to może Linomag, Alantan Plus, tormentiol jest tego troche, a moze spróbuj mąka ziemniaczana ponoc tez pomaga. A może zmień pieluszki może to one odparzaja musisz próbować mam nadzieje że to minie :) U mnie odpukać narazie spokój choc mały marudzi z jedzeniem, tzn nie zjada calej porcji ehh no a na siłe nie bede bo wypluwa i nie chce ma swoje humorki :) pozdrawiam i piszcie lasencje ;)

Szkoda kingul ze nie masz pokarmu mi naplynol w 3 dobietak duzo mam mleka ze z 3 dzieci by wykarmila. Pupcia u nas juz ladniejsza. Maly kocha kompiele ale caly czas chcialby byc przy cycku i na rekach cwaniaczek maly... Napisz jak sie czujesz po porodzie? I jak cie zebralo odeszly ci wody?dlugo rodzilas?

Witajcie U nas róznie mały grymasi z jedzeniem, wczoraj bylismy u okulisty bo mu oczęta bardzo ropieja dostalismy antybiotyk za tydz do kontroli, jutro z kolei na kontrole do poradni w szpitalu ze względu na to że wcześniak juz mam stresa. Ja sie mam dobrze oprócz niewyspania :D nic mi nie dolega, krocze jeszcze troche pobolewa ale do wytrzymania mam nadzieje że to sie niedługo skończy. No ja miałam juz skurcze w 34 tyg i podtrzymali mnie do 36 tc szyjka już była zgładzona i skurcze mega wielkie i rozwarcie na 2 palce, potem już poszło nawet szybko z tym rozwarciem, wody mi przebiła położna także to wszystko trwało 8h, a sam poród niecała godzinke. OJ nie powiem bałam sie strasznie i bolało niemiłosiernie no ale to juz za mną, póki co nastepnego porodu nie planuje :p pozdrawiam serdecznie i buziaki :)

KINGUL I CO TAM U WAS? JAK DZIDZIA PRZESZLA KONTROLE? MÓJ CWANIACZEK CALY CZAS NA RACZKACH CHCE BYC ...ALBO PRZY CYCUSIU:)ROBOTY W DOMU SPORO ZWLASZCZA PRZY 2 CO RANO BIEGAM Z DZIECIAKAMI DO PRZEDSZKOLA. PUPA MU WYLADNIALA TO ZNÓW W PACHWINKACH JAKIES ODPARZENIA:(

Hejka No kontrola dobrze wyszła lekarka powiedziała że wcale mało nie przybrał i wiadomo że jak on jest mniejszy to bedzie mniej przybierał na wadze z czasem sie to wyrówna. Teraz waży 3400. Mam tez dośc mały czasem potrafi nie spac do 2 w nocy i płacze :( ehh podejrzewam że to sprawy brzuszkowe, czasem mnie juz nerwy biorą no ale co zrobic trzeba dać rade, nikt nie mówił że bedzie łatwo...chciałabym sie tylko wyspać :D może kiedys ...hihi pozdrowionka :)

Hej lasencje:) Mimo problemów jednak Wam zazdroszcze szkrabików:) Już bym mojego wyściskała najchętniej:) A tu jeszcze ze 12 tygodni... Byłam dziś u Doktora G. Stwierdził że za dużo przytyłam... A to 7 kg, czyli 2 od ostatniej wizyty (3 tyg temu). I ogólnie był jakiś niemiły dziś. Aż się maluch denerwował, kopał niespokojnie jeszcze 2 godz po wyjściu z gabinetu. Ale co go to obchodzi ile przytyłam, nie obżeram się, po prostu jem ile potrzebuję. Następnym razem mu powiem żeby się wypchał:P Po mału zaczynamy zbierać rzeczy od rodzinki, jeszcze nic nie kupiliśmy, a Wy na ile przed już zaczęłyście wyposażać Wasze maluszki? Pozdrowionka i uściski:)

hej dziewczyny:) ja zaczelam przygotowywac zeczy powoli od 8 msc to raczej bezpieczny termin. Torbe tez spakowalam z poczatkiem 8 ale kto wie kiedy cie zbierze wiec lepiej badz przygotowana. Ja z pierwszym dzieckiem tez przezywalam okropnie nocki samo wstanie i karmienie sprawialo mi klopot a teraz jest inaczej z ochota wstaje do szkraba jest calkiem i naczej wszystko sie chetniej chce robic niz przy pierwszym dziecku przynajmniej aj tak u siebie to odczówam maz zreszta tez . Jakos z pierwszym synem bylo tak jakby ktos nam skrzydla podciol bo bylismy przyzwyczajeni do zycia we dwoje a tu nagle 3:) nocki nie przespane bo przewijanko i karmienie kolek nie mial ale z 3 razy wstawal i zawsze zastanawialam sie kiedy sie to skonczy maly ma 4 lata i juz nie wstaje w nocy czasami na sisiu teraz mam przeprawe z 2 dzidzia:)do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic...no teraz jestesmy odpowiedzialne za te male istotki....pozdrawiam

Hej... Właśnie dała mi się w e znaki nasza paskudna jesień. Przeziębiłam się. Nos mam jak truskawka, w gardle piłeczkę ze szpilkami i wieczny stan podgorączkowy. Jem rutinoscorbin i czasem zapuszczam kropelki do noska i tyle. Moge zrobić coś więcej? Pozdrawiam:)

herbatka z miodem i cytrynka super sie sprawdza, czosnek mozesz jesc z chlebem nie najgozej smakuje ale z rutinoscorbinu bym zrezygnowala lekarze nie zalecaja. Stopy nasmaruj spyrytusem i sie wygrzej pod kolderka:)

Zapomnialabym sok z cebuli rewelacja kroisz cebule na plasterki i na zmiane przesypujesz cukrem w sloiku na 2 dzien wytwarza sie juz syrop. herbatka z sokiem malinowym jest swietna:) a na gardlo mozna zuc gozdzik raczej cyckac jak cukierka.

Miód i cytryna poszły w ruch, czosnek na kanapkach i w jajecznicy też, i dziś został mi tylko katar, ale mało dokuczliwy.Dzieki dziewczyny za rady:) Przed chwilą byłam na usg. Mały waży już 1,35 kg:) to prawie kg więcej niż 5 tygodni temu:) Czyli to dzidzia tyje, nie ja:P A lekarz twierzdi, że na 300% synek:) To już 29 tygodni prawie:) Jak tam Wasze pociechy?

Hej Ja jestem wykończona, mały czasem jest nieznośny, nie sypiam nocami, chodze jak zombie :D miewa wzdęcia i troche kolke, wiec wtedy jest masakra :( tak mi go szkoda...poza tym w porzadku chodzimy na spacerki, mielismy juz usg bioderek wyszły ok, teraz robie badania moczu i posiew aby wykluczyc infekcje bo to tez może byc przyczyna boleści brzuszka.. pozdrawiam i zdrówka zycze:)

U mnie ok ale rozstepów duzo chudne i wychodza nogi dokladnie uda mam zczaskane. Zaczelam cwiczyc rowerek brzuszki przysiady dobrze mi idzie mam nadzieje ze nie zabraknie mi zapalu:)Juz rozpoczelam wspólzycie bardzo sie balam pierwszy raz ale teraz jest juz oki:)i maz zadowolony tez balam sie ze bedzie duza ze bedzie inaczej jak to niektóre dziewczyny opisywaly tym bardziej ze to 2 dziecko. Okazalo sie calkiem odwrotnie .Maluszek grzeczny czasami boli go brzuszek dlatego ze kupki nie moze zrobic ale szybko przechodzi spi dlugo i nie trzeba go bujac. Zato z drugim synem starszym mam problem zrobil sie niegrzeczny i dokuczliwy balagani malo je wogóle nie slucha a dotego pyskuje. Pomaga ale to co robi zle przerasta mnie nie mam sil do niego zreszta maz tak samo mówi .moze dacie rady jak go sprowadzic na dobre tory??

Gość matuduuu
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do założenia sobie takiego topicu jak tutaj na tym forum Adminka nie ma nigdy nic przeciwko nowym topikom a forum bardzo chcemy rozkręcić :) Zapraszam również do uczestnictwa a będących już tematach :)

Witam Mimi na pewno starszy synek jest zazdrosny o braciszka, tlumacz mu , duzo rozmawiaj i okazuj milośC (choc na pewno to wszystko robisz i wiesz) z czasem mu przejdzie i trzymam kciuki żeby to mineło szybko.A może niech tata przeprowadzi z nim męska rozmowe trzeba probować U mnie różnie mały ma humorki 2 dni jest spokoju i jest grzeczniutki a nieraz całymi dnami beczy i marudzi. Tez ma problem z brzuszkiem bo nie może nieraz bączków puścić, wtedy masaże ida w ruch :) Poza tym uwielbia jak sie go trzyma w pionie z głowka na ramieniu i tak sie go nosi :) jak usnie i połoze go do łozeczka to wtedy ryk, terrorysta normalnie :D Co do sexu to jeszcze nic, choc juz mnie strasznie ciagnie, ale boję sie ze np popękam tam, juz sie zagoiłam ale nie wiem takie mam obawy he nawet jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej, wybieram sie w przyszłym tyg :) pozdrawiam serdecznie :)

Nio mój synus tez tak lubi sie nosic a placze jak nie moze kupki zrobic. Ja nie bylam szyta wiec sie nie balam ze popekam. Powoli i sie udalo czulam sie jak by to bylo pierwszy raz he he he:)ale teraz jest spoko duzo cwicze aby schudnac dotego karmie piersia wiec dodatkowo lece z wagi ale rozstepy mnie rozbrajaja. Wyszly mi nawet pod kolanami. co do starszego syna to juz wszystko próbowalismy tlumaczenia nie pomagaja razem z mezem poswiecamy mu duzo czasu bawimy sie z nim ale i tak robi nazlosc. Np umylam lustro to wziol specjalnie serek na palec i mi wymazal dostal klapsiora ...zasluzyl maz go zkrzyczal. Czasami juz nie wiem czy lepiej nie reagowac czy wylac mu po tylku czy sama sie rozplakac... mam nadzieje ze mu przejdzie nie jest glupi ma 4 latka i jest naprawde inteligentny ale chyba zazdrosc przez niego przemawia.

Nio mój synus tez tak lubi sie nosic a placze jak nie moze kupki zrobic. Ja nie bylam szyta wiec sie nie balam ze popekam. Powoli i sie udalo czulam sie jak by to bylo pierwszy raz he he he:)ale teraz jest spoko duzo cwicze aby schudnac dotego karmie piersia wiec dodatkowo lece z wagi ale rozstepy mnie rozbrajaja. Wyszly mi nawet pod kolanami. co do starszego syna to juz wszystko próbowalismy tlumaczenia nie pomagaja razem z mezem poswiecamy mu duzo czasu bawimy sie z nim ale i tak robi nazlosc. Np umylam lustro to wziol specjalnie serek na palec i mi wymazal dostal klapsiora ...zasluzyl maz go zkrzyczal. Czasami juz nie wiem czy lepiej nie reagowac czy wylac mu po tylku czy sama sie rozplakac... mam nadzieje ze mu przejdzie nie jest glupi ma 4 latka i jest naprawde inteligentny ale chyba zazdrosc przez niego przemawia.

Hej kobietki:) Co do problemów ze starszym dzieckiem to nie mogę opierać się na własnym doświadczeniu ale moja siostra po prostu nie reagowała na wybryki synka, klapsy nie pomogą, utwierdzicie syna w przekonaniu, że już go nie kochacie, bo pewnie tak myśli mimo Waszych starań. Mój siostrzeniec po prostu był traktowany jak zwykle, tylko chwalili go kiedy pomagał przy małej, a na wybryki nie reagowali, więc mu się znudziły. Na pewno wszystko będzie ok, musicie się uzbroić w cierpliwość:) Mój maluch wierci się bardzo, czuję już jak jest duży, nawet mąż w nocy się budzi bo dostanie kopniaka:) Coraz częściej myślę o zwolnieniu lekarskim, ale nie mogę sobie na nie pozwolić, za dużo mam pracy. Po mału kompletuję rzeczy dla szkraba, już mam niektóre kosmetyki, wózek i łóżeczko już są w domu, zamówienie na elegancką wypraweczkę do szpitala już złożone, po malutku zaczynam kupować zapasy pampersów i chusteczek pielęgnacyjnych. Ile powinnam mieć pieluch z tego najmniejszego rozmiaru, jak myślicie? Bo nie chcę kupić za dużo, lepiej dokupić jak zapasy będą na wykończeniu niż mieć za dużo. Pozdrowionka gorące:)

Hej co do pieluch to ja mialam 2 paczki pampers 1 new born a pózniej zaczelam ubierac 2 i do teraz caly czas ma 2 new born pampers a ma 6 tyg. Pampersy w 1 msc szly jak woda maly czesto robil w pieluszke a przeciez dziecka w kupce nie mozna trzymac wiec czasem co 15 min zmienialam bo pruknol i juz kupka wyleciala niestety i tak nie udalo mi sie uchronic przed odparzeniem naszczescie kupki sie juz unormowaly i jest ok. W szpitalu mialam paczke mala maly czyscil sie ze smólki takze troche pampersików poszlo. Kup sobie wazeline zwykla w aptece. Przy pierwszym dziecku nie wiedzialam ze sie smaruje sutki wazelina wtedy tak nie bola i jak sa poranione to sie szybciej lecza i nie trzeba myc piersi po tym przy karmieniu. Teraz polecila mi to polozna maluch poranil mi brodawki zasmarowalam wazelina i platek do piersi tez ...2 dni sutki byly zaleczone. Wiadomo nie moze ci kapac z piersi ta wazelina cienka warstwa jak posmarujesz to juz ci pomoze...

Ja tez uzyłam 2 paczki pampersów 1 a teraz kupuje 2. Używam pampersów i huugies zalezy które są w promocji :D My bylismy dzis u pediatry bo mały miał miec szczepienie, ale odłozone sa na za tydz. Robiłam mu wczesniej badanie moczu i posiew ze względu na te boleści brzuszkowe i mocz wyszedł prawidłowy, ale posiew nie bardzo i musze powtórzyć ehh a tak sie źle łapie ten mocz do tego woreczka :o bo sie gdzies wylewa na boki i mały cały ulany. No i znów mamy zmiane mleka na bebilon pepti, zrobiły mu sie takie placki na buzi i krostki i byc moze to od mleka, wiec nam zmieniła, to juz 3 mleko :o oby mu przypasowało. No i dostałam juz okres i musze odłozyc wizyte u gina.. To chyba tyle z nowinek :) pozdrawiam buźka :)

Hej dziewuszki:) Ja mam jakoś większe zaufanie do pieluszek Happy lub Huggies, Pampersy powodowały w mojej rodzinie wiele uczuleń, podobnie jak podpaski Always (te z siateczką). Zastanawiam się tylko gdzie kupię 1 rozmiar, najczęściej znajduję 2 jako najmniejszy. W ten weekend z mężem wyruszamy na łowy:) Wanienka, butelki, smoczek, przybory toaletowe, no i pieluchy:) Jakie ilości pieluch kupowałyście? Widziałam Huggiesy po 100 szt około (2ki), nie wiem czy kupować więcewj niż 1 paczkę czy ewentualnie dokupić jak zabraknie. Wczoraj byłam u lekarza, twierdzi, że już za 6 tygodni mogę rodzić:) Niuniek zdrowy, wierci się, ma swoje humorki:) Ja jem mniej, mam mniejszy apetyt i mniej tyję - od wcześniejszej wizyty tylko 1 kg. Niedługo idę na zwolnienie a wcale mi się nie chce, w domu nudno, a w pracy przynajmniej mam z kim pogadać:P Szefowa ogranicza mi już godziny pracy żebym wypoczęła. A Wy jak długo byłyście aktywne zawodowo? Bo nie chciałabym przeszarżować... Czymcie się cieplutko i wyściskajcie pociechy mocno:)