Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi8888

CIAZA OBJAWY NIEPOKOJE WYMIENMY SIE DOSWIDCZENIAMI

Polecane posty

Witam! Jestem w 19tyg :) a imię już mamy - Piotruś :) po moim Tacie. Mąż postanowił i nie mam nic do gadania :D Strasznie się cieszymy :):):):):):):):)

Elixxx no wiadomo radośc ogromna, a miałaś jakieś przeczucie co do płci, lub jakieś typowe zachcianki bo różnie się to mówi, że na słodkie dziewczynka , słone chłopak, ale ile w tym prawdy to ciort wie ;) Mimi8888 no pewnie też sie dowiesz na wizycie kto Ci tam się wierci w brzuszku, ważne żeby zdrowo rosło :) kurcze a ja jeszcze tyle czekania, juz chce zobaczyć szkrabika, dobrze że przynajmniej już czuje jak fika :)

Kingula,my bardzo chcieliśmy pierwsze syneczka,ale wiadomo,że nie da się zamówić :D wszyscy mi mówili,że wyglądam jakbym miała mieć synka,że ładnie wyglądam. Mówili też,że skoro wymiotuję,to na pewno chłopczyk,choć koleżanka też wymiotowała i okazało się,że będzie mieć córę :) A co do smaków,to coś w tym jest :) dla mnie mogły by słodycze nie istnieć,a przed ciążą potrafiłam zjeść całą czekoladę :P a tą koleżankę właśnie ciągnie na słodkie :) Ale i tak nie ma chyba na to reguły :) Dla mojego męża potwierdzenie płci przez lekarza,to była tylko formalność, bo był w 100%,że będzie synek :)

No mój mowi że chce zdrowe dziecko, no ja też bo to najważniejsze, ale marze o córce :) nie wiem ale sie uparłam że musi byc córa i już hehe będzie psikus jak będą jajeczka ;P A ja własnie mam ochote na słodkości , a przeważnie na czekoladę. No i zbrzydłam bo mam krostki na twarzy i dekoldzie, wymiotów zero od początki, więc może cos w tym jest hehe okaże sie niedługo :)

Najważniejsze,by było zdrowe :) Ja się raz wystraszyłam,że jak okaże się,że będzie córka,to mój mąż będzie miał doła,ale jak go zapytałam,to powiedział,że będzie się równie mocno cieszył z córeczki :) a że mówi,że to będzie synek, to dlatego,że ma takie przeczucie :) Faktycznie masz książkowe objawy na córeczkę :):):) mi mówili,że też mam typowe objawy na syneczka i chyba coś w tym jest :)

Czesc Wam :) powiedzcie mi wczoraj robiłam test - wyszła jedna kreska ta główna bardzo rózowa a ta druga blado różowa ale niezle widoczna. jesli jest blada to tez jest ciąża? nawet niewiem który tydzien!

Gość novamama.
nawet jesli blada,oznacza ciaze.gratuluje

Tak blado rózowa znaczy ze ciaza na 100% jak ci wyszlo to minimalnie 2-3 tydz mozesz isc do ginekologa a pamietasz date ostatniej miesiaczki? Na kompie latwo to wyliczysz:) gratuluje:) A ja bylam na usg:) wszystko oki malenstwo rosnie i jest zdrowe to najwazniejsze:) bede miala chlopca:) Kamilek bedzie:) drugi syn:)

Mimi8888 Wielkie Gratulejszyn drugi synus :) super że zdrowo rosnie i oby tak dalej :) To jeszcze ja zostałam z niewiadomą he no ale juz niedługo mam nadzieje sie dowiem :)

Hej dziewczyny cierpie na bezsennosc :(budze sie czesto w nocy albo wogóle nie moge zasnac zaczynaja mnie pobolewac plecy i nogi chyba juz tak bedzie do konca ciazy bo srodek ciezkosci sie zmienia. a co tam u was nowego?ja za tydzien ide do poloznej bo tu w Uk tak jest ze co jakis czas sie iidzie. Maly mnie bombarduje aha zapomnialabym czesto mam teraz zgage czego nie bylo wczesniej. Chinski kalendarz sie nie sprawdzil bo wychodzilo mi ze dziewczynke bede miec ale sie ciesze ze to chlopiec (wydaje mi sie ze latwiej maja faceci w zyciu a po 2 mam wszystko dla facecika) ale jakis czasmazylo mi sie czesanie kucyczków:)

hej to jeszcze raz ja MALA REKLAMA mam pytanko moze któras z was poszukuje sukni slubnej lub znajoma albo ktos z rodziny mam fajniusia do sprzedania zainteresowanych prosze o kontakt na kafeteri lub nr gg 11488430:)CENA PRZYSTEPNA

Mimi,gratuluję drugiego syneczka! :) Na razie chłopaki na forum górą :D ja ostatnio kupowałam ubranka i jak zobaczyłam te cudne sukieneczki,to od razu pomyślałam,że za drugim razem bardzo bym chciała mieć córę :):):) A co do bezsenności,to współczuję bardzo...Odpoczywaj dużo w dzień. Mnie znów z kolei jakoś tak mdli. Ostatnio na majówce postraszyłam małe dzieci,bo zaczęło mnie naciągać tak,że prawie zwymiotowałam :P Kingull,czekamy aż Ty się dowiesz co w sobie nosisz :) Pozdrawiam!

Witam dziewczynki Ja wczoraj miałam schizy ehh zobaczyłam na papierze taką maciupeńka kropelke krwi i fiksowałam, juz sama nie wiem bo cos mnie tam boli i może mam jakąs ranke bo sie goliłam i mysle że to stąd, bo poźniej to sie nie powtorzyło. Wiec teraz przy każdym załatwianiu znów sprawdzam papier i w ogóle potem sie tak nakręciłam że nawet mało ruchy czułam i nocka nieprzespana...jak szkrabik zaczął sie poruszać to sie uspokoiłam. Ogólnie samopoczucie dobre mimo tego incydentu i mam nadzieje że to sie nie powtórzy!! Mimi8888 moje wszystkie znajome już po żeniaczce :) może sprobuj na allegro wystawić Buziaki :)

Mm wystawiona na allegro:) mam nadzieje Kingul ze toa plamka to nic groznego... obserwuj sie i jak masz jakies watpliwosci to do lekarza. Mam nadzieje ze to tylko zaciecie:)Ja sie nie moge ogolic bo juz sobie nie widze:) musze chyba do lusterka:) he he Caly czas mam podrazniona sluzówke nosa tak mi sie wydaje bo caly czas cos mi sie tam krwawi jak smarkam. a moze to z oslabienia?:( nie wiem juz sama ...Kingul masz juz wymyslone imiona?

Ja z tą śluzówka nosa miałam to samo przez jakiś czas i jak smarkałam to troche z krwią, ale samo mi przeszło, może byc osłabienie faktycznie no takie sa uroki :) co do imion to mam kilka propozycji ;) dziewczynka: Daria, Alicja, Magdalena, Agata, Joanna chłopiec: Dawid, Igor, Karol ale to wszystko jest ciągle w toku i się zmienia :)

To fajne imionka. Mi jakis czas temu pojawila sie krew w nosie i samo przeszlo a teraz znów wrócilo... co poradzic... ta ciaza jest kompletnie inna niz moja poprzednia a plec dziecka taka sama. Smaki tez byly troche inne...

odebrałam dzis wyniki morfologie i HBS lekka anemia jest, a tego hbs to nie rozumiem 0,497 taki wynik znasz sie na tym ? ja ze smaków to mam tylko na czekolade że musze zjesc tak co drugi dzień całutka :D

Niestety nie rozumie tych wyników tutaj w Uk jest inaczej moze ktos inny wypowie sie na ten temat. Pij duzo barszczu czerwonego jest taki w butelkach szklanych (takie butelki jak po wódce 0.5)i poczytaj na necie jescze o tym.

no spróbuje z tym sokiem z buraków, chociaż mnie krzywi na samą myśl :) a z tymi wynikami to zobaczymy co gin powie

Witam :) Kingull,jak lekka anemia,to gin Ci pewno przepisze żelazo. Nie znam się za bardzo, bo jak do tej pory miałam wyniki w normie. A co do krwawienia z nosa,to słyszałam,że to się często zdarza przez to,że ciężarne mają zwiększony przepływ krwi,ale chyba lepiej powiadomić gin. Mnie ostatnio znów mdli rano :/ chyba mam taką "urodę". Życzę miłego dnia!!! :):):)

Z tego co wyczytałam,to HBs jest dodatni powyżej 2,ale to tylko to znalazłam w necie.A Ty masz go bardzo niski,więc myślę,że ok.

Witam co tam u Was jak się czujecie dziewczyny? ja mam kiepskie noce spać nie mogę, szkrabik codzien ok 2 w nocy bombarduje mnie :) a to boki mnie bolą a to coś szczyka tu i ówdzie i tak schodzi mi pół nocy na przewracaniu się z boku na bok hehe ide dziś do lekarza i już sie boje, trzymajcie kciuki mocnoo

Gość Anioł1000000
czekam na okres ale juz wiem ze to juz!czuje to:)

I co tam Kingul???WIESZ JUZ CO BEDZIESZ MIEC? Widzisz teraz ciebie dopadly bezsenne nocki...to jest nieuniknione. U mnie w miare coraz mi ciezej nogi cierpia coraz wiecej widze zyl które pewnie juz zostana zwlaszcza pod kolanami takie cos jakby zylaki. Troche mi sie w glowie kreci. Maly daje popalic kopie ale ma juz wybrane pory kiedy to robi he he he... Skóra przestala sie mi luszczyc ale brzuch z dnia na dzien rosnie przynajmniej ja tak widze zaokraglam sie wszedzie...no cóz taki urok ciazy:)

No niestety nie wiem , bo szkrabek pokazał tyłek i za chiny nie chciał nóżek rozstawić :P także musze jeszcze poczekać.. na anemie mam brać Tadyferon Fol, szyjka znów zmieniona i mam odpoczywać jak sie nie poprawi to leki jakieś wprowadzi eh Poza tym w porządku w nocy zostałam porzadnie zboksowanai spać nie mogłam. Upodobał sobie pęcherz i tam mnie kopie najczęściej , a to niezbyt przyjemne :D

Daje ci znac o sobie:) mi sie znów zaczelo cos wurzucac na twarzy:( A przytylas juz cos? odpoczywaj jak najwiecej:)

Gość Caroliness
Witam:) nazywam się Alina Myk i jestem studentką III roku Położnictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę prace badawczą o cięciu cesarskim i porodzie normalnym. Potrzebuję aby kobiety ciężarne wypełniły krótką ankietkę. Serdecznie zapraszam i Dziękuję:) Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/41118/1porod-normalny-czy-ciecie-cesarskie-preferencje-kobiet-ciezarnych-na-podstawie-ich-wiedzy-i-opinii.html

Wypelnilam ankiete ale mogla byc ona bardziej szczególowa byla bardzo ogólna:)

Też wypełniłam ankiete :) Czy przytyłam ehh no pewnie że tak troche mi w boczki poszło, biodra, uda i w cycki tak po równo wszędzie. A brzucholek rosnie z dnia na dzień :) A co do tych wyprysków to ja nadal je mam :O i ciągle wyskakują, także chyba przez cała ciąże będą mi towarzyszyc he