Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mucha_nie_siada

Mieszka tu ktoś na kawalerce z partnerem?

Polecane posty

najlepiej spytaj właściciela albo w spółdzielni,bo może się okazać,ze jest rozliczenie i dopłacisz. to prawda,że spółdzielnie kręcą,jak jest nadpłata, ale to się zdarza i wtedy odliczają ci to od czynszu :-)

ale nie wszedzie da sie grzac w sezonie letnim. np u mojej mamy w mieszkaniu jak sie zaczyna listopad to wlaczaja kaloryfery i moze sobie grzac, jak sie zaczyna sezon letni neiwiem dokladnie kiedy, to juz nie grzeja wcale i ona nie moze nic na to poradzic.

Gość a wytlumaczcie
Masakra z tymi mieszkaniami i oplatami. A co to bedzie jak bede wlasne kupowac, szukanie jakiegos dobrego, kredyt, urzadzanie, rany boskie. Jak ja teraz pralke musze kupic i sie nie moge zdecydowac :D Tez tak macie?

Gość a wytlumaczcie
ogladam maraton - tak, mam mozliwosc regulacji. Akurat wlasciciela raczej nie moge spytac bo on zyje w ciaglym pedzie i ogolnie sam nie wie co jest w tym mieszkaniu chyba - ale jest w porzadku, ostatnio mi cieklo w lazience, woda leciala no szkoda wody i zadzwonilam i juz nastepnego dnia byl hydraulik przez niego oplacony :)

hehe no dla mnie najgorzej to sie polapac z tymi oplatami co i jak, bo w kazdym bloku kamienicy jest inaczej, tu jest czynsz, tam nie ma tylko liczniki, tu na gaz, tam centralne, tu cos tam... moze sie w glowie pomeiszac:)

w moim rodzinnym mieszkaniu latem nie grzeją wcale, są regulatory ciepła i jest rozliczenie roczne,a opłata stała miesięczna swoją drogą

Gość jestem z gdanska
23:39 [zgłoś do usunięcia] a wytlumaczcie Masakra z tymi mieszkaniami i oplatami. A co to bedzie jak bede wlasne kupowac, szukanie jakiegos dobrego, kredyt, urzadzanie, rany boskie. Jak ja teraz pralke musze kupic i sie nie moge zdecydowac Tez tak macie? Ja nie miałam problemow musialam kupic takie zeby weszło, lodowka pod zabudowe w poprzednim mieszkaniu, ale na tym byla wiec swoja sprzedalam zreszta i tak mi sie nie podobala, a pralke musialam taka kupic zeby na pierwsze mieszkanie weszla, bo drzwi byly niestandardowe i normalna pralka przez nie by nie przeszła ...mam mala ardo 3 kg i jestem z niej bardzo zadowolona

dobra dziewczeta mnie juz sie oczka kleja i zmykam spac do mojej sypialni ktora jeszcze mam i do mojego chlopa bo juz dawno spi:) wpadne tu jutro mam nadzieje ze was zastane:) jeszcze raz dziekuje wszystkim, ciesze sie ze zalozylam ten topik:D buziaki i dobranoc:D

Gość jestem z gdanska
ja mam fajna spoldzielnie teraz chyba pierwszy raz taka , sa tak sympatyczne panie ze az szoku dostalam jak pierwszy raz poszlam;) bo czynszu do tej pory sama nie płacilam tylko wlacicielowi .. a teraz sama mam ksiazeczke , poszlam jak ciemna , Pani mi pokazala palcem co i jak , niby przelewem tez mozna, ale zeby dowiedziec sie ile to trzeba isc osobiscie wiec bez sensu bo przez telefon nie udzielaja informacji a co miesiac jest inna suma czynszu ;)

hej laski, wlasnie przegladam mieszkania, do jestem z gdanska - sluchaj odnosnie tego mieszkania w gdyni na obluzu za 800zl to dalabys rade jakis kontakt podac do tego znajomego? albo cos, jak nei chcesz tutaj to masz moje gg 1765571

Gość jestem z gdanska
mucha nie siada jak go złapie odezwe sie do ciebie i ci podam namiary

dzieki mozesz sie na gadu odezwac jak chcesz:) ogladam maraton - wiem napisalam juz do babki od tego mieszkania w centrum, nie bylo tel., tylko wydaje mi sie ze musi byc w zlym stanie mieszkanie skoro tak tanio i to w centrum

mieszkam w kawalerce z mezem i dzieckiem. moze nie jest zle...najwazniejsza jest kwestia organizcji przestrzeni(cos jak 30-to metrowe mieszkania w IKEI:)),ale porzadek??????????????????????? masakra:Ow jednym pomieszczeniu mamy szafe,lozka,zabawki... na dodatek kuchnie mamy polaczona pokojem...wiec w pokoju jest tez jadalnia,tv.....wszystko:O podsumowujac:caly dzien chodze,sprzatam,zbieram,wycieram kurze... na fotelu lezy bluza,3 autka na podlodze,2 filizanki na stole,a jak sie wchodzi to normalnie widzisz syf:O ciche dni?ja w lazience z ksiazka,on "na salonach"przed tv;) Kiedys zaprosilam barta,zeby pokazac mu mieszkanie...wchodzi i mowi:"no dobra...to to jest kuchnia,a gdzie pokoj;)))"zartowala,ale cos w tym jest;)))) tylko,ze tak jak mowie-my mamy dziecko... na pare kawalerka jest jak najbardziej ok. na duchu podtrzymuje mnie tylko swiadomosc,ze lada dzien idziemy stad do wymarzonego domku...(ale w sumie jestesmy tu juz 5 lat:))

mieszkam w kawalerce z mezem i dzieckiem. moze nie jest zle...najwazniejsza jest kwestia organizcji przestrzeni(cos jak 30-to metrowe mieszkania w IKEI:)),ale porzadek??????????????????????? masakra:Ow jednym pomieszczeniu mamy szafe,lozka,zabawki... na dodatek kuchnie mamy polaczona pokojem...wiec w pokoju jest tez jadalnia,tv.....wszystko:O podsumowujac:caly dzien chodze,sprzatam,zbieram,wycieram kurze... na fotelu lezy bluza,3 autka na podlodze,2 filizanki na stole,a jak sie wchodzi to normalnie widzisz syf:O ciche dni?ja w lazience z ksiazka,on "na salonach"przed tv;) Kiedys zaprosilam barta,zeby pokazac mu mieszkanie...wchodzi i mowi:"no dobra...to to jest kuchnia,a gdzie pokoj;)))"zartowala,ale cos w tym jest;)))) tylko,ze tak jak mowie-my mamy dziecko... na pare kawalerka jest jak najbardziej ok. na duchu podtrzymuje mnie tylko swiadomosc,ze lada dzien idziemy stad do wymarzonego domku...(ale w sumie jestesmy tu juz 5 lat:))

Hej dziewczyny:) asiulek- to z lozkiem na gorze okazalo sie za drogie po dodaniu oplat niestety a szkoda bo miejsce super:/ Ale sluchajcie, mama chlopaka mojego powiedziala ze pogada ze swoim znajomym czy by nie odstapil swojego mieszkania 2 pokojowego nam, bo stoi puste zupelnie nikt tam nie mieszka a on i tak robi oplaty za nie. Wiec moze sie uda w ogole mega tanio.

Ewelina nie przejmuj sie skoro juz niedlugo domek, super domek moje marzenie:) No z dzieckiem to juz kawalerka za mala, dziecko wystarczy ze kilka zabawek porozrzuca i juz jest jeden wielki chaos:)

hej dziewczyny :) wybaczcie, nie czytałam wszystkich 11 stron danego tematu, stanęło na tym, że jednak zmieniasz mieszkanie? ja akurat jestem za tym, zeby w miarę możliwości zainwestować w większe mieszkanie.. też mieszkalismy z moim facetem w kawalerce, pół roku temu zmienilismy na wieksze i komfort jest nieporownywalny! nie bedę tu już wchodzić w szczegóły, bo to już zostało napisane, ale wierz mi - non stop w kawalerce, jeszcze jak nie ma osobnej kuchni albo jest malutka, to bardzo meczace! osobną kwestią są finanse - 1600zl to rzeczywiscie b. duzo, ale czy musicie miec az 67metrów? nie tylko czynsz wysoki, ale i opłaty za taki metraż. może jakieś mniejsze mieszkanko, ok 40 metrowe? swoja droga jesli w waszym mieście są tak duże różnice między kawalerkami a dwupokojowymi, a zależy Wam, żeby zaoszczędzić to ja bym się poważnie zastanowiła, nawet kosztem wygody.czasem trzeba poświęcić komfort. U nas akurat jest tak, że małe mieszkanie dwupokojowe jest droższe od kawalerki 100-200zł (jak się dobrze poszuka), więc nie jest to aż tak wysoki koszt. Podejrzewam, że jakbysmy znaleźli ładną kawalerkę za 800 zł to byśmy się poważnie zastanowili. Niestety w Poznaniu to raczej wątpliwe :O