Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hmhmhmhmh

Była ciemna ta noc gdy obudził mnie ktoś, a nade mną cyganka stała...

Polecane posty

Gość piogra
nie wylewaj swych łes on napewno jusz o mnie zapomniał i pojechał we swiat swiat okrutny i zły inapewno już o mnie zapomniał

Gość gość
Hen daleko za mgłą ognie paliły sie na łachmanach cyganka leżała cała wzbroczona w krwi oczy mówiły mi że nadeeszła godzina rozstania x2 nie płacz matko ach nie nie wylewaj swych lez nie uleczysz głębokiej mej rany on najdroższy mi był który serce me skradł z okłamanym ja zyć nie umiałam x2 i pojechał on w świat,świat daleki i zły i już więcej tu do mnie nie wrócił lecz cyganski nasz ród nie przecierpi mych ran a za zdrade on zemste poniesie x2 hen daleko za mgła ognie paliły sie a pod mórem dwa trupy leżały on na szyji miał sznur ona w sercu ma nóż a nad nimi dwie matki płakały x2 tyle pamiętam nie ma nagrania

Gość gość
Moja Babka i Matka spiewaly mi te pisenke od kiedy tlko pamietam. Jakos nigdy nie mialem zapedow aby krwawo mscic sie na ludziach ktorzy nie raz weszli mi w droge, ani nie wzbudzila ona we mnie rasistowskich pogladow. Wrecz przeciwnie - ta piosenka silnie wplywala na moja wyobraznie i pobudzala mnie do uczuc wspolczucia i pomocy innym. W tym samym czasie kolysanka o szaroburych kotkach wywolywala u mnie lekka agresje bo nigdy nie miala konca i ciagnela sie w nieskonczonosc bez wiekszego sensu... O wiele wiekszy wplyw na psychike dzieci ma telewizja ktora zstepuje dzieciom wyobraznie i zapycha im glowy bzdurnymi opowiadaniami o idealnym swiecie itp. Dzieci ktore nie maja okazji byc skonfrontowane ze zlem i dobrem we wczesnym dziecinstwie, nie potrafia rozroznic dobra i zla w okresie dorastania - potem slyszy sie o pobiciach, napadach i rozbojach spowodowanych przez sfrustrowanych nastolatkow ktozy nie potrafia znalezc w sobie empatii do swoich ofiar. Wydaje im sie ze w realnym zyciu mozna tak jak w filmie albo grze komputerowej nakopac komus po glowie a on jak prawdziwy bohater filmowy wstanie, obetrze krew i powie "jeszcze sie spotkamy". Gdyby dzieci w disiejszych czasach tez slyszaly przed snem ta piosenke, wiedzialyby ze gdy leje sie krew to sie umiera a powodem tego moze byc drugi czlowiek. Zastanowcie sie nad tym wy, ktozy uwazacie ze to nie wychowywcza piosenka... Slawek

Gość gość
Ja śpiewałam gdzie Arwena w łachmanach konała i śpiewała nie płacz tato

Gość Kaśka

Ja pamiętam te piosenkę bo śpiewała mi ją babcia. Dziś mam ponad 40 lat i właśnie ta piosenka mi ją przypomina.