Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie to nie serial niestety

Czy pamiętacie może historię Rossa i Rachel z serialu Przyjaciele?

Polecane posty

Oczywiście był to dość tasiemcowy wątek, ale chodzi mi ściślej o moment, w którym Ross pojechał do Londynu wziąć ślub, nie wiedząc że Rachel nadal go kocha, a ona poleciała za nim, aby mu powiedzieć, bo niby on musi wiedzieć, co ona czuje. No więc moja sytuacja jest trochę podobna, kocham faceta, z którym się rozstałam, on ma nową dziewczynę (ślubu co prawda na razie nie planują zwłaszcza w Londynie, ale to szczegół), jesteśmy w bliskim koleżeńskim kontakcie przez cały czas od rozstania (jakiś rok temu). Czy uważacie, że jest jakiś sens mówić mu, że za nim tęsknię i wciąż go kocham? W filmach to się udaje, ale szczerze wątpię, jaki skutek odniesie takie wyznanie w prawdziwym życiu. Pewnie nijaki. Co myślicie?

Gość Lilly Ewellinka
jak romantycznie... a Friends to mój ulubiony serial:)

Dziękuję, ale wolałabym mniej romantycznie i mniej smutno. Ktoś z Was może odważył się kiedyś na takie wyznanie i udało się/nie udało się? A może panowie się wypowiedzą, jak by zareagowali na taki tekst od byłej? I w ogóle, jeśli już to jak to zrobić? Prosto z mostu czy jakoś delikatnie zasugerować?

Gość pachnie desperacja
facet od ciebie odszedl, to raczej jasna sytuacja :o do tego mam nowa dziewczyne :o

Gość Lilly Ewellinka
nie to ona odeszła,tak? jesli on to mu nie mów już nic

Gość hehhhhh
Ja mojemu przyjacielowi nigdy nie wyznalam, że Go kocham.... Chociąz w pewnym momencie łączylo nas więcej niz przyjaźń. Teraz żałuję, choć mam chlopaka.... Przyjaciel ma żonę i dziecko. cięzko bylo mi swego czasu z tą świadomoscia, ale po czasie juz mu nic nie powiedzialam, bo i po co ?

Macie rację - pachnie desperacją, ale jestem zdesperowana, nie ma co ukrywać. Ja odeszłam, ale to w sumie był taki spontaniczny rozpad, wtedy bez większego żalu i w przyjacielskich stosunkach. Szczerze mówiąc liczyłam na jakieś kąśliwe uwagi o rozbijaniu mu związku. Nie chcę go unieszczęliwiać. Macie pewnie rację, że nie ma po co takich rzeczy mówić. Z samej ciekawości bym spróbowała, ale wiadomo, w prawdziwym życiu takie słowa mają konsekwencje :(