Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balladyna444444444

skrzywienie zebów przez aparat ortodentyczny,wina ortodenty

Polecane posty

Gość balladyna444444444

Mam problem i nie wiem co juz robic ,otóz mój syn w wieku 12lat nosi aparat ruchomy (juz pare lat) był juz u kilku ortodentów 3 teraz jest od jakiegos roku u tego trzeciego i zeby sa gorsze niz na poczatku .Nie wiem co mam dalej robić ?Czy dalej chodzic z nim do ortodenty czy szukac nastepnego . ?Czy wyrzucic aparat ?Dodam ze trudno jest o wizyty 1 wizyta na 3 m-ce nfz.Mam dośc i płakać mi się już chce .A najgorsze jest to ze dzis od tych 3 miesiecy zobaczyłam zeby u syna i sa o wiele gorsze niz 3 m-ce temu .Stosuje syn zalecenia jakie dał ortodenta .Koszmar poradzcie proszę.

Gość ja poradzę tyle że w tym wieku
szczęka cały czas sie zmienia i znam wiele osób,które w tak młodym wieku nosiły aparat ruchomy ii nawet jeśli zęby sie wyprostowały,to ii tak po paru latach się skrzywiły gdy szczęka rosła.Dlatego lepiej jest zakładać aparat stały w późniejszym wieku,np 18 lat

Gość jammmmmm
ja nosiłem aparat ruchomy jak byłem mały i tez niestety wypchał mi kilka zębów, troche może pomógł na 2 zęby ale spieprzył pozostałe i jestem z tego niezadowolony, jeszcze mam poj.....baną starą która zamiast pomóc swojemu małemu synowi i zachecic go do noszenia stałego apartau odradzała mu to twierdząc że po ci to!! idiotka!!!! a teraz jestem stary z krzywymi zębami, i w dodatku stara jaka była po.... taka pozostała. Ty nie spierd.... życia dziecku, zrezygnuj z ruchomego, poczekaj 2 , 3 lata i załóż stały, nic sie nie stanie przez ten okres czasu

Gość jhgjghgj
bo z ruchomym to się co miesiąc na kontrolę idzie a nie raz na trzy miesiące. lepiej zapłacić te 300 zł i 30 co miesiąc niż odżałowywać i czekać tak długi czas.