Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euforia84

Tym razem się uda - Starania 2010

Polecane posty

Gość Czarodziejkka79
Jeżeli tym razem mi się udało, to napiszę Wam, jak w tym cyklu podeszłam do tematu ciąży i jakimi tabletkami się wspomagałam :)

Hej, ale sie rozpisalyscie w nocy - czytalam z pol godziny :) widze ze duzo nas przybylo - i dobrze :) my staramy sie juz ponad rok - ale ja niestety nie mam owulki, w nastepnym cyklu bede brala CLO i moze wtedy...

cześć dziewczyny. też się z wami witam w ten słoneczny dzionek :-) po wczorajszych pogaduszkach nie mogłam się obudzić, co pół godziny przestawiałam budzik. ostatecznie wstałam, aż się głupio przyznać, po 11. póki co mogę sobie na to pozwolić bo obecnie nie pracuję.ale mam nadzieję, że to sie wkrótce zmieni. byłam już na rozmowie, teraz czekam na decyzję, zobaczymy co z tego wyjdzie. prawdę mówiąc na te pracę czekam jak na zbawienie. fajnie tak posiedzieć w domu ale czasem dostaję kota z nudów... tym bardziej, że jestem prawie cały dzień sama, mąż pracuje do późna, czasem wyjeżdza o 5 i wraca jak jest już ciemno. rano posprzatam, odkurzę, ugotuję obiad a później się obijam. bo w końcu ile można sprzątać? tym bardziej że mieszkam w kawalerce więc dużo kątów nie ma (dom w trakcie budowy, mam nadzieję, że na następne święta już się przeprowadzimy). a następnie telewizor i internet - to póki co moje jedyne rozrywki. kiedyś często spotykałam się ze znajomymi ale teraz prawie każda z nich ma dzieci a ja nie mam nastroju wysłuchiwać w kółko o przewijaniu, ząbkowaniu i raczkowaniu. pewnie jakbym była w ciąży to podobałaby mi się ta paplanina a tak to tylko wpędza mnie w depresję. czrodziejka nadal trzymam kciuki, ta temperaturka daje nadzieję :-) napisz nam czym się wspomagałaś, ja od następnego cyklu kombinuję z wiesiołkiem. oczywiście jak mojemu mężowi wyjdą dobre wyniki :-) czarna, super zdjęcia

hej dziewczyny! Ale się rozpisałyście fiu fiu...A propos tych tabelek to są pomocne pod warunkiem że cykle są regularne. Ja sie do nich stosowałam w zeszłym cyklu (zawsze miałam cykle 30-32 dni) i w tygodniu poprzedzającym termin @ miałam już kilka pewnych objawów ciążowych m.in. bóle krzyża , kłucie jajników, bóle podbrzusza, zaparcia itp. Później spóźniajaca sie @, byłam pewna że to już :) Ale testy były negatywne... No i @ przyszła 2 tyg później i tak sobie wyliczyłam że w czasie kiedy wszystkie pseudo ciążowe objawy były najbardziej nasilone to ja po prostu miałam owulację ;) Teraz czesm na to zerkam ale nie za bardzo sie tym sugeruję. W tym cyklu postawiłam na testy owulacyjne, no i muszę przyznać że pokazały owulkę w podobne dni co te tabelki :) A na sprawdzenie skuteczności ich działania poczekam jeszcze tydzień. Aż tydzień....

hey, hey. a gdzie wszyscy? :) słuchajcie, powiedzcie mi, bo już głupieję... mam objawy jak przed okresem - tzn. boli mnie brzuch i krzyż... czy to może być również objaw owulacji? nigdy tak nie miałam zawsze bolały mnie po prostu jajniki...

Hej, ja juz po monitoringu i..... nie mam owulacji! :( Dostalam skierowanie na badania w nastepnym miesiecu dopiero i musze przejsc na diete, bo moze nie pomoze, ale na pewno nie zaszkodzi jak zrzuce kilka kilogramow. Jedyne pocieszenie, to takie, ze bede miala motywacje do odchudzania :)) Aczkolwiek to niesprawiedliwe, bo widzialam dzisiaj dziewczyne ktora jest o wiele grubsza niz ja i ma dziecko :P

hej dziewczyny Z przyjemnością do Was dołączę Też staram się o dzidzię, choć już mam synka. Starałam się o niego rok. W momencie kiedy zaczęłam się odchudzać, brać luteinę i po wstępnej wizycie w klinice Novum w oczekiwaniu na badania okazalo się że jestem w ciąży. Teraz po dwóch latach nie zabezpieczania się nadal nie jestem w ciąży. Mam już luteinę i w połowie cyklu mam zrobić usg czy mam owulkę. Mam nadzieję,że w tym roku sie uda. Tak bardzo chcialabym mieć córeczkę bo kochanego synka już mam. Pozdrawiam

Hej Dziewczyny! U mnie temperatura dalej się utrzymuje, mierzyłam przed momentem- 37.3 :) i żeby tak już zostało, jeszcze tylko 3 dni do @.. aga_ton od początku cyklu brałam 3x2 tabletki wiesiołka do 13 dc i castagnum 2 tabletki rano przez 14 dni. Ponadto, zmieniłam nastawienie, nie myślałam już tak intensywnie o ciąży, przestałam regulanie (czytaj 15 razy dziennie czytać różnie fora) i działaliśmy z mężem co 2-3 dni. Mam nadzieję, że teraz się udało, jeżeli nie to będzie mi pewnie ciężko..

Witaj słonko! Heyo to jak najbardziej moga być objawy owulacji. Każdy cykl jest inny :)

hej dziewczynki jak tam minął dzien???? wszyscy poszli wczoraj spac a ja biedna i sama siedzialam do 4 nad ranem i czekalam az ktos sie odwezwie... ale byla cisza i poszlam spac. musze wam powiedziec ze od wczoraj jakos mi sie samopoczucie poprawilo od kad pisze z wami na forum :) dzieki wielkie....

Hello !!!! Pojawiam się wieczorkiem, Wy już pewnie dawno śpicie...... Heyo - ja też się zastanawiam, nad tymi objawami u siebie. Czy to może byc to na co tak czekam :). Dzisiaj czułam sie strasznie - ból krzyża, jajników, brzucha - na dodatek brzuch mam taki jakiś nabrzmiały...Nie wiem co jest....Nie byłam dziś na monitoringu, bo nie było gina. Muszę iść jutro...Ciekawe czy będzie coś....:):) Dobranoc, kolorowych snów :):)

Dziewczyny chyba jeszcze śpią ;) a ja już jestem po mierzeniu tempki i ...ona spada :( dzisiaj rano 36.9. zrobiło mi się przykro bo już tyle się staram i miałam nadzieję, że w tym miesiącu już zafasolkuję.. ehhhh jak tylko dostanę @ to biorę się za siebie, mam zamiar schudnąć kilkanaście kg które przybrałam przez ostani rok, czyli jakieś 10 kg (minimum). Zawsze byłam na diecie ale jak tylko zaszłam w pierwszą ciążę to przestałam ją stosować, potem poroniłam i miałam doła, którego zajadałam i tak jeszcze przytyłam kilka kilogramów, a teraz co miesiąc mam nadzieję, że zaszłam i też boję się sotować dietę, która mogłaby zaszkodzić mojej "potencjalnej" ciąży.. i takie jest to koło zamknięte.. ponad rok temu ważyłam 59 kg a teraz aż... 77 (szok). czarna_06 Widzę, że Ty też rozpoczynasz walkę ze zbędnymi kilogramami, napisz, czy nadwaga na znaczenie przy staraniach o dziecko?

Dzień dobry:) a mnie dalej boli brzuch i krzyż :) i już sama nie wiem, wczoraj oboje padliśmy wieczorem zmęczeni pracą i nici ze starania :(. może dziś, ale nie wiem czy dziś to nie za późno :( pozdrawiam Was cieplutko Dziewczynki i miłego dzionka Wam życzę :)

Czarodziejka, ale to nie jest duży skok temperatury!!! jeszcze wszystko może się zdarzyć :) a jeśli chodzi o nadwagę to czytałam gdzieś, że kobiety, które mają więcej ciałka mogą mieć większy problem z zajściem w ciąże... ale czy to prawda, to nie wiem niestety...

Hej kobietki:):):):)Ja obrabiam trzy wątki:)........ale tu sie dzieje...u mnie 8 dc wiec wszytsko przed nami:):)O ile mi sie husband nie bedzie stresowal bo jak juz sie nagadalam w jednym watku wszyscy go wczoraj w firmie wkurzyli i to nieziemsko!!!!!!!!!!!! Więc ja już mu swoich problemow nie dokladam :(:(:(a czasem tak bym mu sie chetnie wygadala z tych babskich spraw, ale juz by biedak w ogole padl pod nadmiarem tego wszystkiego..... Dziewczynki ja w tą temp. to w ogole nie wierze ,przynajmniej w moim przypadku...u mnie po owulacji utrzymuje sie ladna temperaturka i najsmieszniejsze nie maleje przed @ :)wiec nadziei sobie narobilam i dupa ze tak sie wyraze.....wiec termometr schowalam...czasem go tylko uzyje zeby sprawdzic czy owulacja byla...ale po monitoringach byla wiec jeden problem z glowy.... Tylko skoro nie ma problemu to czemu jest problem z zajsciem:(:(:(:(

hej dziewczyny! czarodziejka waga to ty sie nie przejmuj bo moja kuzynka wazy 98kg przy wzroscie 160cm i ma juz 4 dzieci i w ciaze zachodzila bez zadnych problemow. ja jestem szczupla i juz 4 cykl sie staram a ona zachodzila w 1 gora 2 cyklu staran

Justys chyba masz rację. a w necie wypisują różne głupoty... powiedzcie mi, jeśli od wczoraj wieczora czuje ból brzucha i krzyża, a dziś rano doszło pobolewanie jajnika to kiedy powinna ta owulacja nastąpić? dzisiaj czy była już wczoraj i już za późno? :(

ja mam zawsze bol jajnikow tak dzien wczesniej i w owulacje. wiec mozesz miec dzisiaj owul. wiec do dziela:)

Justyś:) dzięki, jak tylko wrócę z tyry wieczorkiem biorę się do roboty :D

masz fajnie.... ja jeszcze ok tygodnia musze czekac na owulke. albo dluzej bo roznie to u mnie bywa:)

no fakt, to najprzyjemniejsza część starań :) później to będę się tylko stresować przed @...

najgorsze to chyba jak przyjdzie... :) no nic na razie trzeba myśleć pozytywnie :)

Dziewczyny, czy macie może doświadczenie z testami owulacyjnymi? Ja w zeszłym miesiącu kupiłam kilka ale jakoś zrezygnowałam z nich bo w dniu spodziewanej owulacji nie pokazały się dwie kreseczki, chociaż słyszałam, że owulacja nie zawsze występuje ok. 14 dc i może być też przed 10 i po 20 dc.

Witajcie Kobitki :):):):) Ja sobie siedzę i popijam kawusię....... Co do testów owulacyjnych to ja robiłam raz i wychodziły mi piękne grube krechy, a monitoring wykazał, że owulki nie ma :(:(:( Jeśli chodzi o wagę to myślę, że ma znaczenie przy zajściu w ciążę. Pewnie nie u każdej dziewczyny, ale czasami może być przyczyną tego, że się nie zachodzi. Chociaż powiem Wam, że znam dziewczynę, która wygląda jak potworek dosłownie (nikogo nie urażając) i w ciążę zaszła bez problemu, ma piękną śliczną córeczkę . Czyli można. Ja dostałam przykaz zrzucenia kilku kg od swojego gina i pochwale Wam się - przez miesiąc schudłam 6kg!!!! I walczę dalej :):) Pozdrawiam :):)

Miśkaaaa Z tabelki wynika, że jesteśmy równieśniczkami, czy To jest Twoje pierwsze staranie o ciążę, czy masz już może dziecko? I czy ginka zaleciła właśnie zrzucenie wagi z uwagi na fakt długiego czasu, jaki się staracie, czy może z uwagi na potrzebę uregulowania gospodarki hormonalnej (czytałam, że nadwaga na to nią wpływ)

Czarodziejka - nie, nie mamy dzieci jeszcze. To nasze pierwsze staranka. Chodziło o czas od jakiego się staramy. Poza tym rozmawiałam o tym z dietetyczka do której trafiłam i ona też mi powiedziała, że to może być przyczyną. A dietka mi nie zaszkodzi przy starankach a wręcz może pomóc.....