Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euforia84

Tym razem się uda - Starania 2010

Polecane posty

hey Dziewczynki! co tam u Was? Czarodziejka, coś wiadomo? Slonko, ja niestety się nie znam:(

Hej, u mnie @ brak ale i objawów ciążowych też brak dlatego czekam na @. Przy pierwszej ciąży tydzień po owulacji miałam już pierwsze objawy, w dniu spodziewanego okresu robiłam test jedynie dla potwierdzenia ciąży bo wiedziałam, że już zaszłam. Pewnie @ się przesunie, tempka 37.1 Trzymam kciuki za was :)

hej dziewczyny. u mnie klapa. okazało się że mam problemy z tarczycą. wyniki nie są dobre :-( mogłam wcześniej zrobić te badania choć nic nie wskazywało na to, że mam z nią jakieś kłopoty. jacy ci lekarze są beznadziejni. przez parę miesięcy leczyli mnie na zespół jelita drażliwego a okazało się że to wina tarczycy...i weź tu człowieku oddaj swoje zdrowie w ich ręce... szkoda gadać :-( nie wiem co teraz będzie, muszę poszukać dobrego endokrynologa. i po raz pierwszy od długiego czasu wyczekuję okresu gdyż mój stan zdrowia mógłby bardzo niekorzystnie wpłynąć na płód... tak więc dziewczyny zachęcam do zrobienia podstawowych badań... mądry Polak po szkodzie... czarodziejka, daj znać co u Ciebie.

słonko, ja niestety też się na tym nie znam, więc ci pomogę

miało być :więc ci nie pomogę :( jakaś roztargniona jestem

Jestem i ja jeszcze na chwilkę :):) Czarodziejka - myśl pozytywnie :):):) POZYTYWNIE!!!!! Nie możesz się sugerować tym co było kiedyś. Aga - to teraz głowa do góry, nogi za pas i do lekarza. Wiem, łatwo powiedzieć. Ale najważniejsze, że wkońcu wiedzą co może byc przyczyną... Powiem Wam, że nam jak nie wychodziło miesiąc, dwa, trzy to poszłam do gina a pani doktor od razu z miejsca - proszę zrobić takie badanka, takie, srakie i owakie....Potem miałam robione badanie TSH (oczywiście najpierw do wglądu wynika eMa) Słonko - ja nie wiem jaki wpływ ma luteina na owulkę. Ja dostawałam ją na wyregulowanie okresu :):) Czytałaś dokładnie ulotkę? Może jak tak Ci przepisał lekarz to tak ma być, hmmmm????

cześć dziewczyny czytalam ulotke tej luteiny i nie było tam dokładnie od którego dnia cyklu mam brać żeby była owulka. Wzięlam ją tak jak kiedyś , może skróci mi cykle i je ureguluje zobaczymy. A u ginki bede dopiero w drugiej poowie marca poydrawiam mam nadzieje ze znow dzis bedzie pieknz dzien

Gość lidkaaa80
Witam Widzę, że znalazłam się na szczycie tabelki i za kilka dni spadnę z hukiem;) Tym razem nie będzie mnie to jeszcze martwić ponieważ niespodziewane problemy i spora dawka stresu spowodowały, że nasze pierwsze starania były mało intensywne, a cudu się raczej nie spodziewam:) Ja nie robiłam żadnych dodatkowych badań i biorę tylko kwas foliowy, zobaczymy co z tego wyniknie. Póki co jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystkie wkrótce "zaskoczymy". Życzę wszystkim miłego dnia

witm dziewczyny. rybcia, pewnie że możesz. czuj się jak u siebie :-) czarodziejka, a co u ciebie?

Witam nowe i stare kobity:):):):) Ja na nóżkach już...za chwilkę prysznic ,można wyciągnąć jakąś kieckę już bo cieplej...spodnie mi bokiem wychodzą....:)no i do pracy na 11.00....:(ale mi się nie chce pracować dzisiaj....potwornie.... 11 dc ....temp.36,7 a więc przed owulką....a teścik owulacyjny dzisiaj wyjątkowo pozytywny tzn.dwie mocne krechy...więc pewnie na dniach będzie....staranka też rozpoczęte więc mam znowu głęboką nadzieję że się uda.....Bo jak tym razem znów nie to ja naprawdę nerwowo padnę:(

Witam :) aga_ton W sumie to dobrze, że lekarz wykrył potencjalną przyczynę tego, że nie możesz zajść w ciążę, zaczniesz leczenie, które na pewno przyniesie oczekiwany skutek :) U mnie bez zmian, temperatura rano 37.3, @ brak, testu nie robię bo już się napatrzyłam na tą jedną kreseczkę, tym bardziej że nie mam żadnych objawów ciaży, ani mdłości, piersi mnie nie bolą.. więc czekam na @... :(

Czarodziejka u mnie jest podobnie :( Już 45 dc @ nie ma, test negatywny no i nie wiem co robić :(

Rybcia to może umów się do gina, jeżeli nie ma ciąży to pewnei z jakiś powodów @ się zatrzymała i da ci leki na wywołanie . Ja tak kiedyś miałam i chyba duphaston dostałam

No właśnie mam zamiar się umówić... Ale do mojego gina czeka się na zapis ok. 10 dni i boję się że jak się już zapisze to wtedy przyjdzie @... :( Jeszcze parę dni poczekam cierpliwie. Ogólnie mierze temp. i mam cały czas powyżej 37 więc mam jeszcze iskierkę nadziei że może jednak się udało :)

U mnie tempka utrzymuje się powyżej 37 ale czytałam, że inne dziewczyny też miały taką i @ przyszła, dlatego nie sugeruję się, że może być to pewny objaw ciąży.. :( Siedzę w pracy z bólem głowy :(

Wiem, że to nie jest pewny objaw, ale zawsze jakaś nadzieja :D Mnie też dziś boli głowa :( A u Ciebie który to dc?

U mnie 29 dc.. @ mam zawsze jak w zegarku co 28 dni..a więc czekam, jeżeli @ się nie pojawi to zrobię betę, Rybcia, Napisz kilka słow o swoich staraniach

Jesteśmy po ślubie pół roczku. Od razu zaczęliśmy się starać o maluszka :) No ale niestety narazie się nie udało :( Zawsze miałam bardzo nieregularne okresy, więc jestem do tego przyzwyczajona... Ale niestety teraz mi to dożo bardziej doskwiera, bo ciężko mi określić dni płodne itd. :(

U mnie podobnie, 5 cykl starań, przy pierwszej ciąży staraliśmy się 2 cylke, w 3 zaszłam w ciążę. Niestety, nie udało się, poroniłam. Miałam plamienia, nie wiedziałam, że to oznacza coś złego, naczytałam się na forach, że organizm się oczyszcza, teraz wiem, że to bzdura..

Czrodziejka głowa do góry, nam też się w końcu uda... Powoli idzie wiosna , czas nadziei ;)

u mnie coraz mniej czasu, wiec wybaczcie ze prawie nie zagladam... ale wreszcie weekend :)

Gość Faustka
zgadzam się, wiara czyni cuda. U mnie 16 dc, staramy się z mężem od kilku dni i na razie jestem dobrej myśli. Trzymam za Was mocno kciuki.

Hej dziewczyny! Czrodziejka jak tam? Cos się zmieniło? Coś mnie podkusiło i dzisiaj rano zrobiłam teściora (3 dni przed terminem @) i oczywiście lipa. Ale podobno nadzieja umiera ostatnia ;) Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego weekendu :)

Dziewczyny coś mnie tknęło i zrobiłam test. WYSZŁY DWIE KRESECZKI, co prawda test nie jest zrobiony rano ale wyszły dwie mocne kreseczki. Cieszę się i trzymam kciuki za was :)

czarodziejka gratuluje! wiedzialam ze ci sie uda:) ale z ciebie szczesciara... u mnie niestety znow problemy.... wczoraj dostalam okres, juz drugi raz w tym miesiacu czyli narazie nici ze staran:( to moj 13dc a tu takie niespodzianki

Czarodziejka gratulacje!!! Tym samym potwierdziłaś teorie, że wcale nie trzeba mieć objawów ciążowych :)