Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogubilam się

czyli jednak dziwka ?

Polecane posty

Przynajmniej nie jesteś hipokrytką jak większość ludzi. Obyś tylko nie miała problemu z zerwaniem z teraźniejszością czy przeszłością, no i pamiętaj, musisz się liczyć,że twoja historia może się wlec za tobą w przyszłości, kiedy już wszystko sobie ułożysz

mylisz sie. nie wszystko mozna kupic. zycie to nie "niemoralna propozycja". moze mam taki charakter.. tak podejrzewalem, ze wygoda nie pozwala Ci z tym zerwac. mam wrazenie, ze chcesz pokazac tez ojcu, ze jednak sobie poradzilas w zyciu. potrafisz sie utrzymac, zaplacic za studia, mieszkanie nie proszac go o zlotowke. i pewnie gdybys jezdzila na swieta, to kupilabys mu prezent, zeby mu oczy wyszly na wierzch.. nie mam racji? ;)

Gość pogubilam się
duchu - mądrze ?? raczej swiadomie .. Nie jestem glupia jestem wykształcona dobrze wychowana poznalam juz troche swiat i ludzi wiem co dobre co złe, ale naprawde nie jestem dobrym czlowiekiem ... skrzywdzilam wielu ludzi na swej drodze czasem bez powodu nie żaluje chyba nawet ale nie będe sie wybielac bo nie musze ... pewnie nie zmienialbym nic mając taka szanse ... to ze pisze z szacunkiem i nie rzucam tu mięsem... zawsze odnosze sie z szacunkiem nawet jesli zamierzam wbic komus szpilę w serce ... nie znizam się do poziomu awanturnicy ... budzicie ogrmną sympatie zarówno Ci mili jak i chcący jedynie sie na mnie wyzyc jestem wdzięczna ze ktos to czyta poświęca swój czas naprawde to doceniam bo to dla mnie baaaardzo duzo ...przeciez radzicie mi w dobrej wierze nic nie dostając wzamian ... dlaczego ??? daje wam to satysfakcje ??? to z nudow czy potrzeby zrobinia zegos dobrego ... czy naprawde mozna byc zupełnie bezinteresownym ?

Przecież pisze dziewczyna,że ma dylemat i wiadomo,że za forsę tego nie kupi i nie rozwiąże:) Za to żywy odzew się zrobił w tym temacie:)) i twórczy jak najbardziej:)

Gość jak chcesz napisac powieść
nie mozna byc bezinteresownym swiadczenie komus dobra poprawia samopoczucie :D

Pogubiłaś się: można bezinteresownie. To mnie zainteresowało,ale nie dlatego,że pracuję na zaspokojenie ego czy Bóg wie czego:)) "żeby było tak samo,wszystko musi się zmienić" "wszystko jest trudne nim stanie się proste":)) Jestem tu pierwszy dzień,no drugi i wyspałem się ponad normę,więc i z tego powodu tu jestem:))a ludzie zawsze mnie ciekawili

Gość pogubilam się
offermo - gdybys mial dużą sume na koncie i wszystko poza uczuciem ... tez bys zaplacił ! nie masz pojecia jak to załosne kiedy mężczyzna sukcesu mający pieniądze znajomości wiedze ogromną, najlepsze samochody domy wakacje udane dzieci piekną zadbaną zone ... w hotelowym pokoju zamienia się w chłopca który bardziej niz seksu pragnie aby go objąc mocno przez godzine nawet dotykac jego twarzy ... bo nikt go tak nie dotykał od lat ! bo zona nie sypia z nim od lat bo dzieci maja miec normalne zycie bo on zyje dla nich ... na pokaz sielanka ! bo jest odpowiedzialny i nie rozbije rodziny ... wierz mi ze gdybym kazała płacic 10 tys miesięcznie to jestem pewna ze zaplaciliby !!!

Gość pogubilam się
z tym pre... trafiłes w sedno ... :) widzisz a chcę udowodnic a on mi powiedzial ze jeszcze wróce z podkulonym ogonkiem ! chocbym miala codziennie sypiac z innym mężczyzną ! nie wrócę nie poprosze o nic ... ojca ! a co do bezinteresowności wybaczcie ale ne wierze ! nie ma czegos takiego ... nawet troszcząc sie o potomstwo robimy to interesownie na podlozugenetycznym a to podobo uczucie najczystsze i bezwarunkowe ! zawsze jest cel ... moze głęboko w nas ale zawsze !

Ależ ten temat się rozbujał w międzyczasie. Widzę, że efekty rozmów są, więc nie ma potrzeby, żebym dodatkowo i ja wyrażała opinię.

Bo widzisz...Ludzie przestali ze sobą rozmawiać i okazywać sobie czułość "najbardziej pod słońcem liczy się ludzkie ciepło":))

Gość pogubilam się
Pierwszy wolny - dziekuje !!! nie mówię ze nie napisze ... choc nie chce się narzucac ... i bez kokieterii ale nie czuje sie komfortowo zamczając kogos swa osobą ! Twoje uwagi były cenne i daja do myslenia tak jak i ducha . To paradoks ze wlasnie mężczyzni potrafili podejsc do mnie z dystansem ??? próba zrozumienia ??

A bezinteresowność jest,tylko ty masz inny obraz utrwalony:))są altruiści,empatycy itd Milość często łączy się z bezinteresownością czy dobrocią.Po prostu Szczytem tego jest chyba milość rodzica do dziecka,pewnie o podłozu genetycznym,ale mimo wszystko prawie idealna:))

Gość pogubilam się
zupo - kobiecy punkt widzenia jest mile widziany nawet wynikający z nudy jak w przypadku jagi :) duchu - tak sie mówi ale czy naprawde wierzysz w to ?? a odnosnie placenia i mówienia o miłości ... sądze ze oni wierzą w moją ... dobroc ?? szcerość ??? czasem traktuja jak dziecko jadlas obiad a sniadanie masz na to ochote moze na to chca yc potrzebni doceniani nie chca czuc ze to kupują oni chca ... chcą czuc ze mi pomagają ze są wazni i ja im to dae mowie ze sa choc szczerze nic nie znaczą dla mnie ! z przyzwyczajenia pisze maile ze bylo miło ze ciesze sie na jakis wyjazd ze to ze tamto bo wiem ze tylko dzieki temu mam co mam ... ale tak naprawde choc są oszukiwani to ... chyba wola byc oszukiwani ... więc moze na swoj sposób robie cos dobrego ?

Gość pogubilam się
rodzina i pieniądze ... heh gdyby tylko ludzie bardziej swiadomie podejmowali decyzje o zalozeniu rodziny ... moze nie byłoby mnie ale tym samym o jedną nieszczęsliwą osobe mniej .... pierwszy wolny - nie mam pojęcia jak podobna sytuacja jednak brak akceptacji ze strony rodzica zawsze jest swego rodzaju piętnem ... niestety ...

Autorko - może ci się nie spodobać :P Ale wiesz, chętnie napiszę, bo temat ciekawy. Nie napisałam na początku, bo nie chciałam prowokować fali wyzwisk. Tak, zgodnie z moją religią i światopoglądem branie pieniędzy za seks jest jednoznaczne z prostytucją. To już wiesz i nie ma się co rozpisywać. Różne są kurtyzany i nie wnikam. Teraz druga sprawa - brak możności odczuwania czegokolwiek - w sensie uczuć. Bo jak rozumiem, jednak jakieś odczuwasz - skoro coś sprawia ci przyjemność, to jakieś uczucia budzi. Ale: Czy gdybyś założyła temat : "Biorę pieniądze za opiekę nad dziećmi, których nie kocham, nic do nich nie czuję" myślisz, że zrobiłaby się tu taka burza? :) Więc - nie odczuwasz nic do nikogo, nawet do siebie (nie chcesz sprawiać sobie przyjemności), czy tylko do tego fragmentu rzeczywistości, który wiąże się z tym, co robisz?

zmykam :) ale nie powiem zaglądnę tu jeszcze- autorko -jedno Ci powiem - nigdy nie oceniaj siebie przez pryzmat tego jak inni mogą cie postrzegać. Nie warto się zamęczać myślami -byle byś tylko nie oszukiwała siebie samej. A co do miłości-to pojęcie czysto abstrakcyjne i każdy postrzega je inaczej.

co do bezinteresownosci.. nie wierze w jakas wielka bezinteresownosc. moge Ci pomalowac pokoj bezinteresownie, chociaz po cichu licze, ze w swoim dobrym wychowaniu i woli poczestujesz chociaz obiadem. moge zaopiekowac sie Twoim psem, gdy jedziesz na wakacje, ale po cichu licze, ze przywieziesz mi jakas butelke. naprawde bezinteresownie mozna robic gdy jest sie zakochanym. w imie czy dla dobra milosc. a naprawde bezinteresownie, to moge sie do Ciebie usmiechnac. a jesli duch zaprzeczy, to jest z zaswiatow. ;)

Pisałem,że tu może być i jest jakis udział ojca w całej sprawie:(( Niestety ale cóż zrobić?Trzeba to znieść.Mój stary odszedł od mamy i jeszcze potem,gdy byłem dorosły 8 lat mnie sądził o alimenty. Przegrał życie i sprawy,ale ja sie zdystansowałem,tyle,że rzadko lubię facetów w ogóle:)

Gość pogubilam się
moi mili powiedzcie mi... czesto tu bywacie ?? kiedy mozna was zasac i czy zawsze te same nicki ?? nie wiem czy jeszcze tu zajrzę ale gdybym miala potrzebe ... tzn nie mam na mysli kolejnych rozmów zgłębiających zlozonośc mej pychiki i ewentualnych traum ale tak normalie pogadać nawet o niczym... Jestem bardzo wdzięczna za uwage, czas, rady ... opinie i szczerośc przede wszystkim ! nawet tę wyrazaną w mało wyszukany sposob :) Teraz musze konczyc gdyz rano obowiązki ... a wam zyczę dobrej nocy i miłego dnia ... Zegnam :)

Gość vijaa
a offerma nie zna życia...

Jestem częściej pod mailem,więc jak coś to zapisz a zaglądać będę,ale jak często trudno powiedzieć:))A co do bezinteresowności,to Pierwszy wolny...nie jest to takie proste i podtrzymuję swoje zdanie a zza światów nie jestem. Jest trochę rzeczy które robię bezinteresownie to nie matematyka i coś za coś:))