Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy poczekacc

jak myslicie opłaca sie juz wystawiac ubranka letnie na all

Polecane posty

Gość czy poczekacc

Gość czy poczekacc
nohoooop

Sądze , że tak ... teraz Majówki i Kwietniówki kupują dla maluszków na lato ... ;p jestem Majówką wiec wiem coś o tym ;p

Gość nie oplaca sie
ja wstwialam ostatnio duzo, kazde od 1zl i zaden ciuszek nie zostal sprzedany. Byly sukieneczki, spodniczki, bluzeczki z krotkim rekawem duzo Z H&M nikt narazie nie kupuje Trzeba poczekac na porzadne oznaki wiosny, wtedy bedzie szal

Jak sie ma fajne rzeczy i ladne aukcje, to sie zawsze oplaca. Ja na lato juz mnostwo kupilam.

Gość czy poczekacc
a masz jescze te aukcje ? moze bym cos kupiła

Gość nie oplaca sie
Ja mialam naprawde fajne rzeczy. Zadbane, kupione w ostatnim sezonie letnim. Ladne kolorki, fasony. To jeszcze nie czas, jak za oknem brzydka pogoda. Nikt jeszcze nie mysli o lecie.

Gość nie oplaca sie
Nie mam niestety. Meza kuzynka ma termin porodu na koniec lutego i oddalam jej.

Gość do nie oplaca sie
wystaw jako "mega paczkę" czy cos w tym stylu - zauwazylam ze wiekszą popularnoscia cieszą sie wlasnei zestawy niz pojedyncze sztuki

Gość czy poczekacc
BO JA WIEM JUZ sie tak sparzyłam na paczce dla niemowlaczka jak robiłam kupe roboty-fajne rzeczy ,pierwsza strona i nikt nie kupił jak wywaliłam co fajkniejsze rzeczy ,dokupiłam pare szt po 1 zł z lumpka i dałam mniej to poszło :D ale tak w ogóle to mi sie nie kali bo jak tak patrzyłam to po 4-5 zeta za szt w tych paczkach

Ja sprzedalam letnia garderobe mojej corki w styczniu. Nad aukcjami siedzialam tydzien- mnostwo zdjec, obrobka, opisy, projekt szablonow... Mi sie oplacilo. I to bardzo. Zawsze wystawiam wszystkie rzeczy pojedynczo. Jak sa fajne marki, ladnie zrobione zdjecia i oferty, to kupcy sie zawsze znajda. Problem polega na tym, ze wiele ubranek wyglada na allegro jak z lumpka- niewyprasowane, pomietolone, sfotografowane gdzies na przescieradle lub wykladzinie, ciemne zdjecia- to nikogo nie zacheci. Nawet w pelni lata.

Gość dokladnie tak naprawdę
to wiecej niz polowa sukcesu w sprzedazy to umiejetne zaprezentowanie towaru - dobra jakośc zdjęć, tło, wyprasowany ciuch, opis itp. Nawet kolorystyka ma znaczenie. Do sprzedazy jak i do innych rzeczy trzeba podejsc psychologicznie;)

Gość e 45
będę niedługo wystawiała ubranka po moim synku 0-3 m-ce, jeszcze nigdy nie sprzedawałam na allegro, więc będę wdzięczna za rady czyli lepiej wystawiać osobno ? a może porobić komplety np. 3 packi pajacyków, body, skompletować spodenki + koszulka mam dużo nowych, zostały tylko raz wyprane, bo w euforii zakupów ciążowych nakupiłam mnóstwo, a drugie tyle dostałam od rodziny i nie zdążyłam wszystkich założyć nie wiem jak je wystawić, bo wszystkie ubranka wyprałam jeszcze przed porodem, czyli są nowe, ale zostały raz wyprane czy mogę je wystawić jako nowe bez metki czy jako używane ? i czy lepiej wystawiać od złotówki czy od razu od tej ceny, która mnie interesuje ? np. 5 zł nie chcę sprzedawać za zeta, bo koszt wystawienia aukcji jest większy, a nie mam zamiaru zawyżać kosztów wysyłki jak mi ktoś kupi za zeta to będę stratna

Ubranka dobrych marek sprzedaje sie najlepiej pojedynczo. Ubranka bezmarkowe lub slabych marek lepiej oferowac w kompletach. Wystawiaj w kompletach podobne rzeczy- np. 3 pajacyki. 3 bluzeczki. Tak mieszkaj te zestawy, zeby sie sprzedaly- daj wiec np. jednego pajaca nowego i jednego uzywanego w b. dobrym stanie i jednego w troszke gorszym stanie. Bo inaczej te ubranka troszke bardziej poturbowane ci sie nie sprzedadza solo. Ubranka nie noszowe, ale wyprane, jak dla mnie sa nowe bez metki. Zdjecia ubranek nie rob na pustej podlodze- widzialam juz na ubranka rzucone na kafelki, wykladziny, przescieradla i inne wstretne tkaniny. Rob na jasnym tle. Poloz na jakis ladny kocyk lub bialy stolik. Mozesz tez zaprezentowac na wieszaku, ale koniecznie na jasnym tle. Zdjecia musza byc estetyczne i jasne. Jak ci wyjda ciemne, to rozjasnij je w jakims programie graficznym. Co do ceny startowej, to musisz sobie poczytac jakie sa koszty wystawienia od 1 zl i od wyzszych sum. Jak chcesz byc pewna, ze ubranka nie pojda ci za tanio, to wystaw od razu drozej. Z drugiej strony ludzie lubia licytowac od 1 zl... Tutaj moze pomoc ew. jakis znajomy i ci podbic aukcje do kwoty, jaka cie interesuje. Tylko tutaj jest mozliwosc, ze ten znajomy wygra aukcje, a ty i tak bedziesz musiala placic prowizje. Nie wiem wiec, co ci doradzic. Ja wystawiam zawsze od 1, bo wiem, ze mi te rzeczy i tak pojda za odpowiednia cene. Ale na poczatku mojej "kariery" mialam kogos kto mi troszke podbijal, zebym nie musiala sprzedawac za bezcen. Zdecyduj sama- najlepiej w oparciu o koszty wystawienia i prowizji. Zobacz, co cie sie bardziej oplaca lub tez nie oplaca.

Gość e 45
dzięki za poradę wystawię wszystko po 5 zł, jak komuś za drogo to niech nie kupuje :)

To tak różnie jest... Starszej kupuje juz troche na lato bo jej rozmiar sie nie zmieni przez te pare miesiecy znacząco , ma ok 98-104 Ale młodszej an pewno jeszcze nei kupie bo nie określe jaka bedzie w czerwcu czy lipcu bo rosnie bardzo skokowo i inaczej niz starsza (jest duzo wieksza) i na 7 miesiecy nosi juz 80-86 rozmiar... moze urosnie jeszzcze a moze stanie... Ale ciężarne moga juz kupowac, kto wie... ja duzo kupuje ale nic nie sprzedaje bo trzymam ciuszki po dziewczynkach dla szwagierki.