Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IAB

Jakie kierunki studiów są dla was najgłupsze?

Polecane posty

Gość Anq26
No dokładnie, ja pamiętam moje egzaminy na studia to trzeba było mieć chemię w małym paluszku z zakresu podstaw i łączenia tego w całość...a teraz takie pierdoły i tak tylko liźnięte z każdego tematu i tak mało chemicznie...

Obserwacje są takie jak napisałam wcześniej- żeby zdać bardzo dobrze biologię trzeba się jak małpa nauczyć rozwiązywać matury, a i tak nie wiadomo czy się w klucz trafi. Na szczęście zdałam też fizykę, gdzie są zadania i trzeba myśleć, a nie zastanawiać się co w kluczu będzie. Wstyd by mi było może gdybym ją ledwo zdała. A poza tym skoro ktoś już zdaje tą HAŃBIĄCĄ NOWĄ MATURĘ :D i na studiach idzie mu bardzo dobrze to czego ma się wstydzić? Nie nasza wina, że się urodziliśmy w takich czasach. A rząd pewnie jeszcze większe głupoty wymyśli:P A studiuje na CM UMK ;P

Gość miętuffka....
oj kredka.... wracaj do książek zamiast odmóżdżać się na kafe :P

Gość bez nicka i podszywów
a nie na CM UJ ?:P nie przejmuj się każdy chce dogryźć jednak nie ważne czy uczelnie rezygnują z fizyki czy nie to i tak na każdej uczelni medycznej jest ogrom nauki a inni niech sobie to tłumaczą jak chcą ...

Gość miętuffka....
kredka, a po co ci fizyka do Bydgoszczy??

Nie mam do czego wracać bo mam wolne teraz:P W sumie to ciekawe informacje masz. Zawsze nauczyciele mówili mi co innego, ale spoko :P Niech rozszerzenie będzie podstawą:D I zapominacie o jednej rzeczy.. Kiedyś na maturze ściąganie było powszechne. Ściąga i się jechało równo:P Albo kolega rozwiązał coś i podał dalej. W nowej maturze słabe jest to, że jednego roku jest łatwa, a drugiego mega głupia. Ale i tak zawsze będę podziwiała osoby, które pozdawały na 90% rozszerzenia.

kredka napiszę do ciebie rano albo po południu maila ok ?:D na którym roku jesteś już?

Hahahahaha :D A po to, że nie jestem na pierwszym roku dla Twojej wiadomości a dopiero od 2009 zniesiono fizykę, i to nie tylko w Bdg. Na większości uczelni jej nie ma, a w tym roku kolejne uczelnie mają rezygnować. Jak zdawałam maturę to się zastanawiałam po co lekarzowi w ogóle jest ta fizyka i to jeszcze rozszerzenie:P Ale jak poszłam na studia to się wyjaśniło;p I dzięki temu normalnie zdałam egzamin w pierwszej sesji. Chociaż podstawa by wystarczyła.

Gość miętuffka....
najpierw zlikwiduja fizykę, potem chemię i zostanie podstawowa biologia a ty się nie śmiej tylko ucz na sesję letnią albo się dokształcaj w innej dziedzinie, np poczytaj wiersze

Mam oczy szeroko otwarte i nie jestem zaślepiona medycyną. Nie chce mi się niczego w tym momencie czytać, bo ostatnio po 12 godzin dziennie siedziałam nad książkami w sesji :P Teraz mam zasłużony odpoczynek;) I urodziny:P

to najlepszego :) będziesz na necie tak jak pisałam? chciałabym coś popisać z tobą bardziej o medycynie ale nie chcę tak na forum :P

ale ja muszę już mykać bo będę truposzem a z rana wstać muszę :P to ja ci napiszę na maila a ty mi tam kiedy odpisz jak ci się będzie chciało ;p to dobranocki i papa :)

Gość bardzo zimna i zła baba
Ja jestem na architekturze i bardzo sobie chwalę :) Pracy na studiach jest dużo, ale w końcu to pasja :) Ofert pracy jest sporo, choć wiadomo, że trzeba zdobywac uprawnienia i mieć ileśtam lat praktyk i takie tam, nie jestem do końca pewna, jak to wygląda w Polsce :)

Moja siostra jest na architekturze. W Polsce musisz być dobra, żeby się wybić, inaczej będziesz architekciną słabą zarabiającym. Moja siostra jest super w tym, ale mama i tak chce, żeby wzięła jeszcze coś jako zabezpieczenie, gdyby coś nie wyszło.. Zawód bardzo dobry, ale się ryzykuje.

Racja- choć właściwie w każdym zawodzie trzeba być dobrym, żeby sie wybić :) Jeszcze coś jako zabezpieczenie? Ale kiedy? :P Chyba że po, albo zaocznie? Ja mam tak, że dwa dni w tygodniu są zajęcia w pracowni- od 9 do 18 z godzinną przerwą na lunch, w inne dni mamy pozostałe przedmioty, a w weekendy spotykamuy się grupowo i przygotowujemy prace na konkursy :D Prawie jak zbiorowa masturbacja :P

Nie łam się, zupo! Jutro będzie dobry dzień!

Gość Anq26
heja zupa:)

Gość ginger142
do: bez nicka i podszywów, odnośnie: "ludzie pokażcie mi jakieś ogłoszenie gdzie pisze wprost PLACÓWKA PRZYJMIE PEDAGOGA/PEDAGOGÓW itd ? nie ma" nie ma takich ogłoszeń, bo my nie kształcimy sie an pedagogów (oni są po psychologii) tylko na nauczycieli !

Gość ginger142
nie powiem że bronię pedagogiki za wszelką cenę bo zgadzam się że jest wiele osób pustych które jadą na samych trójach i mają g**no w głowie,a le jest wiele osób porządnych, ambitnych, kulturalnych, a uwierz mi tacy idą głównie na wczesnoszkolną i przedszkolną. Powiedzmy że z moich obserwacji wynika że większość prostaczków wybiera animatora i menadżera kultury czy resocjalizację....

camember a właśnie, że mam pewne pojęcie o tym kierunku. Skończyła go moja siostra - na UMCS-ie. Na wschodzie wogóle nie ma pracy. Rozumiem okolice Wrocławia ale nie tu. Jedyna możliwość : przedstawiciel handlowy.

należy zadać sobie pytanie : jaki zawód w dzisiejszych czasach zapewni choć 50 % pewności, że będzie się pracowało w zawodzie? co do pedagogiki czy socjologii- nie chce tu nikogo obrazić ale na te studia 95 % to osoby, które idą na to byleby coś skończyć bo to studia jedne z łatwiejszych.

dużo osób idzie też na łatwiznę , że tak się wyrażę, kończą np policealną fryzjerską, kosmetykę czy kierunek masażysty. Do nich byłabym bardziej pewna, że będą coś mieli tym bardziej jak teraz moda, tipsy kosmetyka są na czasie. Moim marzeniem jest medycyna specjalizacja okulistyka jednak nie wiem czy byłabym na tyle wytrwałą aby przetrwać te studia...

socjologia, politologia, pedagogika, psychologia... kierunki na które idą największe głąby i po których jedyne co można robić to zamiatanie ulic

Gość dupa maryna w zalewie
06:34 [zgłoś do usunięcia] ginger142 do: bez nicka i podszywów, odnośnie: "ludzie pokażcie mi jakieś ogłoszenie gdzie pisze wprost PLACÓWKA PRZYJMIE PEDAGOGA/PEDAGOGÓW itd ? nie ma" nie ma takich ogłoszeń, bo my nie kształcimy sie an pedagogów (oni są po psychologii) tylko na nauczycieli ! hohoho :D pedagog jest po psychologii ? a to ciekawe :D a psycholog może jest pedagogiem ?:D to kim jest nauczyciel skoro to ponoć tylko pedagog jest nauczycielem ? :D ALE PIERDOLISZ

Gość ginger142
chodziło mi o to że kierunek pedagogika nie kształci pedagogów w waszym rozumieniu tego słowa !! jesli już chodzi o dzieci to zwykle kształceni są nauczyciele nauczania początkowego !! I taki głąb wypowiada się o kierunkach studiów najgłupszych wg. niego, choć nie ma zielonego pojęcia na czym one polegają

Gość dupa maryna w zalewie
21:40 [zgłoś do usunięcia] ginger142 chodziło mi o to że kierunek pedagogika nie kształci pedagogów w waszym rozumieniu tego słowa !! jesli już chodzi o dzieci to zwykle kształceni są nauczyciele nauczania początkowego !! I taki głąb wypowiada się o kierunkach studiów najgłupszych wg. niego, choć nie ma zielonego pojęcia na czym one polegają pustaczko właśnie swoim słownictwem przekazujesz prawdę jaką jest, że na pedagogikę chodzą same puste krowy :D jesteś idealnym przykładem gratulacje ;] przyznaj się, że poszłaś na ten kierunek bo sama wiesz jaka jesteś daremna i nie stać cię na nic innego :D

Gość śmiech na sali /
tym papierkiem z pedagogiki możesz sobie co najwyżej dupe podetrzeć smarkulo z niewyparzoną gębą i ty chcesz iść do ludzi z takim słownictwem w jaki sposób się wyrażasz o innych?