Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IAB

Jakie kierunki studiów są dla was najgłupsze?

Polecane posty

lkaallkaaaa ekonomia, marketing,turystyka, stosunki miedzynarodowe politologia, fizyka,matematyka, zarzadzanieNa t kierunki wybierają najczęściej się ludzie bez ambicji i nie nadający się do nauki. Ich celem jest tylko papierek, często za pieniądze. Po to aby się pochwalić że są np magistrem w dresach. przybij piątala :)

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
wiem ze parodia - ale lepiej by było gdybyscie sie tutaj nie wygłupiali tylko pisali konstruktywne wypowiedzi warto poznac inny punkt widzenia uwazasz ze jak kolezanka po matematyce zarazbia na czysto pare ładnych tysiecy to porazka?? ja tak nie uwazam , przeciez człowiek po to studiuje zeby miec dobrze płatna prace miedzy innymi

Gość tanonk.a
Rozbawiliście mnie z tą psychologią :) Tak się składa, że należę do bardzo ambitnych osób, z zainteresowaniami. Zawsze też dobrze się uczyłam. Psychologią interesowałam się już od czasów późnej podstawówki, więc nie wybrałam tego kierunku "z braku laku" czy dlatego, że nie nadaję się do nauki. Zresztą, jeśli uważasz, że na psychologii niczego nie musisz się uczyć, to widać, że nie masz zielonego pojęcia o tym. Niektórzy ze studentów na pierwszym roku też tak uważali i bardzo szybko ich ''kariera'' dobiegła końca. Cóż, nie każdy miał głowę do matematyki i biologii- tak, psychologia nie jest wcale tak humanistyczna, jak się niektórym wydaje. Na koniec powiem tylko, że pracuję w doradztwie personalnym w świetnej firmie, więc jak widać da się pracować w zawodzie. Trzeba tylko MIEĆ AMBICJE!

Gość nie no matematyka i fizyka
ma przyszlosc. Natomiast po polonistyce i dziennikarstwie wcale nie trzeba byc lepszym w zawodzie niz bez studiow w tym kierunku

Gość IAB
Ja powiedziałem że w większości przypadków, czyli są wyjątki, czytaj ze zrozumieniem.

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
odnosze wrażenie, że wypowiadaja się osoby które z lenistwa nie chciały studiowac i frajde im sprawia krytykowanie ambitnych kolegów czy kolezanek które /którzy jednak studiuja krytykowane przez was kierunki medycyna taka beznadziejna?? to nie idźcie do lekarza jak macie goraczke po co wyleczcie sie sami

Gość autorko chyba jestes
nipowazna, jezeli uwazasz ze psychologia to latwy kierunek:) a co do kierunkow, ja jestem z wyksztalcenia pedagogiem,mam 23 lata i jestem wychowawca w meskich osrodku wychowawczym i nie uwazam, zebym byla niepotrzebna:)

Gość IAB
Po pierwsze nie jestem autorką tylko autorem(chyba ze o czymś nie wiem) po drugie zawarłem na początku taki wyraz jak ''najczęściej'', więc chyba to jest jakaś różnica. Jak wy maturę zdaliscie jak czytać ze zrozumieniem nie potraficie.

Gość amputacja
tylko to twoje "najczęściej" ma chujowe odwzorowanie w rzeczywistości, cały twój prowokacyjny topik szlag trafił, idź lulu 😴

Gość stara śmierdząca skarpeta
najgłupsze: - politologia - pedagogika specjalizacja doradztwo zawodowe - europeistyka - stosunki miedzynarodowe - ZDROWIE PUBLICZNE (co to w ogóle jest) - administracja

Gość IAB
stara śmierdząca skarpeta ale za to pielęgniarstwo jest bardzo dobre he he

Gość administracja jest najglupsza
ze wszystkich

Gość Iza87
JA studiuje ekonomie i sie nie zgadzam, ze to najglupszy kierunek.

Gość Figlarka...
To Doradztwo zawodowe to ostatnio dośc poszukiwany zawód...

Gość Tomeeek
też uważam, że ekonomia jest całkiem spoko.... ja zarzadzanie... Często słysze, że to nic konkretnego, ale tak na prawdę jeśli chce się w życiu zarabiać naprawdę duże pieniądze to jak dla mnie to jest jedyny rozsądny kierunek. Przykład kuzynka - własna firma bez wkładu miesięcznie 20 tyś. kuzyn - w jakiejś firmie międzynarodowej zajmującej się handlem 30 tyś. Znajoma dyrektor Centrum 20 tyś. Dodam, ze wszyscy sa świeżo po studiach. Najprawdopodobniej czekają ich awanse i zarobki ok 7 razy większe. Nawet jesli nie to tych pieniędzy po psychologi czy innych dupstwach nie zarobisz

Gość Tomeeek
ze stosunkami międzynarodowymi to też w będzie jesteś. Międzynarodowe kontakty, ogromne kontrakty...

Lilu , nie zgadzam się z tobą co do biotechnologii. Jestem od 2 tygodni inżynierem biotechnologii i mam 2 oferty pracy w zawodzie, mimo , że studiuję raczej w średnim co do wielkości mieście. Więć bądx łaskawa nie wypowiadać się na temat kierunków o których nie masz pojęcia

Gość IAB
Ale studentów zarządzania też jest za dużo, bo każdy chce tylko rządzić, a robić to nie ma komu. I zastanów się bo większość studentów tego kierunku kończy po 3 latach. To taki potencjalny pracodawca wybierze studenta zarządzania po trzech latach czy prawa po 5 bo prawo jest tylko jednolite. Student prawa ma przewagę w wielu przypadkach.

Gość stara śmierdząca skarpeta
a i jeszcze jeden: -TURYSTYKA :O

o tak, dla mnie takie topiki są najgłupsze, szufladkowanie ludzi :) bardzo mądrze...

Gość Anq26
Dla mnie najgłupszym i bezsensownym jest historia...a raczej cały wydział historyczny...na cholerę tysiące osób co rok wkuwają daty itd? Do czego im to? Chyba tylko po to żeby kolejnym tysiącom to potem wykładać....Wystarczyłaby podyplomówka po jakimś kierunku humanistycznym... Ktoś napisał, że chemia jest najgłupsza... TO JEST ŚMIESZNE! A myślisz, że kto tworzy 99% produktów, które pozwalają Ci żyć?! Żywność, nawozy, chemia gospodarcza, kosmetyki, leki, paliwo, sprzęt domowy, farby, gips, procesy uzdatniania wody, oczyszczania powietrza, utylizacji śmieci...Wszystko kręci się wokół chemii! Pracy nie ma bo nie ma pracy po chemii ogólnej...trzeba zrobić jeszcze szkołę podyplomową ze określonego działu chemii żeby mieć uprawnienia do danej pracy...Chemia to bardzo trudna i obszerna nauka i te 5 lat nie wystarcza....

Gość IAB
Dziewczyno historia jest po to żeby ją znać i ominąć błędy które już popełniono np. nazizm. Ale ty tego i tak nie zrozumieszKUW

Gość fshterthdfhrthythtyjtryj
LOGISTYKA - co to jest? filologia angielska - teraz kazdy angielski musi umiec. Znajomosc samego angielskiego jest gowno warta. Lepiej isc na kurs gdzie cie naucza mowic po angielsku, niz na studia ii uczyc sie jakiejs literatury angielskiej, histori itd, co ci sie w ogole w zyciu nie przyda SOCJOLOGIA - co to jest? stosunki miedzynarodowe - ??? politologia - ??? eurpeistya - ???

Gość Anq26
"Dziewczyno historia jest po to żeby ją znać i ominąć błędy które już popełniono np. nazizm. Ale ty tego i tak nie zrozumieszKUW" I po to tysiace studentow na kacu uczy sie byle zaliczyc żeby potem stac na czele tajnej komisji do walki z potencjalnym nazizmem? Proszę Cię, litosci, Może być kilku historyków wnikliwie badających drugą wojnę światową, kórych być może wiedza się kiedyś przyda...a nie ogrom studentów uczących się po lebkach każdej epoki i kraju...Bo co Kowalskiemu z wiedzy, że w XVIII wieku wczesnym świtem 19 czerwca jakiegoś tam roku armia generała X wtargnela na teren Kuby czy Nepalu i zabiła 19 cywilów...

Gość ja_kasienka
do Tomka- w jakim ty swiecie zyjesz haha:) jak myslisz, ze studiowanie zarządzania zapewni ci takie mega wielkie zarobki to sie grubo mylisz, ten kierunek studiuje mnostwo ludzi. Co do stosunkow miedzynarodowych to juz w ogole smiech, to taka druga politologia tylko ze ladnie brzmi;) Ale poza tym uwazam, ze mozesz tak jak twoi koledzy czy ktos miec ta firme, rzadzic, zarabias kupe kasy, ale to bedzie zasluga twoich UMIEJETNOSCI (nie chodzi mi o wiedze ze szkoly) i takiej 'smykałki' a nie tego, ze skonczyles zarządzanie no prosze was luudzie ;p A tak naprawde jesli ktos umie pokombinowac, ma takie predyspozycje itp. to nie ma znaczenia jaki kto skonczy kierunek !! i tyle ;p

Gość Anq26
filologie angielską to ja jeszcze jestem w stanie zrozumiec...ale bułgarską, chorwacką, wietnamska?!?! Własnie wczoraj czytałam artykul, gdzie ludzie nauki pisali oburzeni że wykładowca z wietnamu, ktory jest lektorem wietnamskiego na UAMie...zarabia 3000-3500zł i to jest skandal jak moze specjalista od wietnamskiego tylko tyle zarabiać! Kurwa a na chuj ściągaja do Polski lektora wietnamskiego?! Na cholerę to komu? Jak ktoś chce byc sepcem od tego jezyka niech jedzie na wymianę do Wietnamu!

Gość IAB
Dziewczyno ale ty jesteś ograniczona i tępa. Czy ty nie wiesz o tym że ludzi którzy znają rzadkie języki zarabia więcej i są bardziej doceniani bo jest ich porostu mniej. A i takiego wietnamskiego nie jest łatwo sie nauczyć jak popularne języki europejskie.

Gość forumowiczka87
ja jestem na artystycznych i jestem happy :D :D :D mam talent,dar od Boga i pragnę się nim dzielić kiedyś w pszyszłości w liceum plastycznym z młodszymi kolegami po fachu:D uważam ,że człowiek bez pasji jest nudny!!!!i nie ma z nim o czym pogadac!:D pozatym jesteśmy wrażliwsi na otaczający nasświat i trochę szurnięci :D ale to jest zdrowe:D pozdrawiam ludzi z pasja!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a ja uważam że

Gość a ja uważam że
że turystykę, rekreację i stosunnki międzynarodowe należy uprawiać, a nie studiować!