Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IAB

Jakie kierunki studiów są dla was najgłupsze?

Polecane posty

Gość IAB

Dla mnie psychologia, pedagogika itp. Na t kierunki wybierają najczęściej się ludzie bez ambicji i nie nadający się do nauki. Ich celem jest tylko papierek, często za pieniądze. Po to aby się pochwalić że są np magistrem w dresach.

Gość IAB
To tajemnica narodowa. Nic łatwego ale za to przyjemnego dla mnie.

Gość IAB
Medycyna i prawo? Uzasadnij to.

Gość wygłodniała gąsienica
wszystkie ścisłe, bo idą na nie ludzie z wybujałym ego. nie dość, że pierdolą głupoty to jeszcze się uwsteczniają 😴

Gość IAB
Piszesz to tylko z zazdrości że nigdy czegoś takiego nie osiągniesz.

Gość Słowo Prawdy
A dla mnie geologia, inż. jądrowa, chemia... czyli kierunki, po których nie ma gdzie szukać pracy w naszym pięknym kraju

Gość po medycynie czlowiek
patrzy tylko na smierc, choroby, nieszczescie, krew, ropę, pryszcze, odciski, wącha smród, buuue. Po prawie tez na sporo nieszczescia Nie, że najgłupsze, bo ktoś to musi robić, ale najsmutniejsze.

Z tą psychologią się nie zgadzam. Specjalizacja - psychologia medyczna jest całkiem niegłupia. To potrzebny zawód. Z drugiej strony dość trudno się na nią dostać, więc reszta wybiera mniej zyciowe specjalizacje. Według mnie najgłupszy kierunek studiów to dziennikarstwo. Lekkości pióra, kojarzenia faktów nie da się nauczyć na studiach. Zresztą w redakcjach gazet większość redaktorów nie ukończyła tego kierunku. A absolwenci dziennikarstwa zwykle nie pracują w zawodzie ... Kolejny nieżyciowy kierunek: biotechnologia. Przemysł biotechnologiczny jest w Polsce nierozwinięty tak więc z pracą po nim bardzo ciężko.

Gość IAB
Z tym dziennikarstwem to się zgadzam Jak ja się cieszę że mnie w pewnym momencie oświeciło i nie wybrałem tego kierunku.

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
europeistyka kim ty po tym jesteś?? wyksztacłonym europrjczykirm?? ,,europeistą,,?? Po psychologii jestes chociaz psychologiem, chociaz dla mnie te studia nie dają żadnego zawodu

Gość bogna.47
AON Warszawa.

Gość lkaallkaaaa
ekonomia, marketing,turystyka, stosunki miedzynarodowe politologia, fizyka,matematyka, zarzadzanieNa t kierunki wybierają najczęściej się ludzie bez ambicji i nie nadający się do nauki. Ich celem jest tylko papierek, często za pieniądze. Po to aby się pochwalić że są np magistrem w dresach.

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
europejczykiem miało być

Filozofia. Ale to tylko moja opinia'. Z opinią Miss Perfectito o prawie właściwie się zgadzam, na medycynę patrzę nieco inaczej.

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
ekonomia, matematyka?? własnie to sie opłaca studiować ja jestem po ekonomii specjalizacja rachunkowośc - zarabiam bardzo dobrze jako księgowa kolezanka po matematyce pracuje w banku i tez bardzo dobrze zarabia

Gość Słowo Prawdy
akurat na fizykę i matematykę to idą pasjonaci tych dziedzin!!! To trudne i abstrakcyjne kierunki i trzeba to lubić, żeby coś takiego skończyć. No a roboty po tym oczywiście też nie ma.

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
o własnie filozofia - to jest u mnie na równi z europeistyką

Gość mikiiiii
Dziennikarstwo,kulturoznawstwo,stosunki miedzynarodowe,Na t kierunki wybierają najczęściej się ludzie bez ambicji i nie nadający się do nauki. Ich celem jest tylko papierek, często za pieniądze. Po to aby się pochwalić że są np magistrem w dresach.

Wymieniacie normalne kierunki studiów :o tak medycyna , prawo , psychologia, pedagogika wszystko jest bez sensu najlepiej nie studiować w cale :P a waszym tokiem myślenia to nie było by niedługo wcale najpotrzebniejszych zawodów :P Każde studia są potrzebne bo każdy zawód jest potrzebny!

Jeszcze filologia. Na ten kierunek wybierają najczęściej się ludzie bez ambicji i nie nadający się do nauki. Ich celem jest tylko papierek, często za pieniądze. Po to aby się pochwalić że są np magistrem w dresach. :D

Gość gvfvsdfvsdfasfasf
do tej powyzej czemu skopiowałas kropka w kropke pierwsza wypowiedz

Gość retro radar
prawo, bo to co te studia robią z ludzi to jest normalnie porażka. zero logicznego myślenia i spojrzenia na jakąkolwiek sytuację bez rozpatrywania jej w kontekście prawnym, ci ludzie to są roboty, które nie potrafią myśleć samodzielnie, przynajmniej znaczna większość :o ale co się dziwić, jak się wkuwa te kodeksy karne przez kilka lat to się jest później takim przegrańcem.

Gość mikiiiii
o boze to parodia nie rozumiesz...tepolu

Gość ło matko i córko
iść na matmę po to, żeby pracować w banku??? PO-RAŻ-KA

Gość joanna66666
Z psychologią kompletie się nie zgadzam. Ten post zapoczatkowała osoba która kompletnie nie ma pojęcia a studiach psychologicznych. Po pierwsze strasznie trudno się dostac na ten kierunek. Jest ogrom nauki, nawet po studiach trzeba ciągle się dokształcać, więc psychologiem musi być człowiek ambitny. Zawód ten ma chociaż prestiż, psychologiem zostaje tylko osoba inteligentna. Poza tym w zależności jaka specjalizacje się wybierze, mozna pracować praktycznie wszędzie. Nawet jeżeli ktoś nie znajdzie pracy w zawodzie, wiedza ta przydaje się bardzo w życiu.

Marketing i zarządzanie " swego czasu nawet "pisarz, aktor i malarz" to studiowali ....żenada największy obciach :(