Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LuKaS888

Pieniążki od gosci weselnych...

Polecane posty

Witam.Zastanawiam sie (choc mnie to az tak bardzo nie nurtuje , czysta ciekawość :P ) jakie macie doświadczenia z otrzymanymi pieniążkami od gości weselnych.Ja mam slub w czerwcu na 50 os i tak nie wiem na co mogę liczyć (oczywiście nie licze na zwrot kosztów wesela ). Moze ktoś ma cos do powiedzenia na ten temat? Będę wdzięczny :) Pozdrawiam

ja tam z pieniędzi nie mam żadnych 'doświadczeń', były sobie w kopercie, potem w domu a potem w banku, co dokładnie masz na myśli? Wszystkie były w polskim nominale i jeden banknot 100$. Nie były tez pomięte....no nie wiem, co by Ci tu o forsie jeszcze napisań z tych 'doświadczeń :P

Sękata ty swoją wypowiedzią oczywiście żartujesz prawda?

chodzi o to jakich kwot i od kogo(swiadkowie , dziadkowie itd) mogę się spodziewać tak mniej więcej... :P Tak z waszych doświadczeń. To chyba nic złego się pytać

a nie widac na końcu buźki? ;) oczywiście, że żartuję, jakie mozna mieć 'doświadczenia' z 'pieniążkami'? :D

Luka- a skad my mamy wiedzieć czego se spodziewać po Twojej rodzinie? to chyba Ty sam sobie powinienes to przemyslec, sma lepiej wiesz ile kto moz eprzeznaczyc. Przeważnie pary dają po 300zł, ale niektórzy też i po 200 a inni po 400. To zalezy jaką się ma rodzinę i jak bardzo zaskarbiles sobie ich uznanie ;)

Gość do Lukasa888
szału dostaję, gdy widzę zdrobnienie- pieniążki. To jest pazerne, materialne i obleśne. Wiedz, że nie ma czegoś ma kształt taryfy. Jedni dają dużo, inni mniej, a jeszcze inni potrafią zasunąć pustą kopertę. I musisz się z tym pogodzić. Bzdurą jest budowanie budżetu w oparciu o niewiadomą. Nastaw się lepiej na przeżycie emocjonalne, jeśli nie duchowe bo na zawartość kopert i tak wpływu nie masz..

Gość aswerd
para studentow 200-300 zl kuzyni pracujacy 300-400 zl dziadkowie - ok. 1000 zl ciocia z wujkiem 300-500zl chrzesni 1000-1500 zl tak wyglada to w moich rejonach

Gość slubekspert
widzisz, nieświadomie "do Lukasa888" podsunął Ci pomysł: stwórz TARYFĘ a na niej np: rodzice - 4k dziadkowie - 2k rodzenstwo-2k wujostwo-1,5k kuzynostwo-1,5k znajomi-1k przy 50 osobach i "zdrowych" rodzinach (tu zawsze pary) zainkasujesz rowno 43tys.

ja nie pamiętam ile dostałam w sumie ale przeznaczyłam kasę na wynajem mieszkania i zostało jeszcze na drobne rzeczy do tego mieszkania.

Gość ja robiłam
na 48 osób i zebraliśmy 12 tys

my zebraliśmy 30tys. plus prezent. to wszystko zależy od twojej rodziny, tak jak napisała Sękata. możesz zrobić wesele na 100osób i zbierzesz mniej niz jakbys zrobila wesele na 50osob, zalezy jaka bogata masz rodzine ;)

...Czy 50 osób zostawi dużo kasy??...Na takie pytanie odpowiedz jest,że jednak więcej kasy będzie gdy zaprosisz 120 osób i nie tylko studentów,bezrobotnych i dziadków z rentą,emeryturą 800 pln miesięcznie.Kasa od gości weselnych to zwrot kosztów wesela od 40-60 % ,co nie znaczy,że nie może być inaczej:)

Gość glistha 69
Z moich doświadczeń i obserwacji wynika że ilość kasy w kopercie zależy od tego czy wesele jest 1 czy 2 dniowe i jeśli fama się rozniesie to od tego ile płacisz za osobę na sali (czasami jest tak że goście "płacą za siebie" i dorzucają coś w prezencie). Ja miałam dupne wesele dwudniowe, takie prawdziwie góralskie, na 120 ludzi. W kopercie pojawiało się najczęściej 500 złotych, kilka razy 300 i po 1000. W każdym razie nazbieraliśmy 18 tysięcy i prawie zwróciła się nam sala....

Nie ma żadnej reguły. Nam jedna osoba podarowała prawie połowę ogólnej sumy.

Gość gestetner
my mieliśmy wesele w czerwcu 2009 gości 108 dostaliśmy ok 27 tys