Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoska z NS

Jak myslicie , daje mojemu synowi za duzo jesc???? Prosze o opinie.

Polecane posty

Gość zoska z NS

A wiec tak: 7--180-210ml kaszki 10--jogurt lub owoc 12.30--obiadek ugotowany przez mnie 15.30--180ml kaszki 19--270ml mleka z lyzeczka kleiku 23--240ml mleka z 3lyzeczkami kleiku miedzyczasei 150ml slabej herbatki nieslodzonej. Czy to nie jest za duzo jak na 8 miesieczne dziecko???????

Gość zoska z NS
tzn. >? O jakie urozmaicenia Ci chodzi.

O więcej owoców, warzyw. Można już takiemu maluchowi dac chrupkę kukurydzianą, mus z owoców lub jogurtu trochę, mam 9 miesięczną siostrzenicę i ona dostaje już skórkę dla chleba do "ciamkania" trochę jajka, biały serek.

Gość zoska z NS
przeciez napisalm 5z epodaje mu juz jogurt, warzywa tez dostaje i to wszystkie juz na obiadek oprocz czosnku nawet cebule w zupie juz je. A chrupek ani slodyczy wogole niezdrowych rzeczy nie zamierzam synowi dawac.

Gość wertyuimm
Ja przeniosłabym ostatnie mleko na godzine 20 i nie dawała juz nic wiecej do jedzenia na noc.

Gość zoska z NS
Juz probowalam zrobic tak jak piszecie ale maly bardzo plakal.

Gość zoska z NS
na obiad jest mieso --indyk , kurczak, jagniecina, perliczka, cielecina. ryba jarzyny- jak napisalam wczesniej wszystkie oprocz czosnku do tego 2x w tyg zoltko do tego wymiennie maslo , oliwa.

Gość zoska z NS
podnosze

Gość k56
Lepiej mu piwa daj a nie jakas chemią go trujesz :D

Gość mila jak zawsze
Skoro jest głodne i widzisz że z chęcią to je to nie uważam aby to było za dużo.

Gość a ja karmieeeeeeeeee tak
ja zamiast kaszki o 15,30 dala bym jakis owoc budyn ugotowany samemu bo troche za duzo tch kaszek a rano raz kaszke raz manne z jablkiem i sotatni posilek max do 21 bo pozniej sie nie przestawi i jak bedzie starszy to bedzie ci sie budzil o 23 na jedzenie moj ma 10 mies i tak 6-7 mleko(210) 9-10 manna, kaszka lub jajka takie sniadanko ok13 zupka np. krupnik lub np. ziemniaczki miesko i buraczki 16 jakies owoce musy owocowe budyn kisiel z biszkoptami ok20 mleko(210) ale to juz je na raty ok 21 zjada wszystko w miedzy czasie flipsy herbatniki soczki biszkopty i zadne flipsy nie sa nie zdrowe kto ci takich glupot naopowiadal to co moze jeszcze powiesz ze wszystko miksujesz??

Moja w tym wieku dostawa: 6.00 - pierś 9.00 - jejecznica na parze, serek biały lub kawałek chleba 11.00 - owoc, mus, deserek lub jogurt 13.00 - pierś 15.00 - obiad (mieso, warzywa, ziemniaki/kluseczki/makaron/ryz) 17.00 - budyn/serek/kisiel lub owoc 19.00 - kaszka z owocami 22.00 - pierś i pare razy w noy dostała jeszcze pierś

Gość zoska z NS
tak miksuje wszystkom bo moj syn ni ma jeszzce ani jednego zeba

Gość widzisz jagoda 369
wystarczy ze zmienisz nick na pomaranczowy i ludzie od razu ci odpisuja :D

Gość a ja karmieeeeeeeeee tak
no czys ty kobito oszalala chcesz zeby pozniej jadl tylko zeczy miksowane?? musisz go juz teraz uczyc moj syn ma dopiero1 zeba jak mial 8 tez nie mial ja od 7 mies go ucze jesc normalnie nie ma zebow ale ma twarde dziaselka i tym gryzie daj flipsa to zobaczysz pozniej go nie nauczysz jesc bo bedzie wszystko lykal nie miksuj tylko rozgniataj widelcem ja zauwazylam ze trzeba tak dawac bo kupilam raz zupke i byla z ryzem ryz byl w kawalkach on tym plul bo nie wiedzial jak to jesc dziecko juz coraz wiecej rozumie wiec lepiej rozgniataj mu widelcem a miesko kroj na malutkie kawaleczki pozniej bedzie placz bo nie bedzie umial jesc moja siostra ma corke ktora ma 15mie. i je same papki bo tez tylko miksowala i dziecko nie umialo normalnie jesc tym bardziej jak nie dajesz zadnych flipsow itd. bo flipsy najpierw ssie ale potem lapie ze da sie ugryzc i juz nie lyka tylko mymla sobie wszystko

Gość ja bym nie chciala misia
do ostatniej opinii to sie nie zgodze. Dopoki dziecko nie ma zebow to nie mozna w niego wciskac czegos czym sie mozde zadlawic. U nas do 10 miesiaca jadl z 2 zabkami zmiksowane obiady bo sie po prostu dlawil innymi. Powoli wprowadzalam chrupki kukurydziane i chlebek ryzowy jako przekaski. Dzis ma 12 miesiecy i je gruszki, jablka i inne owoce pokrojone w kawalki. Je twardy, zytni chleb z maslem. Ale ma juz 4 zabki teraz. Je drugie danie normalnie i zupe z duzym makaronem. Nie bylo problemu :)

Gość ja bym nie chciala misia
ale zamiast herbatki wolalabym dac albo rozcienczonego soku owocowego bez cukru (w proporcji 60% wody 40% soku) albo po prostu jaks ziolowa herbatke czy owocowa. Chyba ze nie dajesz czarnej herbaty. Ja daje chrupki ryzowe i kukurydziane dla niemowlat bez soli i dodatkow-organiczne. Sama lubie je wcinac :)

Gość zoska z NS
lena--spi cala noc :) wiec z tym nie ma problemow. A JA KARMIE TAK-- jak mu dam cos wiekszego nie zmiksowanego to od razu sie krztusi , wywolujac u mnie panike. Postranowilam zxe nie bede dsawac mu wiekszych kawalkow jak nie bedzie mial zebow. Dostaje tez soki warzywne lub owocowe ale to jakies 2x w tyg

Gość sretepetelete
Jagoda ile razy jeszcze bedziesz to samo zakladac?

Gość zoska z NS
PODNOSZE

Gość schudłam 10 kg na Meridzie
moje dziecko 9 miesiecy je ok 4 posilki dzien rzadko 5

Gość ja sie tak zastaniawia
dlaczego przyzywczjaacie dziec i do jedzenia co 2 godziny?? w ten sposob wyrabiacie w noich zle nawyki zywieniowe! maluszek od ok 4 miesiaca zycia moze jesc jak dorosly ok 4 posilkow dziennie lepijee tez robic przerwy ok 4 godzinne powmiedzy posilkami zeby zoladek nie byl zajety caly czas trawieniem rytm sniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja jest w zupelnosci wystarczaajacy dla malucha ja proponuje tak: sniadanie ok 8 : butelka z mlekime i kaszka obiad: ok 12: przecier warzywny z miesem plus ewentulalnie 150 ml melka jesli malec jest jeszcze glodny podwieczorek ok 16: jogurt, serek naturalny z dodatkiem musu owocowego , jesli nie chce jest naturalnego, lub sam mus owocowy plus uzupelnic mlekiem jesli zachodzi taka potrzeba kolacja: ok 20h kaszka na mleku, lub zupka warzywna plus mleko na deser moja corka ma 5 misisecy i je wlasnie w takim rytmie, budzi sie w nocy raz na karmienie piersia!

Gość zoska z NS
ja sie tak zastanawiam--- gdybym mu dawala jesc tak jak piszes to dopiero bylby ryyyk! nie z tej ziemi. Chociaz powiem , ze masz racje z tymi 4 posilkam brzmi to rozsadnie . Tylko co ja mam zrobic jak syn domaga sie jedzenia okolo 23? Probowalam dawac mu wode to bylo wycie przez 40min. Dzis rano obudzil sie o 5.30 i 210ml kaszki poszloooo. Chyba niedlugo bede sie zaopatrywala w hurtowni spozywczej :O Moj syn wazy 10.5 kg ma 86cm jest bardzo duzym dzieckiem , nie ma nadwagi bo wszystko sie na nim rozklada :) ale jednak troche sie martwie ze moze rozciagne mu zoladek . Dzieki za rady ❤️ Tobie Gosiaak tez :D