Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka8

Naturalnie wygladać? a co to znaczy, wygladac naturalnie czy być naturalnym?

Polecane posty

Naturalnie czyli być sobą czy oszczędzać na make up?

Gość DKNY
i to i to, a poza tym: miec naturalny kolor wlosow, ewentualnie lekko kolorowane ladna, zadbana, gladka cere naturalne paznokcie, raczej niepomalowane kobiece ciuch, ale delikatny nie wulgarny czyli zadnej tandety chodzic z gracja, nie niewysokim obcasie lub plasko no i zeby to wszysko jakos wygladalo trzeba miec klase i pewna naturalnosc w sobie, delikatnosc

Gość DKNY
bo na przyklad smieszne jest, kiedy kobieta nierozgarnieta i prostacka(solarka, roz, blad lub borsuk, tipsy) postanawia zmienic styl na "naturalny". I choc sie bardzo stara, to brak jej wlasnie delikatnosci. Naturalnosc, to raczej nie tylko styl ubierania, tak mysle. Albo sie to ma, albo nie.

Granice juz dawno sie zatarly. Czesto powiedzialybyscie "naturalna" o kobiecie ktora od rana do wieczora spedza czas na dbaniu o swoje cialo ;) I gdzie tu naturalnosc, skoro wspomaga ja na kazdym kroku? Naturalna bedzie kobieta po operacji zmniejszenia ogromnego biustu na rozmiar przecietny a ta z wielkimi cyckami bedzie uchodzic za karykaturalna ;) W tych czasach naturalnosc w wygladzie jest naprawde pojeciem wzglednym. Przynajmniej wg mnie :) Poza tym od dawna juz uwazam, ze naturze trzeba dopomagac, oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku :)

osobiście uważam że naturalna jest kobieta która w tym co nosi i z tym jak wygląda - czuje się własnie naturalnie. ktorej to wszystko pasuje po prostu. niektóre w makijażu, na szpilkach i w wieczorowej kiecy wyglądają jakby się w tym urodziły i od tej chwili bez przerwy tak wyglądąły. i to jest naturalność. naturalność wyklucza przerysowanie, przejaskrawienie. włosy farbowane na blond w sposób fachowy, niewulgarny są równie nienaturalne jak borsuk, a jednak wyglądają o niebo naturalniej. nie nalezy mylić naturalnosci z zaniedbaniem. itd. :)

nie wiem dla czego ale z naturalnością kojarzy mi się jessica alba.

Alba ma wygląd takiej słodkiej, sympatycznej dziewczyny z sąsiedztwa. Jest bardzo ładna, ale mam wrażenie, ze jednak bez wyrazu. Nie przykuwa uwagi, po prostu ładna buzia i zawsze słodki uśmiech.

anxipanxi --> nie potrafię wytłumaczyć dlaczego ona wydaje mi się naturalna, ale to była pierwsza osoba o której pomyślałam czytając naturalność. może przez to jak się ubiera i ładną buzie która lepiej wygląda z subtelnym makijażem. ten styl dziewczyny z sąsiedztwa. uważam że jest śliczna co do talentów aktorskich no tu jest gorzej.

Gość hmmmm a dlaczego te naturalne
staraja sie ciagle walczyc z tymi "nienaturalnymi" ? Skoro jestescie takie super fajne i takie super natutalne i zachwycajace to czemu ciagle pijecie do tych nienturalnych??? Co was one obchodza? i co obchodza was tipsy solara i inne pierdy skoro wy jestescie super fajne naturalne i sliczne? No wiec czlowiek szczesliwy i pewny siebie nie interesuje sie innymi bo wie ze jest lepszy ale jesli ma jakies ale i jednak nie czuje sie lepszy to stara sie wszystkim wkolo wmawiac i udawadniac ze te solary z blad kudlami sa be a ja naturals jestem cacy:D Hmmm to jak to jest z wami dziewczyny? Po co wmawiacie wszystkim ze te solary sa be a wy cacy? Jesli rzeczywiscie tak jest to kazdy widzi i nie trzeba tego ciagle wypisywac na forach:D

"człowiek szczesliwy ... wie ze jest lepszy" Nie na tym szczęście polega moja droga, ba ... zaryzykowałabym stwierdzenie, że to panny z kompleksami na siłę muszą udowadniać wszytskim a zwłaszcza sobie samym, że są lepsze.

oj mylisz sie moja droga, jestem zajebiscie szczesliwa osoba, a szczesliwa z tego wzgledu ze zyje sobie milo, spokojnie, mam wszystko co na dzien dzisiejszy miec powinnam, mam rowniez marzenia i naprawde nie obchodzi mnie jak kto wyglada, jak sie ubiera, co robi....kazdy z nas ma wybor i kazdy sobie wybiera swoja droge, swoje ciuchy swoj wyglad itp. Ale ciagle czytam komentarze takich wlasnie panienek ktorym wiecznie cos sie nie podoba w wygladzie innych. Co Ci sie nie podoba w jej tipsach, opaleniznie czy bialych kozakach? Zmusza cie ktos zebys tak sie ubierala? Nie no to czego pijesz jak pijawa. Zajmij sie swoja naturalnosci skoro czujesz sie taka cacy. Dziwne nigdy nie przeczytaam, zeby tipsiary jechaly na kogos w necie:D Hmmm to chyba o czyms swiadczy ze najwidocznie maja gdzies takie panienki jak ty i nie zawracaja sobie glowy pitoleniem bezbarwnych nudnych dziewczyn, ale nudziary owszem jada rowno wmawiajac ze to one sa fajne, slczne i cudowne a tipsiary sa be....he he he Dajcie spokoj. Zalatuje mi tu kompleksami poprostu. A ja lubie styl boho i tez czasem spotykam sie z glupim kometarzem. Coz niektorzy nie maja swojego zycia i stylu wiec intersuja sie zyciem i stylem innych...:P

"(...) nie zawracaja sobie glowy pitoleniem bezbarwnych nudnych dziewczyn, ale nudziary owszem jada rowno (...)" Ty a do kogo to piszesz?? bo chyba nie do anxipanxi :D moze sie komus jej styl nie podobac ale bezbarwną jej nazwać nie mozna :D "A ja lubie styl boho i tez czasem spotykam sie z glupim kometarzem." ale to jest styl. białe kozaczki, borsuk i solara na maxa to brak stylu. taka drobna różnica :)

nie wiem ale ja tu nie widzę nikogo kto by napisał ze jest naturalny ani krytykował białe kozaczki itp. wiec nie wiem do czego bijesz próbujemy stwierdzić czym jest dla nas dziewczyna którą nazwalibyśmy naturalną wiec nie wiem skąd taka frustracja.

No to wracam do dyskusji. DKNY bo na przyklad smieszne jest, kiedy kobieta nierozgarnieta i prostacka(solarka, roz, blad lub borsuk, tipsy) postanawia zmienic styl na "naturalny". I choc sie bardzo stara, to brak jej wlasnie delikatnosci. Naturalnosc, to raczej nie tylko styl ubierania, tak mysle. Albo sie to ma, albo nie. Tu jest wlasnie przyklad ocenianiania. Nie pisalam do zadnej z was konkretnie tylko ogolnie. Nigdy nie mialam bialych kozakow ani tipsow a na solarium czasem chodze, w rozu lubowalam sie w podstawowce ale naprawde nie rozumiem waszej krytyki. Dlaczego tak usilnie staracie sie podkresic ze osoby wygladajace tak sa gorsze? Drazni mnie to. Wiec lepiej pilnujcie wlasnych nosow i tipsiary zostawcie w spokoju bo to se zenujace robi. Ja nigdy nie przeczytalam zeby jakas tipsiara krytykowala moj styl, czy inne osoby. Widocznie wisza m inne i maja gdzies jak wygladaja....

Oj i tu sie mylisz :) Od ponad roku przebywam na portalu stylio. I takie o jakich Ty piszesz rzucaja sie najbardziej! Raz napisala mi taka jedna, ze moje wlosy sa nijakie, bo ... zdrowe, geste, proste i niewycinieowane na cale dlugosci a do tego o zgrozo w moim naturalnym kolorze. Wchodze na jej konto z ciekawosci i co tam widze? Myslalam, ze z krzesla spadne. Kolor wlosow ale "zolta sraka" + 2 cm czarnego odrostu, koncowki zniszczone tak masakrycznie, ze nawet na malym zdjeciu to bylo widac i wycieniowane od czubka glowy az po koncowki. Styl ubioru? Zdjecia w dyskotece na barze, rozkraczona (doslownie) panna tak ze prawie majtki jej bylo widac, spodncizka mini bialorozowa w plisy, bluzka gorsetowa, uszy playboya i buty z meeega czubem wiazane na sxznureczkach do kolana. i miziajaca sie z jakas kolezanka tak samo wygladajaca .. Tak wiec co ona soba prezentowala? Poziom (to slowo jest tu nieadekwatne) ponizej zera. Przejrzalam z ciekawosci jej komentarz i .. jezdzila rowno po kazdym wygladajacym NORMALNIE lub dobrze.

Gość Naturalnosc to to co wystepuje
W naturze. nikt nie rodai sie z niebieskimi wlosami czy 2cm tipsami w panterke. ani z sylikonowym biustem.

Niy tak, ale natura stwarza kobiety tak plaskie jak faceci, i choc naturalne wcale nie wyglada to naturalnie wg mnie :) Tak samo jak szczupla kobieta z mega baloonsami ;) Czasem nature trzeba wspomoc. I niejednokrotnei ktos po przefarbowaniu wlosow wyglada naturalniej niz przed :) Nie ma reguly