Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to normalne objawy

Czy to normalne objawy? - Yasminelle? czy ciąża?

Polecane posty

Gość Czy to normalne objawy

Witam! Biorę Yasminelle pierwszy miesiąc. Mam następujące objawy: plamienie czasem dziwne krwawienie jak podczas miesiączki, bolące podbrzusze, obolałe powiększone piersi. W pierwszym tygodniu dodatkowo brałam antybiotyk. Czy mogło to zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciąże? W drugim tygodniu pominęłam tabletkę więcej niż 12 godzin. Czy moje objawy są typowym efektem tabletek czy może istnieje jakaś szansa że są to już objawy wczesniej ciąży? Bardzo proszę o odpowiedź!

Gość maguusiaaaa
Opuchnięte piersi i plamienia zdarzały się i mi przy yasminelle. Pani doktor tłumaczyła, że wszystko jest ok i rzeczywiście plamienia minęły. Ale taka spuchnięta włącznie z piersiami, które dodatkowo prawie cały czas bolały już zostałam. Yasminelle z założenia miały być cudowny dla wszystkich, ale jak się okazuje nie każdy organizm odpowiada na nie dobrze. To co opisałaś może być po prostu objawami niedopasowania pigułek. Tak samo jak i może być ciążą skoro pominęłaś pigułkę. W każdym razie dobrze by było skonsultować te dolegliwości z lekarzem.

zależy jakie brałaś antybiotyki - nie wszystkie obniżaja działanie tabletek anty. tą jedną pominiętą tabletką bym sie nie przejmowała (podnobno w 2 i 3 tyg - to nie jest już takie niebezpieczne, jak w pierwszym) ale to twojw pierwsze opakowanie, więc hmmmm różnie organizm reaguje.