Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firmoweczka

Ubieracie swoje dzieci w markowe ubranka?

Polecane posty

każdy ma jakiś swój styl i swoje marki, ja się ubieram na sporotowo, więc znam inne marki niż dior czy czanel. cóż...;) ale fakt, że za granicą można się ubrać markowo i niedrogo. u nas jest sklep, któy sprzedaje końcówki serii znanych marek - można tak kupić naprawdę oryginalne rzeczy za pół ceny rynkowej:)

Gość firmoweczka
Już naprawdę nie chodzi o to jak ona się zachowała tylko dlaczego ja jestem nienormalna? Bo ubieram dziecko w droższe ciuchy? Bo mnie stać? Interesuję się moda, uwielbiam ciuchy i nie żałuje sobie na nie to co na dziecku mam oszczędzać? nie twierdzę, że ciuszki z innych sklepów, z bazarów czy z ciucholandów są gorsze, ale ja nich po prostu nie gustuje. To tak samo jakbym stwierdziła, że ktoś kto lubi czekolade z orzechami jest nienormalny, bo ja jej nie lubie

Gość baryłła
Nie jestes nienormalna. Nienormalna to byś była, jakbys atakowała ludzi nozem na ulicy albo jakbys puszczała dziecko gołe tak o na ulicy czy w przedszkolu. Masz takie swoje hobby, masz na to pieniądze, nikomu ich nie ukradlaś. Kto inny wydaje majątek na rosliny do ogrodu, inny kupuje co rok nowy samochód, jeszcze inny ma tysiąc par butow - a ty wydajesz forse na ubrania. Nikomu sie od tego krzywda nie dzieje

taka co nie lubi zmywać - no chyba chodzi o ten sklep;) dopiero go otworzyli i byłam w nim narazie tylko jeden raz, ale przebuszowałam doszczętnie - i zakochałam się :D:D:D

Gość Next to firma
an ktorej bzika ma wiele mamusiek...to tak jak z Atmosphere, bardzo popularną i tania marką w UK a u nas na allegro bijąca rekordy cen:P choc Next wedlug mnie stoi wyzej

Gość autorko to moze napisz
jakie dokladnie ubranka kupujesz dziecku, wymien te firmy z nazw? wtedy bedziemy mialy orientacje o jakiej kategorii ciuszkow i o jakich cenach mowimy;) a next to jest taki sklep sieciowy robiacy glownie odziez jak i rzeczy do domu, meble, upominki itd. popularna sieciowka. maja dosc ladne ubrania dla dzieci i naprawde ogromny wybor, no i przystepne ceny:)

Ja mam i takie i takie . Niemarkowe kupowalam sama a markowe przywiozla synkowi siostra meza z Wloch sa o niebo lepsze od tych tanich super sie nosza nie niszcza w praniu i sa ladne :) Niektore bluzy nosi do dzis bo szwagierka kupila kilka rozmiarow. Na pocztku marca tez przyjedzie i pewnie tez mu cos kupi .:) A co do Twojej kolezanki to zachowala sie bardzo niegrzecznie bo zamiast stulic dziub i podziekowac CI to ona jeszcze Cie objechala. :O Ja bym jej powiedzial a ze jak tak to dasz jej tylko te niemarkowe. Glupia baba.

oj armosphere to juz lekka przesada:O

Gość firmoweczka
mam coś chyba z atmosphere, a dlaczego to lekka przesada?

Atmosphere jest jedna z najtanszych marek w uk. jest wielka siec sklepow PRIMARK gdzie sa podrobki znanych i dobrych firm. w tej wlasnie sieci kroluje Atmosphere i Denim, dla dzieci Early days. nie zaliczam tych ciuchow do markowych, ale lubie ten sklep i bywam w nim :D

Gość nie podrobki znanych
firm tylko fasony wzorowane na nich:P bo to co napisalas mozna zrozumiec inaczej:P

Gość W UK ciuchy z atmosphere
mozna kupić na parę funciaków a na allegro jak widze ceny są nieraz 3-4 krotnie wyzsze!

Gość firmoweczka
wiem, że atmosphere to taniocha w UK. Mam jakieś dwie rzeczy stamtąd, bo kupiłam jak byłam przejazdem tam. Pisałam też w zbyt ekskluzywne marki to ubieram siebie a nie dziecko bo za bardzo szkoda tych ubranek:)

Gość pompidu987
Markowe jak Kenzo? D&G?w takie nie:) zKupuje córce np adidasy Nike czy Puma,bo mam pewność,ze pochodzi w nich ok roku:) ma 10 lat.dla 4 lata młodszego syna najlepiej kupować ubrania na wyprzedażach ewentualnie w lumpeksach bo to istny diabel i czasami spodnie są na jeden raz abutami to często hamuje jak jeżdzi rowerem,więc bez sensu jest kupowanie butów za 200 zł bo to istne marnotrastwo

Gość bershkaa
ubranka z ciucholandu na nienmowlaki sa przeciez niezniszczone w wiekszosci!!! nie rozumiem slowa "donosic po kims" skoro byly pare razy noszone to sa w bdb stanie no tak ale jak ktos ma kase i kaprys to sobie moze w TKmaxie nie ma wcale takich tanich ciuchow, owszem znajdziemy wszelkie firmy ale zadnej rewelacji cenowej:) choc nie ukrywam ,ze tez pare rzeczy mam z tamtad:P w Primarku mozna kupic bardzo tanio ubranka takich firm jak atmosphere czy early days itp. np. 7 par body za 4 funty(20zł) 3 pary pajacow za 5 funtow (25zł) firmy early days nie jest zle jak sie kombinuje to mozna dobre markowe ciuszki i to nowe miec za grosze:P

Gość firmoweczka
ja wiem, że w ciucholandzie mogą być dobre rzeczy, ale dla mnie to i tak jest donaszanie po kimś

Gość jakbys miala jakies fajne
firmowki i chciala sprzedac to ja odkupie i moje dzieci donosza te firmowki po twoich.

Ja kupuje tylko markowe rzeczy dla corki, bo sa ladniejsze, maja lepsza jakosc i bez problemu je potem sprzedam za polowe lub 3/4 ceny sklepowej. Niemarkowe ciuchy musialabym pakowac w kartony i rozdawac.. no wlasnie... komu?

to jak autorko, w jakie markowe ciuchy ubierasz dziecko? przyznasz sie? moze w early days???:P hehe bo na taka marke nie szkoda mi tych paru funciakow:P w primarku kupuje dzieciom ciuchy do szurania po domu i na plac zabaw;)

Gość ja bym nie chciala misia
W TKMaxx faktycznie mozna znalezc urocze ubrania dla dzieci :)

Gość firmoweczka
nie sprzedaje ubran po dziecku, ale chętnie podaruje tym, ktorzy są w potrzebie. Nie mieszkam też w UK więc nie kupuje za funciaki ciuszków.

Gość temat jest bez sensu
wiadomo, że jak ktoś więcej zarabia to kupuje lepsze ciuchy, jedzenie, lepsze auta, domy, perfumy, itp. Jak ktoś nie ma kasy, to oszczedza na wszystkim, włacznie z ciuchami czy jedzeniem.

Gość i takie i takie z ciuchlandow
tez. ja kupuje zarowno markowe - choc to co u nas ucvhodzi za marke - np HM to zadna prawdziwa marka nie jest i w UK na wyprzedazy mozan tam kupic ciuszki za 1. Markowe ubrania to mozna zanlezc na stonach Childrensalon. Lubie tez ubranka z ciuchlandow, bo mozna trafic na naprawde fajne i nietypowe rzeczy. Na bazarach wcale nie jest tanio a jakosc fatalna - po paru praniach szwy sie skrecaja, ubranie wyciaga sie lub kurczy - szkoda kasy. Staram sie kupowac malo, ale rzeczy, ktore mi sie naprawde podobaja i sa z dobrej jakosci materialow - welna merino, bawelna, len i zawsze na wyrost. Czesc ubran jest taka ze dziecko i dwa lata ponosi - rosna razem z min. A butki to najbardziej lubie Emu lub Ugg - fajnie wygladaja i trzymaja cieplo - szkoda by mi bylo dziecka w poliestrowych podrobkach.

Gość no i temat upadł booo
autorka nie chce się przyznać co to za markowe rarytasy kupuje swym dzieciom:D:D:D