Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majorka234

Warto kupić ,miała któraś z Was?

Polecane posty

Nigdy nie kupiłabym wózka dlatego, że się ładnie prezentuje. Przede wszystkim ma być wygodny i funkcjonalny dla dziecka i dla mnie, czyli: - lekki max 12kg jak dla mnie, - wysokość dna spacerówki i gondoli odpowiednio do wzrostu mamy (częste schylanie), - duże pompowane szprychowe koła - jeżdżę po różnych terenach. Od chodników po polne drogi i leśne ścieżki. Pompowane koło o standardowym rozmiarze da się łatwo naprawić. Niech nikt mi nie mówi o gwarancji, bo nieraz czeka się na naprawę miesiąc lub dłużej i co wtedy?... Piankowe koła przy intensywnym użytkowaniu wyglądają jakby je pies pogryzł, bleee. Małe koła wpadają w dziury i są z nimi tylko problemy, o jeździe po zaśnieżonym chodniku nie ma mowy. Jak koła skrętne - to tylko z możliwością blokady inaczej na nierównym terenie wózek jedzie gdzie mu wygodniej. - 5cio punktowe pasy. - wygodny kosz na zakupy, taki do którego można się łatwo dostać nawet gdy dziecko śpi i ma rozłożone oparcie (koniecznie usztywnione). - regulowany podnóżek - tak aby dziecku nie wisiały nóżki podczas snu. - cicho składana budka i oczywiście regulowana rączka ale chyba nie ma wózków bez tego.

Gość sprzedawca_wózków
Jak wynika z nicku jestem sprzedawcą wózków. Nie będę podawał gdzie, aby nikt nie oskarżył mnie o stronniczość. Sprzedaję wózki Coletto Matteo jak i Buzz4 i wiele innych lepszych i gorszych. Wypowiedzi moich przedmówców są w większości dziwne, gdyż co można powiedzieć o produkcie, którego się nie zna. Wracając do wózka Matteo moim zdaniem jest to świetny wózek z bardzo fajnymi rozwiązaniami, których inne nie posiadają. Bardzo lekki stelaż, mały po złożeniu, koła tylne pompowane, gondola obszerna z wygodnym uchwytem do przenoszenia za budkę, Spacerówka średniej wielkości z regulowanym podnóżkiem i niezależnie regulowanym oparciem rozkładanym prawie do płaskiego. Fotelik wpinany bezpośrednio na stelaż (bez żadnych dodatkowych adapterów) wypinany przyciskiem w rączce (trzeba dosyć mocno przycisnąć). Mechanizm obrotowy działa sprawnie i jest to jedyne takie rozwiązanie (podobne bardziej zaawansowane ma jeszcze wózek Orbit Baby – niebawem dostępny będzie w Polsce). W innych wózkach albo nie można obrócić spacerówki wcale albo trzeba wyjąć najpierw dziecko z wózka co na chodniku nie jest za wygodne. Jeżeli chodzi o awaryjność to nie ma wózków, które by się nie psuły i jak ktoś twierdzi inaczej to niestety kłamie. Matteo nie odbiega pod tym względem od innych a wręcz uważam, że jest lepiej. Wózek jest dostępny od lipca 2009 i musi upłynąć jeszcze trochę czasu aby zobaczyć jak zachowują się wózki po 1-2 latach użytkowania. Wcześniej zauważyłem, że ktoś porównywał Buzz4 do Matteo. Podobieństwo jest przypuszczam że są robione w tej samej fabryce. Wygląd pozostawiam do oceny Państwu każdemu podoba się co innego, ja uważam ze przede wszystkim liczy się funkcjonalność a takim jest ten wózek. Wózek na dużych kołach na pewno sprawdza się lepiej w terenie, lecz trzeba mieć duży bagażnik żeby go spakować, a jak można zauważyć po wózku głębokim dla małego dziecka na dużych pompowanych kołach wszyscy kupują wózki spacerowe dla większych dzieci na małych plastikowych kołach ponieważ po doświadczeniach zrozumieli, że oprócz wózka w bagażniku trzeba jeszcze coś zapakować.