Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betiiiiiiiiina

ochota na słodkie - czego brak w organizmie?????

Polecane posty

Gość betiiiiiiiiina

Od pewnego czasu mam bardzo dużą ochotę na słodycze, gdzieś czytałam że to oznaka że czegoś mi brakuje w organizmie. Pytanie tylko czego...?

Gość cukru - glukozy

Gość hghg
chromu, kup organiczny w aptece, kosztuje cos kolo 25 zl o ile dobrze pamietam :)

Gość vipka
nie koniecznie to oznaka braku glukozy, moim zdaniem to przyzwyczajenie, pewnie dość często jadłaś słodkie i teraz sobie zrobiłaś przerwe i czegoś mocno słodkiego Ci brak, raczej poziom glukozy we krwi Ci nie spadnie, gdyż glukoza znajduje sie również w innych produktach, nie tylko w słodyczac. Naprawde nie warto za kazdym razem reagować w ten sposób ze kupisz sobie słodycze i bedziesz sie usprawiedliwiała , że to dla zdrowia ogranizmu bo masz za mało cukru- błędne myślenie!

Gość tamarakl
hmmm też miałam problemy z łapczywościa na wszystko co słodkie i od tego strasznie tyłam;/. poszłam do dietetyka w Warszawie i zapisał mi tam jakiś tabletki i zrobił mi dietę. Poszłam do po to co mi tam zapisał do Apteki za grosze na Złotej i powiedziałam to pani w okienku. Ta powiedziała mi żebym może zrobiła badania na ilosć chromu w organizmie. Poszłam, zrobiłam i ta pani miała racje! Miałam niedobór chromu. Po kilku dniach wróciłam do apteki na Złotej i kupiłam chrom za chyba 18 zł i na razie jest ok:-)

Gość vvvbbbvc
też tak mam, od kilju dni, nigdy nie jadałam dużo słodyczy, a ostatnio paczka cukierków i 2 chałwy zjdałam na raz...., czyli to chrom może być??

Gość kajugaju
albo stres.....zmeczenie...moj organizm czesto w takich momentach szaleje na punkcie ciast ciasteczek.....

Gość betiiiiiiiiiiiiina
a dzisiaj to już wogóle mam taki wisielczy humor że tragedia!!!!! i tak mi się chce słodkiego :(:(:(:(:(:(:( może przemęczenie.... :/

Gość GaikKwietniowy
A jakieś sposoby, żeby walczyć z przyzwyczajeniem? Nie chciałabym się faszerować samym chromem jeżeli nie mam niedoboru a te dawki są naprawdę spore

Gość gość
zakwaszenie, poczytaj o tym

Gość monikamonikamonikamonika
moze masz kandydoze? Albo rekompensujesz sobie cos w ten sposob. ja od zeszłego poniedzialku walcze z tymi slodyczami (i kawa i herbata) nie ejst zle. Jak jem urozmaicone posilki to wcale nei mam ochoty. Skusilam sie wczoraj na makowiec i byl dla mnie obrzydliwy, za slodki wiec mozna sie odzwyczaic i to dosc szybko

Gość Gosciowa
Oj ja też tak miałam, masakra, ciągle cukiereczki, czekoladki, wafelki. Czytałam co obniża apetyt na słodkie i wyguglowałam asumin. Ciężko mi się było przekonać, bo jakoś nie przekonują mnie suplementy, ale skoro nic dotąd nie pomogło, to spróbowałam i po 3 tyg zaczęłam widzieć różnicę:)