Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca...........

krwawienie a wczesna ciąża...

Polecane posty

Gość pytająca...........

Mam pytanie do kobiet, które są/były w ciąży... Czy mozliwa jest taka sytuacja: Doszło do możliwego zapłodnienia, przeważnie najbliższy okres już nie występuje, ale czy może być taka sytuacja, że 3 dni przed spodziewaną miesiączką/lub w terminie występuje krwawienie (podobne do okresu) a i tak jest ciąża? Czy takie krwawienie może zmylić kobietę i może podejrzewać, że nie jest w ciąży mimo, że w brzuszku już coś rośnie? Proszę o wypowiedź kobiety, które tak miały, iż pomimo żekomego okresu były jednak w ciąży?

Gość pytająca...........
*rzekoma

Gość pytająca............
up :)

Gość każde krwawienie w ciąży
konsultujemy z lekarzem- koniecznie!!!!

Gość Hymhym..
Krwawienie przed czasem to najczęściej jest plamienie przedowulacyjne, które zwiastuje zbliżający się okres. Jest spowodowany spadkiem poziomu hormonów, więc ciąży raczej na podstawie tego bym nie podejrzewała. Nie ma co się kierować plamieniami/krwawieniami. Jedynymi objawami, które MOGĄ być interpretowane jako ciąża - to zatrzymanie okresu i/lub pozytywny test ciążowy, a 100% ciążę potwierdzić musi lekarz.

Kurde jak czytam te wypowiedzi to się zastanawiam skąd wy kobiety bierzecie informacje o swoim ciele i fizjologi.... Tak kobieta może mieć krwawienia które do złudzenia przypominają okres w pierwszym mc jest to dość częste. Później rzadkie ale zdarza się nawet tak że kobieta dowiaduje się że jest w ciąży w momencie jak zacznie rodzić!!!!! I nie są to wcale tak strasznie rzadkie przypadki. Więc jeszcze raz odpowiadam tak może się zdarzyć. Ale żeby na forum dla kobiet facet odpowiadał w takim temacie :( Zresztą sądząc po odpowiedziach pytanie nie zostało zrozumiane ;(

Gość aldaria
ja krwawilam w 5tc przez 2 tygodnie byly plamienia potem niestety poronilam...

ja plamiłam w 8 tygodniu ciąży i poroniłam .... ale po 2.5 roku jestem w 11 tyg i jak narazie nie krwawie :)