Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyzata jola

Czy realne jest nauczenie się angielskiego w 3 miesiące?

Polecane posty

Gość w 6 mcy jez. niemiecki
niemiecki jest chyba ciezszym jez. anizeli ang w 6 mcy, uczeszczajac na kurs intensywny, tj kazdego dnia po 3 godziny (ale na nauke poswiecalam ok godziny dziennie), dalam rady nauczyc sie podstaw niemieckiego, zdajac certyfikat na poziomie b1 na 100%, wiec sadze, ze 3 mce na ang, jesli juz cos umiesz, moze wystarczyc:)

Gość Pseudospeaker
Się uczepiliście tych bułek. Można sobie chleb zawsze kupić :/

Gość sasaes
na poziom podstawowy jest szansa , na poziom ultrazaawansowany nie ma żadnych szans

Gość erewrrtrtrt
ludzie wy nawet polskiego nie znacie na poziomie C2 :) wiele razy już widziałam jakieś posty na forach czy blogi anglistek oraz osób po studiach, które mają o sobie takie mniemanie, że głowa mała, a w tych swoich postach czy na tych swoich blogach jak piszą po polsku, to robią takie rażące błędy ortograficzne, że szok. Nawet przecinków nie potrafią stawiać. No ale one znają języki biegle :) Przynajmniej takie mają o sobie mniemanie. Dlatego najpierw nauczcie się polskiego, a potem bierzcie za angielski, bo inaczej jesteście po prostu śmieszne pisząc: "ja na prawdę biegle znam język Angielski" :O

Gość gość
Czemu mówicie ,że nie da rady ? Według mnie da radę ;) Jakim sposobem ? Oglądanie filmów po angielsku , piosenki ,tłumaczenie ja już to opanuje to będzie coś . Jak opanuje tłumaczenie słówek łatwych oraz trudnych ( Jak masz dobrą pamięć i szybko się uczysz zajmie Ci to ok 2-3 tygodnie ) Może wchodzić na różne czaty angielskojęzyczne i przy nowo poznanej osobie jak sobie ,, zaufacie '' możesz z nią rozmawiać po angielsku. Nikt nie wykluczył ,że jak będziesz w tej ostatniej części opanowane słówka , tłumaczenie to możesz spytać się jakiś przyjaciół którzy ten język po protu umieją ,żeby Cie przepytali i poduczyli . Napisałaś ,że chcesz się porozumiewać ? Będziesz mieszkać w jakimś kraju angielsko języcznym ? Bo jeśli ta to jak opanujesz to wszystko co Ci napisałam to jakbyś tam zamieszkała to ludzie Cię tym językiem otaczają więc nauczysz się języka perfect ( wykluczając akcent bo akcentu nikt się nie nauczy :) A wy drodzy Państwo ona prosi o pomoc więc może łaskawie byście pomagali a nie dołowali bo każde miłe słowo oraz o pomoc człowieka mobilizuje coraz bardziej , zrozumcie to :) POZDRAWIAM I POWODZENIA :D

Gość alas

Trzy miesiące to sporo czasu, żeby podszkolić się językowo - ja nauczyłam się mówić w tyle dzięki nauce METODĄ DZIECKA. Moja znajomość nie jest teraz na poziomie akademickim, ale jestem w stanie się porozumiewać z każdym. 

Myślę, że umiejętność komunikacji jest jedną z najważniejszych osiągnięć w nauce obcego języka.

Gość kaja

Myślę, że 3 miesiące to naprawdę dobry czas, żeby nauczyć się mówić. Sama nauczyłam się w kilka miesięcy ucząc się angielskiego METODĄ DZIECKA. 

Metoda pomogła mi w przełamaniu się do rozmowy i przede wszystkim dzięki nauce z nią nauczyłam się uczyć języka natrualnie. Zdałam sobie sprawę, że nic mi nie daje znajomośc regułek na pamięć. 

Warto skupiać się na praktyce. 🙂